Un deputat UDMR a depus un proiect de lege care stipulează autonomia județelor Covasna, Harghita și Mureș într-un „Ținut Secuiesc”. Noua regiune ar avea aproape 800.000 de locuitori și un președinte

by “Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György a depus o propunere legislativă prin care județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș ar deveni autonome sub titulara de „Ținut Secuiesc”. Inițiatorul consideră că proiectul său de lege „nu lezează nici integritatea teritorială a României, nici suveranitatea națională” și afirmă că „autonomia acestei regiuni se […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György a depus o propunere legislativă prin care județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș ar deveni autonome sub titulara de „Ținut Secuiesc”.

Inițiatorul consideră că proiectul său de lege „nu lezează nici integritatea teritorială a României, nici suveranitatea națională” și afirmă că „autonomia acestei regiuni se bazează pe dreptul la autodeterminare internă a comunităților pe principiul subsidiarității și autoadministrării”.
În proiect se prevede că limba maghiară ar deveni limba oficială noii regiuni, alături de limba română. Conducerea regiunii ar fi exercitată de către Consiliul de Autoadministrare, „autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, precum și de Comisia de Autoadministare desemnată de acesta”. Mai departe, cetățenii din regiune și-ar alege și un președinte. Jurământul acestuia ar fi de felul următor: „Jur pe onoarea mea că voi îndeplini, cât voi putea de bine, funcția care mi s-a încredințat voi reprezenta și ocroti interesele populației Ținutului Secuiesc, voi respecta legile țării și deciziile autorităților regiunii, Constituția României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.
De asemenea, ar fi considerați cetățeni ai „regiunii” și acei români din străinătate care au avut ultimul domiciliu într-o localitate din acest „ținut”. Regiunea ar fi împărțită în șapte scaune. În total, conform anexei depuse la proiectul de lege, noua „regiune” ar avea aproape 800.000 de locuitori, cu un procent de 70% etnici maghiari.
Chiar dacă legea ar fi adoptată, „statutul de regiune autonomă a Ținutului Secuiesc” va fi pecetluit doar de un referendum organizat în zonă. De asemenea și revocarea acestui statut ar fi posibilă doar prin referendumul persoanelor din această regiune.
Conform acestui proiect de lege, dacă s-ar înființa un astfel de „ținut”, autoritățile regionale ar avea competențe în ceeea ce privește învățământul, limba maternă, mass-media, „autonomia financiară” și „reprezentarea” Ținutului Secuiesc.
Inițiativa deputatului UDMR prevede că resursele naturale ale României aflate pe teritoriul acestor județe ar reveni noi înființate regiuni.
În ceea ce privește legătura dintre stat și regiune, aceasta ar fi exercitată de un prefect, care ar fi „un mediator”. De asemenea, legile adoptate de Parlament vor putea avea efect în regiune numai dacă vor fi aprobate și de Consiliul de Autoadministrare, care poate cere rediscutarea lor.”[1]

“Tinutul Secuiesc” este Pamant Romanesc. Propaganda pentru autonomia “Tinutului Secuiesc” reprezinta o amenintare la adresa Securitatii Nationale.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-deputat-UDMR-a-depus-un-proiect-de-lege-care-stipuleaza-autonomia-judetelor-Covasna-Harghita-si-Mures-intr-un-%E2%80%9ETinut-Secuiesc-.-Noua-regiune-ar-avea-aproape-800.000-de-locuitori-si-un-presedinte-148388
  2. Foto: atitudini.wordpress.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Aflati cum va aparati legal de sacalii recuperatori de creante, Kruk, Coface, Eos Ksi care incearca sa va intimideze ! Acesti camatari legali ar trebui interzisi de urgenta in Romania !
România și poporul român au o misiune de îndeplinit
Bolșevicii de la Bruxelles, între ură și prostie
ONG-iștii lui George Soros nu pot schimba alegerile democratice făcute de majoritatea oamenilor
Republica procurorilor atacă la baionetă toate puterile statului
Ungaria și Polonia au apărat poziția statului român în ceea ce privește nerecunoașterea căsătoriei gay la Curtea Europeană de Justiție. CNCD, instituție finanțată din bani publici, s-a poziționat contra propriului stat!
Iliescu despre "Revoluție": "Acum să stăm să tot... plângem morții... Asta a fost!"
Caraș-Severin: Vaccinări făcute cu Poliția şi Jandarmeria! Spuneți nu legii vaccinării obligatorii!
Asociatia "Noua Ordine Mondiala" - creatia unui medic roman, mason, care doreste o singura guvernare, cu sediul la Ierusalim, condusa de Messia ! Bianca Dragusanu si Mihai Gadea, au ajuns imaginea asociatiei !
Evreul sionist, Marco Maximillian Katz, care conduce ONG-ul "Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania", dorește să cenzureze cartea "Nazismul Sionist", scrisă de generalul (r) Radu Theodoru, considerând cartea ca fiind "antisemită"
Publicația globalistă, HotNews.ro, deranjată de apelul la identitate, suveranitate și unitate națională făcut de Academia Română
Arabii investesc 1.3 miliarde de dolari în agricultura din România, Rusia, Ucraina, Ungaria, Belarus și Bulgaria
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro