Un avion rusesc a efectuat un zbor deasupra Casei Albe și sediului CIA

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Un avion TU-154 al forțelor aeriane ruse a efectuat miercuri un zbor de observație deasupra Casei Albe, a Capitoliului, Pentagonului, sediului CIA și a bazei forțelor aeriane americane Andrews din statul Maryland, transmite postul de televiziune CNN.

Două surse au relatat pentru postul american de televiziune că zborul a fost efectuat în cadrul Acordului Cer Deschis și a fost aprobat de partea americană. Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat a confirmat această informație pentru agenția de presă TASS.


Conform datelor oferite de CNN, pe data de 9 august a fost planificat al doilea zbor al aviației ruse deasupra teritoriului Statelor Unite. Traseul, printre altele, trebuie să treacă pe deasupra orașului Bedminster, statul New Jersey, unde președintele Statelor Unite Donald Trump se află acum în concediu.

  • Acordul Cer deschis a fost semnat în anul 1992. La acest acord participă 34 de țări. Zborurile de observație se efectuează deasupra teritoriului Rusiei, Statelor Unite, Canadei și țărilor Europei.
  • În anul 2017, conform datelor oferite de agenția de presă TASS, Rusia și Belarus au dreptul la 42 de zboruri de observație deasupra teritoriului țărilor participante. Conform acordului, trebuie efectuate și 34 de zboruri deasupra teritoriului rus.
  • Conform datelor oferite de publicația Politico, este vorba de al 10-lea zbor de observație deasupra teritoriului Statelor Unite de la începutul anului 2017 în cadrul Acordului Cer Deschis.”[1]

SURSE


  1. https://rusul.ru/zbor-deasupra-casei-albe/
  2. Foto: rusul.ru

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...