Ulfberht, sabia vikingă. Tehnică uimitoare, dar cine a turnat-o?

Distribuie!

„Celebrele săbii vikinge – denumite Ulfberht – sunt făcute dintr-un material atât de pur încât arheologii sunt uimiti. Tehnologia necesară pentru a crea un astfel de metal a fost realizată 800 de ani mai târziu, în timpul Revoluţiei Industriale.

Au fost găsite aproximativ 170 de săbii Ulfberht, ce datau din anii 800-1.000 d.C. Un documentar al NOVA publicat de Naţional Geographic în 2012, intitulat ”Secretele Sabiei Vikinge”, a examinat compoziţia metalică enigmatică a acesteia.


În timpul procesului de topire a fierului, metalul trebuie să fie încălzit la o temperatură de aproximativ 1.650 de grade Celsius pentru a permite fierarului să îndepărteze impurităţile (numite zgură) din acesta. În compoziţia metalului se mai adaugă şi carbon, ceea ce transformă metalul casant într-unul mai puternic. Tehnologia medievală nu permitea ca fierul să fie încălzit la o temperatură aşa de înaltă, astfel încât zgura trebuia îndepărtată prin baterea fierului, o metodă mult mai ineficientă.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/ulfberht-sabia-vikinga-tehnica-uimitoare-dar-cine-a-turnat-o–212425


Video

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/ulfberht-sabia-vikinga-tehnica-uimitoare-dar-cine-a-turnat-o–212425
  2. Foto: epochtimes-romania.com
  3. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...