UE dorește să taie fondurile țărilor care susțin naționalismul

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Răzbunare cruntă a Uniunii Europene: taie fondurile României

UE se răzbună pe țările care nu respectă diktatele Bruxelles-ului, există propunerea ca votul la nivelul UE să nu mai fie pe bază de unanimitate, ci de majoritate, statele care-și apără independența fiind astfel izolate și scoase din joc.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 9 oct — Sputnik, Daniela Porovăț. Vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic, care vrea să fie și candidatul socialiștilor la postul de președinte al Comisiei în alegerile din 2019, a anunțat cum se va răzbuna UE pe statele care își afirmă suveranitatea: prin condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea “statului de drept”, adică de normele impuse de Bruxelles. Printre țările vizate se numără și România, împotriva căreia va fi votată o Rezoluție în noiembrie în Parlamentul European tocmai cu pretextul nerespectării statului de drept.

În plus, un alt candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene, de data aceasta din partea popularilor europeni, Manfred Weber, a venit cu propunerea ca deciziile la nivelul UE să fie adoptate cu majoritatea voturilor statelor membre tocmai ca să izoleze țările independente și pentru ca Ungaria să nu mai poată bloca sancționarea Poloniei și viceversa, așa cum se întâmplă în prezent. Din nou, România este afectată, pentru că votul ei nu va mai conta deloc. În situația actuală, măcar formal, UE trebuia să țină cont de toate statele membre, pentru că o singură țară putea bloca un proiect important al Bruxelles-ului.


Aceste măsuri punitive și restrictive sunt propuse în vederea configurației politice de după alegerile europarlamentare din 2019, când eurocrații se așteaptă să nu mai aibă o majoritate confortabilă în Parlamentul European. Mai mult, Bruxelles-ul nu mai știe cum să marginalizeze și să pedepsească țări precum România, Ungaria sau Polonia care, vorba de acum celebră a premierului Dăncilă, nu vin să dea socoteală în fața stăpânilor europeni.

Doar că, atunci când amenință țările estice cu tăierea fondurilor europene, Bruxelles-ul nu ia în considerare și profiturile firmelor occidentale pe spatele acestor țări, acelea rămânând, desigur, neatinse. Așadar doar banii care vin din Europa de Vest către Est, și aceia puțini și oferiți cu tot felul de condiționări absurde, sunt blocați, nu și banii care curg dinspre Est spre Vest.


Cât despre modul de acordare al fondurilor europene, merită menționat că, de multe ori, acestea sunt direcționate către domenii de care România nu are nevoie (sunt celebre parcurile de la sate, care se vor fi potrivind în Vest, dar nu în România) sau sunt acordate tot firmelor străine care vin să facă lucrări în România, așadar se întorc în mare parte tot în Occident.

În schimb, profiturile făcute de firmele străine în România sunt scoase în afara țării nefiscalizate prin diferite păcăleli contabile și nimeni nu întreabă ce fac marile companii cu ele. Așa încât marile schimburi între România și Occident arată în felul următor: România dă totul fără să pună întrebări, Occidentul (UE) dă cu țârâita, condiționează cum să fie folosiți și se mai și supără și îi anulează de tot dacă România nu stă drepți în fața ordinelor europene.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/analytics/20181009/22366989/razbunare-crunt-ue-taie-fonduri-romania.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...