Un apropiat al lui George Maior și Ion Iliescu, numit ambasador al SUA la București? Legătura cu afacerea Castelul Bran

by “Pe data de 04 Octombrie 2017, în Statele Unite ale Americii a fost luată decizia de înlocuie din funcție a ambasadorului SUA în România, domnul Hans Klemm. Decizia de înlocuire este efectivă și va intra oficial în vigoare odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare. În această perioadă se face […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe data de 04 Octombrie 2017, în Statele Unite ale Americii a fost luată decizia de înlocuie din funcție a ambasadorului SUA în România, domnul Hans Klemm. Decizia de înlocuire este efectivă și va intra oficial în vigoare odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare. În această perioadă se face transferul de funcție. 
Noul ambasador își va prezenta scrisorile de acreditare în luna Decembrie. Numele noului ambasador cu care a fost înlocuit domnul Hans Klemm este domnul Elias Wexler, născut la Iași și plecat la vârsta de șapte ani din România, a scris pe facebook Gelu Vișan de la PMP.

Excelența sa, Domnul Elias Wexter este Președintele Camerei de Comerț Româno-Americane și este un prieten al României, mai afirmă Vișan.


Informațiile FLUX 24 dau însă o altă imagine acestui personaj.

Elias Wexler a apărut acum peste 15 ani în afaceri legate de Ion Iliescu.


Preşedintele Iliescu a fost un mare susţinător al Camerei de Comerţ Româno-Americane, o organizaţie pe care o conduc în New York. De fiecare dată când a fost în vizită în New York (şi a venit destul de des), s-a întâlnit cu conducerea, dar şi cu membrii organizaţiei noastre. (…), spunea acesta într-un interviu pentru ReporterIs.

În interviu, acesta recunoștea că ar vrea să fie viitorul ambasador american la București.

 

„Iliescu l-a scos pe tata din închisoare”, a mai susținut Elias Wexler în interviul citat.

FLUX 24 A FĂCUT MAI MULTE DEZVĂLUIRI ÎN TRECUT DESPRE WEXLER ȘI ANTURAJUL ACESTUIA

CE SCRIA FLUX 24 ÎN 21 DECEMBRIE 2015:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a primit premiul ‘Personalitatea anului’ pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității românești. Fostul șef al SRI a fost invitatul special al galei anuale organizate de Societatea Medicală Română și Camera de Comerț Româno-Americană din New York. 

Persoanele legate de Gala de la New York au legături cu Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu, Adrian Năstase și Vladimir Voronin.

În cadrul Galei, Elias Wexler, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane, a primit premiul „cel mai bun prieten al României”, iar Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a mulțumit și președintelui Camerei de Comerț Româno-Americane, Elias Wexler, un prieten al Romaniei care a sprijinit organizarea galei.

Camera de Comerț Româno-Americană din New York inființată la începutul anilor 90 este cunoscută ca o grupare care a acționat în sprijinul regimului Ion Iliescu. Organizația este condusă de Mark A Meyer și Elias Wexler.  Tatăl lui Meyer s-a ocupat de România de pe vremea lui Ceauşescu fiind loybist oficial al regimului comunist.

Preşedinte al firmei de avocatură Herzfeld & Rubin de pe Wall Street (New York),  s-a ocupat, printre altele, de banca românească Dacia Felix și de retrocedarea Castelului Bran În cadrul firmei a lucrat şi sora fostului prim ministru Adrian Năstase, Dana Barb.

Meyer și Wexler au fost acuzați în repetate rânduri de organizațiile românești din America că de fapt o organizație de propagandă a regimului Iliescu. Cei doi au și organizat vizita lui Ion Iliescu în 2001. organizându-i  acestuia o festivitate de premiere cu medalia Distinguished Leadership Award conferită de… Camera de Comerţ Româno-Americană.

Cei doi dețineau postul de televiziune din New York, Romanian Voice, care a retransmis programe ale Televiziunii Române, beneficiind de un contract extrem de benefic semnat cu TVR-ul încă din al doilea mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu.

Iată cum relata faptele cotidianul România Liberă din 5.11.2001:

Scandalul premierii lui Ion Iliescu de către Camera de Comerţ Româno-Americană continuă. Culmea absurdului: Ion Iliescu este premiat de către chiar consilierul său, Mark Meyer… S-a stabilit data chiolhanului de la New York în cinstea lui Iliescu. Lui Mark Meyer i s-au căutat rădăcini româneşti pentru a fi pus de regimul Iliescu în fruntea comunităţii româneşti din Statele Unite. Comunitatea românească s-a unit împotriva lui Ion Iliescu. Pentru chiolhanul în cinstea lui Ion Iliescu, Mark Meyer strânge mari sume de bani. Şi-a găsit şi sponsori. Două companii au sponsorizat cu câte 25.000 de dolari reuniunea, iar preţurile pentru invitaţi sunt împărţite în funcţie de locul în sală. La orice restaurant de clasă din Manhattan, un tacâm costă cca. 150 de dolari. Organizatorii se aleg şi cu un important profit, căci numai din sponsorizările celor două companii, la o participare de 100 de persoane, rămâne un beneficiu de 10.000 de dolari. Iar dacă mai calculăm şi costul unui tacâm, în medie 250 de dolari (cei care stau la masă mai aproape de Iliescu plătesc mai mult), reiese că afacerea Premiu pentru Iliescu este chiar profitabilă.

Mark A Meyer a fost consilierul presedintelui Ion Iliescu, dar si al lui Emil Constantinescu. Un personaj cu care Adrian Nastase se fotografia cand era premier. A fost vazut in tribune la meciuri cu Mircea Geoana, Ilie Sarbu, Dan Nica, Serban Mihailescu si Viorel Hrebenciuc. Lobbyist pentru mai toate regimurile de la Bucuresti. Consilier si al presedintelui moldovean, Vladimir Voronin.

Rubin Meyer Doru & Trandafir este firma care a obtinut pentru Dominic de Habsburg si familia acestuia retrocedarea Castelului Bran. Firma apartine lui Mark A Meyer, un personaj care a intrat in iatacurile Puterii, indiferent de culoarea acestora. Asociatii sai sunt Lia Trandafir, fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, sotul si fratele acesteia. Tot Rubin Meyer Doru & Trandafir este firma care il reprezinta pe Dominic de Habsburg in afacerea vanzarii Castelului Bran.

Mark Meyer este presedintele Camerei de Comert Romano-Americane din New York, unde adjunct este un alt cunoscut lobby-ist din perioada lui Ceausescu, Armand Scala.

Grupul Meyer-Scala a fost acuzat, in repetate randuri, de comunitatea romaneasca din SUA ca ar fi reprezentat lobby-ul pentru regimul Ceausescu. Scala nu a dezmintit niciodata acuzatiile, numai Meyer, dand la un moment o replica nu prea convingatoare. Despre rolul lui Meyer in perioada comunista, presa in limba romana din SUA si Canada a scris ca acesta ar fi fost unul din lobby-istii in favoarea Clauzei Natiunii Celei mai Favorizate acordate de Administratia de la Washington si care la un moment dat a fost pierduta de Nicolae Ceausescu.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/un-apropiat-al-lui-george-maior-si-ion-iliescu-numit-ambasador-al-sua-la-bucuresti-legatura-cu-afacerea-castelul-bran-2/
  2. Foto: flux24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Zece ani de la intrarea în Uniunea Europeană: Sărăcie, Globalizare, Neomarxism, Neoliberalism, Noua Ordine Mondială, "Corectitudine Politică", Big Brother, Multiculturalism, Multinaționale, Codex Alimentarius, Monsanto Abuzuri și Marxism Cultural
Guvernul Masonic al Romaniei obliga tinerii intre 20-35 de ani sa participe la apararea tarii in caz de razboi! Pai nu ziceau ei ca "ne apara NATO" ? Acum vedem ca NATO e decat o organizatie criminala fara vreun interes sa apare vreo tara membra!
Cum vorbeau liderii CIA de moartea lui Ceaușescu. Enigmatica ședință, cu 3 ani și 3 zile înainte de execuția de la Târgoviște
România se războiește cu UDMR la Bruxelles! Uniunea Federativă a Minorităților Europene (FUEN) urmărește promovarea unei inițiative prin care drepturile minorităților să nu mai fi e reglementate de către statele naționale, ca până acum, ci de către Bruxelles!
Protest la București al naționaliștilor împotriva semnării Pactul ONU pentru Migrație
Lupta #rezistenților pentru apărarea băncilor și multinaționalelor: globaliștii #rezist cer anularea taxei pe lăcomie pentru bănci și taxei pe cifra de afaceri pentru multinaționalele care își externalizează profitul
Dictatura UE: Amendă de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat!
Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
Avocatul Gheorghe Piperea face dezvăluiri importante despre statutul BNR. De ce nu poate fi tras la răspundere Isărescu sau vreun alt membru al CA
Petre Țuțea: "O căruță de țărani a ținut în șah imperii"
Maximillian Katz, între şpaga pentru duty free şi chestiunea evreiască în România
Institutul Elie Wiesel a organizat o dezbatere publică în care au fost atacate Biserica Ortodoxă Română, valorile naționale ale României și libertatea de exprimare. Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel și Marco Maximillian Katz au ținut un discurs împotriva libertății de exprimare. Evreii sioniști sunt împotriva libertății de exprimare!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro