Un cercetător israelian susține că noul coronavirus dispare în 70 de zile, indiferent de măsurile luate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cercetătorul israelian Isaac Ben-Israel susține că a realizat o analiză din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile aplicate și că după 7o de zile dispare.

În întreaga lume sunt dezbateri aprinse cu privire la cea mai bună modalitate de a combate răspândirea coronavirusului, țările adoptând măsuri diferite în lupta împotriva bolii. Însă un profesor din Israel spune că indiferent de eforturi, rezultatul va fi acelaşi: boala se auto-limitează şi în mare parte dispare după 70 de zile, cu sau fără intervenţii, relatează The Telegraph.


Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Ben-Israel susţine că închiderea economiilor majore are consecinţe devastatoare, iar câştigurile sunt reduse deoarece, potrivit calculelor sale, graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni şi, în cele din urmă, atinge un prag de sub 5% o săptămână mai târziu.


Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate ţările”, scrie prof. Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat săptămâna trecută.

„În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi în ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, a mai spus acesta.

Teoria lui Ben-Israel nu poate fi, însă, confirmată sau infirmată, deoarece nu există nicio ţară care să nu fi luat niciun fel de măsură pentru a limita răspândirea. Chiar şi Suedia, care a impus cele mai puţine restricţii, continuă să ia implementeze unele măsuri de atenuare a răspândirii.”[1]

SURSE

  1. https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-cercetator-israelian-sustine-ca-noul-coronavirus-dispare-in-70-de-zile-indiferent-de-masurile-luate-1298108
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...