Un deputat UDMR a depus un proiect de lege care stipulează autonomia județelor Covasna, Harghita și Mureș într-un „Ținut Secuiesc”. Noua regiune ar avea aproape 800.000 de locuitori și un președinte

by “Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György a depus o propunere legislativă prin care județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș ar deveni autonome sub titulara de „Ținut Secuiesc”. Inițiatorul consideră că proiectul său de lege „nu lezează nici integritatea teritorială a României, nici suveranitatea națională” și afirmă că „autonomia acestei regiuni se […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György a depus o propunere legislativă prin care județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș ar deveni autonome sub titulara de „Ținut Secuiesc”.

Inițiatorul consideră că proiectul său de lege „nu lezează nici integritatea teritorială a României, nici suveranitatea națională” și afirmă că „autonomia acestei regiuni se bazează pe dreptul la autodeterminare internă a comunităților pe principiul subsidiarității și autoadministrării”.
În proiect se prevede că limba maghiară ar deveni limba oficială noii regiuni, alături de limba română. Conducerea regiunii ar fi exercitată de către Consiliul de Autoadministrare, „autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, precum și de Comisia de Autoadministare desemnată de acesta”. Mai departe, cetățenii din regiune și-ar alege și un președinte. Jurământul acestuia ar fi de felul următor: „Jur pe onoarea mea că voi îndeplini, cât voi putea de bine, funcția care mi s-a încredințat voi reprezenta și ocroti interesele populației Ținutului Secuiesc, voi respecta legile țării și deciziile autorităților regiunii, Constituția României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.
De asemenea, ar fi considerați cetățeni ai „regiunii” și acei români din străinătate care au avut ultimul domiciliu într-o localitate din acest „ținut”. Regiunea ar fi împărțită în șapte scaune. În total, conform anexei depuse la proiectul de lege, noua „regiune” ar avea aproape 800.000 de locuitori, cu un procent de 70% etnici maghiari.
Chiar dacă legea ar fi adoptată, „statutul de regiune autonomă a Ținutului Secuiesc” va fi pecetluit doar de un referendum organizat în zonă. De asemenea și revocarea acestui statut ar fi posibilă doar prin referendumul persoanelor din această regiune.
Conform acestui proiect de lege, dacă s-ar înființa un astfel de „ținut”, autoritățile regionale ar avea competențe în ceeea ce privește învățământul, limba maternă, mass-media, „autonomia financiară” și „reprezentarea” Ținutului Secuiesc.
Inițiativa deputatului UDMR prevede că resursele naturale ale României aflate pe teritoriul acestor județe ar reveni noi înființate regiuni.
În ceea ce privește legătura dintre stat și regiune, aceasta ar fi exercitată de un prefect, care ar fi „un mediator”. De asemenea, legile adoptate de Parlament vor putea avea efect în regiune numai dacă vor fi aprobate și de Consiliul de Autoadministrare, care poate cere rediscutarea lor.”[1]

“Tinutul Secuiesc” este Pamant Romanesc. Propaganda pentru autonomia “Tinutului Secuiesc” reprezinta o amenintare la adresa Securitatii Nationale.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-deputat-UDMR-a-depus-un-proiect-de-lege-care-stipuleaza-autonomia-judetelor-Covasna-Harghita-si-Mures-intr-un-%E2%80%9ETinut-Secuiesc-.-Noua-regiune-ar-avea-aproape-800.000-de-locuitori-si-un-presedinte-148388
  2. Foto: atitudini.wordpress.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Regele Mihai s-a înţeles cu comuniştii să abdice, nu a fost forţat
DNA și "lupta anticorupție" din România - cea mai mare minciună postdecembristă servită românilor! DNA este îngropată în achitări! DNA a fost un experiment al globaliștilor SUA-UE-Soros în România, care au reușit să mintă o parte dintre români cu privire la așa-zisa “lupta anticorupție”!
Sistemul Represiv din România a fost creat, finanțat și instaurat de către globaliștii SUA-UE-Soros
Publicația globalistă, HotNews.ro, deranjată de apelul la identitate, suveranitate și unitate națională făcut de Academia Română
Roger Stone, consilierul lui Donald Trump despre români: Serviciile secrete au scăpat de sub control/ Despre Soroș: Vrea totalitarism global, vrea să dea jos Guvernul și să vă aducă un sistem mult mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu
Fundația LADO creează un centru de imigranți la Cluj-Napoca și unul la Baia Mare! România trebuie să spună nu primirii imigranților pe teritoriul României! Să ne uităm la haosul pe care l-au provocat imigranții în alte țări multiculturaliste, neomarxiste, progresiste!
Familia se defineşte ca o uniune între un bărbat şi o femeie, au decis deputaţii
Ilie Șerbănescu: "Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!"
Petiție: "Cerem suspendarea președintelui Iohannis"
Lider UDMR, jigniri la adresa românilor
"Mister" elucidat: De ce întrebarea de la referendum nu conţine nicio referire la familie
Program spion ascuns descoperit in smartphone-urile din China ! Programul de spionaj se afla localizat in sistemul de operare Star N9500 ! Hacker-ii pot accesa apoi foarte usor telefonul si pot avea acces la inregistrare ambientala audio si video !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro