Un fost angajat al CIA, arestat pentru deținere de documente secrete, inclusiv identitățile reale ale unor agenți secreți

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Un fost angajat al CIA, arestat pentru detinere de documente secrete, inclusiv identitatile reale ale unor agenti secreti

Autoritatile din Statele Unite au informat asupra retinerii, luni, a unui fost agent al Agentiei Centrale de Informatii (CIA), vizat de acuzatii privind detinerea ilegala de informatii clasificate care afecteaza securitatea nationala a tarii, transmit agentiile EFE si AFP, citate de Agerpres.

Jerry Chun Shing Lee, 53 de ani, a fost arestat luni seara la sosirea pe aeroportul J.F.Kennedy din New York, pentru fapte din 2012, a precizat marti ministerul american al Justitiei, intr-un comunicat.


Lee, care este un fost militar naturalizat american, s-a alaturat CIA in 1994, fiind insarcinat cu recrutarea si gestionarea agentilor pentru serviciile secrete americane. El a lucrat in mai multe tari, pe care comunicatul nu le nominalizeaza, pana ce a parasit CIA in 2007 pentru a se instala in Hong Kong.

In 2012, Lee si familia sa au parasit Hong Kong-ul pentru a se muta in Virginia, o suburbie din Washington. In drumul spre SUA, in timpul unei escale in Honolulu, FBI a perchezitionat camera de hotel a fostului agent si a descoperit doua carnete pline cu informatii strict secrete, care ar fi trebuit predate la plecarea sa din agentia de informatii.


Potrivit ministerului Justitiei, cele doua carnete gasite contineau note scrise de mana referitoare la informatii clasificate ca secrete de aparare, inclusiv identitatile reale si numerele de telefon ale unor angajati secreti ai CIA, notite luate in timpul unor intalniri cu agenti, locuri de intalnire si adrese ale unor case sigure pentru agentii CIA.”[1]

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-international-22230269-fost-angajat-cia-arestat-pentru-detinere-documente-secrete-inclusiv-identitatile-reale-ale-unor-agenti-secreti.htm
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...