Un avocat francez a depus plângere la Curtea Penală Internațională împotriva Israelului pe care îl acuză de ”crime de război”

Distribuie!by “Gilles Devers, un avocat francez, a anunțat, vineri, la Paris, că a depus plângere la Curtea Penală Internaţională (CPI), în numele ministrului palestinian al Justiţiei, pentru “crime de război” comise în timpul operaţiunilor israeliene din Fâşia Gaza, relatează AFP. Plângerea, depusă la procuroarea CPI Fatou Bensouda, vizează “crimele de […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Gilles Devers, un avocat francez, a anunțat, vineri, la Paris, că a depus plângere la Curtea Penală Internaţională (CPI), în numele ministrului palestinian al Justiţiei, pentru “crime de război” comise în timpul operaţiunilor israeliene din Fâşia Gaza, relatează AFP.

Plângerea, depusă la procuroarea CPI Fatou Bensouda, vizează “crimele de război comise de armata israeliană în iunie şi iulie 2014 în Palestina, în contextul operaţiunii militare denumită Limita Protectoare”, a declarat Devers, în cadrul unei conferinţe de presă.


“Fiecare zi este marcată de comiterea unor noi crime, iar populaţia civilă reprezintă peste 80 la sută din victime. Copiii, femeile, spitalele, şcolile ONU: soldaţii israelieni nu respectă nimic. Este un atac militar asupra populaţiei palestiniene”, a afirmat avocatul, citind o declaraţie tradusă apoi în engleză şi arabă.

Îndreptată împotriva Hamas, operaţiunea Limita Protectoare, lansată la 8 iulie, s-a soldat cu moartea a 815 palestinieni şi rănirea altor 5.240, majoritatea civili, conform serviciilor de urgenţă din Gaza. Israelul a pierdut 32 de soldaţi şi doi civili.


Avocatul a apreciat că plângerea poate fi admisă, chiar dacă Palestina, recunoscută din noiembrie 2012 ca stat observator nemembru al ONU, nu a ratificat Statutul de la Roma care a fondat CPI. Nici Israelul nu a ratificat textul.

Potrivit lui Gilles Devers, precedentul ministru palestinian al Justiţiei a făcut o declaraţie de competenţă a CPI la 21 ianuarie 2009, care “rămâne perfect valabilă”.”[1]

Israel - Palestina

Va fi un eveniment istoric acela cand liderii sionisti israelieni vor fi deferiti Curtii Penale Internationale, dar in prezent acest fapt este greu de realizat, caci la conducerea lumii si a acestor institutii, in functii-cheie, se afla sionisti din familia Rothschild, cei ce sustin din plin genocidul nazist-sionist in Palestina.

La incetarea Mandatului Britanic in Palestina, liderul israelian, David Ben-Gurion a afirmat ca nu va accepta niciodata decizia de impartire a Palestinei dupa decizia ONU si ca o vor ocupa pe toata. Inainte de crearea sionismului de catre Theodor Herzl, arabii si evreii traiau in pace.

Problema in Palestina nu este una religioasa, ci una politica, iar sionismul este o politica ultranationalista si teritorialista, aceasta ideologie politica intra in contradictie cu religia Iudaica, din acest motiv evreii religiosi sunt antisionism.

SURSE

  1. http://www.b1.ro/stiri/externe/un-avocat-francez-a-depus-plangere-la-curtea-penala-internationala-impotriva-israelului-pe-care-il-acuza-de-crime-de-razboi-87840.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.