Un deputat UDMR a depus un proiect de lege care stipulează autonomia județelor Covasna, Harghita și Mureș într-un „Ținut Secuiesc”. Noua regiune ar avea aproape 800.000 de locuitori și un președinte

Distribuie!by “Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György a depus o propunere legislativă prin care județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș ar deveni autonome sub titulara de „Ținut Secuiesc”. Inițiatorul consideră că proiectul său de lege „nu lezează nici integritatea teritorială a României, nici suveranitatea națională” și afirmă că „autonomia acestei regiuni se […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György a depus o propunere legislativă prin care județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș ar deveni autonome sub titulara de „Ținut Secuiesc”.

Inițiatorul consideră că proiectul său de lege „nu lezează nici integritatea teritorială a României, nici suveranitatea națională” și afirmă că „autonomia acestei regiuni se bazează pe dreptul la autodeterminare internă a comunităților pe principiul subsidiarității și autoadministrării”.
În proiect se prevede că limba maghiară ar deveni limba oficială noii regiuni, alături de limba română. Conducerea regiunii ar fi exercitată de către Consiliul de Autoadministrare, „autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, precum și de Comisia de Autoadministare desemnată de acesta”. Mai departe, cetățenii din regiune și-ar alege și un președinte. Jurământul acestuia ar fi de felul următor: „Jur pe onoarea mea că voi îndeplini, cât voi putea de bine, funcția care mi s-a încredințat voi reprezenta și ocroti interesele populației Ținutului Secuiesc, voi respecta legile țării și deciziile autorităților regiunii, Constituția României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.
De asemenea, ar fi considerați cetățeni ai „regiunii” și acei români din străinătate care au avut ultimul domiciliu într-o localitate din acest „ținut”. Regiunea ar fi împărțită în șapte scaune. În total, conform anexei depuse la proiectul de lege, noua „regiune” ar avea aproape 800.000 de locuitori, cu un procent de 70% etnici maghiari.
Chiar dacă legea ar fi adoptată, „statutul de regiune autonomă a Ținutului Secuiesc” va fi pecetluit doar de un referendum organizat în zonă. De asemenea și revocarea acestui statut ar fi posibilă doar prin referendumul persoanelor din această regiune.
Conform acestui proiect de lege, dacă s-ar înființa un astfel de „ținut”, autoritățile regionale ar avea competențe în ceeea ce privește învățământul, limba maternă, mass-media, „autonomia financiară” și „reprezentarea” Ținutului Secuiesc.
Inițiativa deputatului UDMR prevede că resursele naturale ale României aflate pe teritoriul acestor județe ar reveni noi înființate regiuni.
În ceea ce privește legătura dintre stat și regiune, aceasta ar fi exercitată de un prefect, care ar fi „un mediator”. De asemenea, legile adoptate de Parlament vor putea avea efect în regiune numai dacă vor fi aprobate și de Consiliul de Autoadministrare, care poate cere rediscutarea lor.”[1]

“Tinutul Secuiesc” este Pamant Romanesc. Propaganda pentru autonomia “Tinutului Secuiesc” reprezinta o amenintare la adresa Securitatii Nationale.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-deputat-UDMR-a-depus-un-proiect-de-lege-care-stipuleaza-autonomia-judetelor-Covasna-Harghita-si-Mures-intr-un-%E2%80%9ETinut-Secuiesc-.-Noua-regiune-ar-avea-aproape-800.000-de-locuitori-si-un-presedinte-148388
  2. Foto: atitudini.wordpress.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Adrian Pătrușcă, despre Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018: "Cine crede că Referendumul din 6 – 7 octombrie este un moft se înșală amarnic. În realitate, este un scrutin de o importanță colosală, de însemnătatea Brexitului sau a alegerii lui Trump. Un vot împotriva tăvălugului Noii Ordini Mondiale și globalismului."
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine în România pentru a o susține pe Laura Codruța Kovesi și Statul Paralel
În 2007, serviciile secrete americane solicitau serviciilor secrete române informații despre descoperirea din Munții Șureanu din 1994
Răspunsul românilor pentru Departamentul de Stat al SUA, care a a criticat înscrierea copiilor la ora de religie: "Ocupați-vă puțin și de școlile voastre, că acolo se împușcă elevii și profesorii!"
Globaliștii se folosesc de coronavirus, pentru a putea restrânge libertățile oamenilor
În timp ce "vestele galbene" din Franța protestează împotriva globaliștilor, #rezistenții din România au organizat un miting pro-UE!
Minciunile Președintelui Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, cu privire la cazul românului care nu a fost servit la Kaufland în Odorheiu Secuiesc: "Aș preciza că din punctul meu de vedere o astfel de persoană care realizează un astfel de film și publică informații incomplete, inexacte, generând tensiuni de acest gen, ar fi susceptibilă de răspundere penală pentru incitare la ură prin transmitere de informații inexacte"! Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos, face propagandă pentru “Ținutul Secuiesc”!
Dumitru Iliescu, fost şef SPP: Iniţierea protocoalelor, opera CIA, care a corupt repede conducerea SRI
Părinții pot primi până la 10 mii de lei amendă dacă nu acceptă "imunizarea" copiilor. Forma finală a proiectului Legii vaccinării! Proiectul legii vaccinării obligatorii este unul specific regimurilor totalitare!
Curajul de a fi filoromân
O Problemă pentru Siguranța Națională: Mii de maghiari au cerut autonomia Ținutului Secuiesc la Târgu Mureș
Dezastrul provocat cetăților dacice din Munții Orăștiei aflate sub protecția UNESCO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro