Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)

Distribuie!

„ISIS cere scuze Israelului pentru atacarea forţelor sale militare

Un fost ministru israelian al Apărării, intenţionat sau din greşeală, a dezvăluit faptul că Israelul dispune de un canal de comunicare cu o celulă a Statului Islamic ce operează în Înălţimile Golan. Fostul ministru a mai susţinut că militanţii jihadişti şi-au cerut scuze, în cel puţin un caz, pentru atacarea forţelor armate israeliene.


Într-un incident bizar care în mod sigur va stârni întrebări în legătură cu apropierea – fără a vorbi despre fluxul de fonduri – dintre Israel şi grupul jihadist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de ISIS sau Daesh), un fost ministru israelian al Apărării, citat de ziarul Times of Israel, a declarat că militanţii jihadişti au cerut scuze Tel Aviv-ului cel puţin o dată pentru că au atacat din greşeală soldaţi ai Forţelor de Apărare Israeliene în teritoriul ocupat al Înălţimilor Golan. Dezvăluirea ar putea, de asemenea, să clarifice oarecum de ce, după ce au atacat aproape orice religie şi etnie a regiunii, practic nu a fost documentat niciun atac al Statului Islamic asupra Israelului sau a cetăţenilor săi.

Discutând despre politica israeliană mai largă a “neutralităţii” în Siria, fostul ministru israelian al Apărării, Moshe Ya’alon, a recunoscut din greşeală că Israelul are deschis un canal de comunicare cu o celulă a Statului Islamic care operează în Înălţimile Golan.


“A existat un caz recent când Daesh a deschis focul şi şi-a cerut scuze”, a declarat Ya’alon sâmbătă, fiind citat de ziarul Times of Israel.

Când i s-a cerut să detalieze controversata declaraţie, biroul lui Ya’alon a refuzat să facă acest lucru. Forţele de Apărare Israeliene (FAI) au refuzat, la rândul lor, să comenteze. Conform legii israeliene, orice comunicare cu teroriştii este considerată ilegală, decât dacă, bineînţeles, Israelul consideră pe ascuns că ISIS nu este un grup terorist.

Ya’alon a deţinut funcţia de ministru al Apărării începând din 2013 până când şi-a dat demisia în mai 2016, iar comentariile sale aparent au făcut referire la primul incident direct care a implicat ciocniri între forţele israeliene şi teroriştii Daesh. În acest incident, care a avut loc în noiembrie 2016, celula Shuhada al-Yarmouk, care a jurat loialitate Statului Islamic, a făcut un schimbat de focuri cu forţele israeliene după ce Brigada Golani a FAI a trecut dincolo de un gard de securitate în Siria pentru a desfăşura o “ambuscadă”.

În timp ce poziţia oficială a Israelului urmăreşte neutralitatea în conflictul sirian, regimul din Tel Aviv a atacat de câteva ori obiective militare siriene în interiorul Siriei – în cel mai recent incident, avioane de luptă israeliene au atacat poziţii ale armatei siriene sub pretextul că doreau să împiedice un presupus transfer de arme către Hezbollah, un grup libanez pe care Israelul îl consideră terorist. Luna trecută, Tel Aviv a confirmat că a desfăşurat lovituri aeriene asupra mai multor obiective în Siria, după ce Damascul şi-a activat sistemul de apărare aeriană împotriva avioanelor de luptă israeliene.

Deşi premierul israelian Benjamin Netanyahu a justificat incursiunile repetate, explicând că avioanele de luptă ale FAI au vizat un convoi de arme al grupului Hezbollah, Damascul a afirmat că loviturile israeliene au ajutat doar Statul Islamic şi alte grupuri teroriste. La începutul acestei luni, preşedintele sirian Bashar al-Assad a învinuit din nou Israelul că ajută militanţii să îi terorizeze ţara.

“Puteţi presupune că aceşti terorişti luptă pentru Israel. Dacă ei nu fac parte din armata israeliană, atunci ei luptă pentru Israel. Israelul are obiective comune cu Turcia, SUA, Franţa, Marea Britanie, Arabia Saudită, Qatar şi alte ţări”, a declarat Assad, fiind citat de Ynet.

“Israelul depune eforturi pentru a-i ajuta pe aceşti terorişti în orice loc în care avansează armata siriană. Israelul atacă într-o formă sau alta pentru a oferi [teroriştilor] asistenţă şi pentru a opri avântul armatei siriene în faţa teroriştilor”, a adăugat liderul sirian.”[1]

„Apel din Israel: „Nu distrugeti ISIS, ar fi o greseala strategica. Poate ajuta Vestul sa submineze Iranul și Hezbollahul. Rusia e un pericol mult mai mare”

Directorul unui influent think tank din Israel cere Occidemtului sa nu distruga ISIS pentru ca organizatia jihadista pote fi un „instrument util in subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei si Rusiei”.

Efraim Inbar, directorul Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA), o organizatie care colaboreaza cu NATO si guvernul israelian, afirma ca ISIS poate servi unor „scopuri strategice” ale Occidentului, cum ar fi subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei si Rusiei, scrie Salon.com.

„Prin cooperarea cu Rusia pentru a distruge ISIS, Statele Unite comit o prostie strategica care va intari axa Moscova-Teheran-Damasc:, a scris Inbar intr-un articol intitulat „Distrugerea Statului Islamic este o greseala strategica”.

„Vestul ar trebui sa subrezeasca Statul Islamic, dar nu sa il si distruga. Un ISIS slabit este preferabil unui ISIS distrus”, a subliniat israelianul.

Inbar a tinut sa respinga si argumentul ca distrugerea ISIS ar aduce stabilitate in Orientul Mijlociu: „Stabilitatea nu este o valoare in sine. Aceasta este dorita doar daca serveste intereselor noastre. Instabilitatea si crizele contin pot potenta uneori schimbari pozitive”.

Directorul BESA a tinut sa sublinieze ca „principalul inamic” al Vestului nu este ISIS, ci Iranul. El l-a acuzat pe Obama ca a „exagerat pericolul reprezentat de ISIS pentru a legitima Iranul drept actor responsabil in regiune”.

Inbar a adaugat ca ISIS este util pentru ca se opune regimului lui Bashar al-Assad. „Daca regimul sirian supravietuieste, ceilalti islamisti radicali, cum ar fi Al Nusra, si-a putea gasi alte zone de actiune, cum ar fi in apropiere de Paris si Berlin”.

La cateva zile dupa aparitia acestui articol, un alt oficial din BESA, David M. Weinberg, a publicat si el un articol similar intitulat „Chiar ar trebui sa fie distrus ISIS?” in Israel Hayom, o publicatie infiintata de miliardarul Sheldon Adelson. Acesta este foarte apropiat de premierul Benjamin Netanyahu.

Weinberg apara teoriile colegului sau si se refera la ISIS cu termeni precum „idioti utili”. El aarat ca Iranul si Rusia reprezinta, de departe, „un mult mai mare pericol decat Statul Islamic”.

Weinberg a lucrat pentru guvernul israelian si a fost purtator de cuvant al Bar Ilan University.

NapocaNews„[2]

Daca relatia ISIS-Israel era considerata o “Teorie a Conspiratiei”, acum, oricine poate vedea ca intre ISIS si Israel este o relatie de colaborare impotriva Siriei.

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/isis-cere-scuze-israelului-pentru-atacarea-fortelor-sale-militare–260362
  2. http://www.napocanews.ro/2016/08/apel-din-israel-nu-distrugeti-isis-ar-fi-o-greseala-strategica-poate-ajuta-vestul-sa-submineze-iranul-si-hezbollahul-rusia-e-un-pericol-mult-mai-mare.html
  3. Foto: davidicke.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...