Uleiul de canabis vindecă cancerul: THC-ul ucide celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase, iar CBD-ul ajută la încetinirea sau chiar prevenirea metastazelor

Distribuie!

Waking Times (Timpul trezirii), trezirea celei mai înalte exprimări a Sinelui, este o revistă online fondată de Dylan Charles și Anna Hunt. Se confruntă cu puterea transformatoare a informațiilor pentru a declanșa schimbări personale și a influența evoluția omenirii. Pentru a începe acest proces, oferim perspective care vă vor dezvolta înțelegerea lumii dincolo de ceea ce este prezentat de presa mainstream.

Afirmațiile anticanceroase făcute de pacienți care au folosit ca tratament canabis nu se mai bazează doar pe povestiri de succes. În clipul de mai jos, dr. Christina Sanchez, profesor de biologie la Complutense University of Madrid, explică modul în care cercetarea ei susține afirmația că, canabisul ucide cancerul fără a afecta celulele sănătoase.


Studiul arată că THC-ul ucide cancerul

Sanchez a fost implicată în mai multe studii care au arătat că, canabinoidul THC ucide celulele canceroase.


THC-ul (tetrahidrocanabinol) este un compus chimic din planta de canabis, responsabil pentru efectele sale psihoactive. Sanchez și echipa ei au descoperit că, după ce au fost tratați cu THC, celulele canceroase au început să se sinucidă. Acest lucru diferă de alte tratamente pentru cancer, cum ar fi chimioterapia, deoarece THC este capabil să facă distincția între celulele sănătoase și cele nesănătoase. Pe de altă parte, tratamentele convenționale pentru cancer nu fac această distincție.

Sanchez explică:

‘Unul dintre avantajele canabinoidelor sau al medicamentelor pe bază de canabinoide ar fi că acestea țintesc în mod specific celulele tumorale. Nu au nici un efect toxic asupra celulelor normale, non-tumorale’.

Sanchez mai dezvăluie că efectul de distrugere al cancerului este potențat și de prezența CBD-ului (canabidiolul). CBD-ul este un antioxidant foarte puternic. Protejează creierul de stres și de daune, în plus față de proprietățile sale de distrugere a cancerului. Aceste efecte sinergice ale THC-ului cât și ale CBD-ului este un tratament eficient pentru cancer.

Sanchez adaugă:

‘Nu înțeleg de ce această plantă nu este disponibilă pentru astfel de probleme de sănătate, pentru că este evident potențialul terapeutic foarte larg’.

Canabinoidele și sistemul endocanabinoid

Corpul uman răspunde la canabinoidele produse de planta de canabis, deoarece corpul uman produce propriile canabinoide naturale. Aceste endocanabinoide ajută la stabilirea și menținerea sănătății umane.

Acest sistem endocanabinoid al corpului are multe funcții biologice importante. Afectează apetitul, starea de spirit, comportamentul locomotor și multe alte funcții.

Sistemul canabinoid endogen, este probabil cel mai important sistem fiziologic implicat în stabilirea și menținerea sănătății umane. Endocanabinoidele și receptorii lor se găsesc în tot corpul: în creier, organe, țesuturi conjunctive, glande și celule imune. În fiecare țesut, sistemul canabinoid îndeplinește sarcini diferite, însă scopul este întotdeauna același: homeostazia, menținerea unui mediu intern stabil, în ciuda fluctuațiilor din mediul extern.

Studiile de cercetare continuă să stabilească un caz puternic pentru capacitățile de vindecare ale canabinoizilor. Sprijinul nostru pentru cultivarea plantelor de canabis și continuarea cercetărilor științifice vor duce la o mai mare disponibilitate a diverselor tulpini de canabis concepute special pentru a avea doze mari de anumite canabinoide și astfel vor servi ca medicamente sigure pentru pacienți.

 

Utilizarea medicamentelor pe bază de canabis în tratamentul bolilor precum cancerul, epilepsia, durerea cronică, diabetul, scleroza multiplă, insomnia, depresia etc. vor continua să crească. Canabisul este unul dintre cele mai utile remedii naturale pentru unele dintre cele mai grave boli ale omenirii.”[1]

THC-ul ucide doar celulele canceroase pe când Chimioterapia omoară și celulele sănătoase

Există o mulțime de cercetări noi și vechi cu privire la tratarea cancerului cu canabis. Și, poate la fel de semnificativă, comunitatea medicală este acum dispusă să asculte pacienții cu cancer care descriu cât de bine canabisul le tratează simptomele.

Din ce în ce mai multe studii sprijină aceste rapoarte ale pacienților pentru a demonstra că CBD-ul și THC-ul (printre alte canabinoide) sunt esențiale în lupta împotriva cancerului. THC ajută sistemul imunitar să găsească celule canceroase și încurajează apoptoza, în timp ce CBD ajută la încetinirea sau chiar prevenirea metastazelor.

Cercetările au confirmat că THC-ul ucide celulele canceroase fără a afecta celulele sănătoase.

După eliberarea datelor preliminare, precum studiul din Virginia, publicat în 1975, guvernul american a închis finanțarea pentru cercetarea în domeniul canabisului timp de douăzeci de ani. În anii 1990, Programul National de Toxicologie din SUA a redescoperit impactul pozitiv al canabisului asupra cancerului.

Din păcate, oportunitățile de finanțare pentru cercetarea în domeniul canabisului rămân limitate.

Există multe motive sugerate pentru acest lucru, însă majoritatea persoanelor care au în putere să finanțeze și să susțină aceste proiecte, se concentrează pe alte produse chimice. Ideea este că și dacă se va obține această permisiune, poate dura și ani de zile până aceste studii să fie complete.

Cum funcționează aceste canabinoide?

Odată ajuns în corp, aceste canabinoide sunt preluate de sistemul endocanabinoid și purtate la receptorii CB1 / CB2. Acești receptori declasnșează fitocanabinoidele din canabis. Receptorii CB1 se găsesc în sistemul nervos, inclusiv în creier; Receptorii CB2 se găsesc în organele corpului și ca parte a sistemului imunitar.

Mai pe înțelesul tuturor, THC-ul omoară tot ce e canceros iar CBD-ul protejează celulele sănătoase și chiar poate preveni metastaza. Din această cauză aceste două substanțe trebuie să lucreze împreună.

Despre chimioterapie se știe că omoară celulele canceroase dar ce nu se spune este faptul că odată cu celulele canceroase, omoară practic tot, inclusiv celulele sănătoase. Să nu mai vorbim despre reacțiile adverse ale chimioterapiei…”[2]

SURSE

  1. https://comunitateaprocanabis.info/cum-ucide-thc-ul-cancerul-fara-a-ucide-celulele-sanatoase
  2. https://comunitateaprocanabis.info/thc-ul-ucide-doar-celulele-canceroase-pe-cand-chimioterapia-omoara-si-celulele-sanatoase
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...