Un fost spion CIA, care trebuia să-l ucidă pe Fidel Castro, povestește că a acționat ca un terorist în misiunile sale

Distribuie!by “Un fost spion CIA care trebuia sa-l ucida pe Fidel Castro povesteste ca a actionat ca un terorist in misiunile sale Un fost spion CIA de origine cubaneza marturiseste intr-o carte intitulata “Trained to kill” (Antrenat pentru a ucide – n.red.), scrisa impreuna cu jurnalistul Carlos Harrison, ca a […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Un fost spion CIA care trebuia sa-l ucida pe Fidel Castro povesteste ca a actionat ca un terorist in misiunile sale

Un fost spion CIA de origine cubaneza marturiseste intr-o carte intitulata “Trained to kill” (Antrenat pentru a ucide – n.red.), scrisa impreuna cu jurnalistul Carlos Harrison, ca a actionat exact ca un terorist in misiunile sale, relateaza AFP.

“Am facut ceea ce fac teroristii. Doar ca nu mi se spunea astfel”, a explicat Antonio Veciana, in varsta de 88 de ani.


El a fost recrutat in 1959 de agentul David Atlee Philipps – cunoscut sub aliasul Bishop – pentru a-l ucide pe Fidel Castro.

La inceput, ideea era de a destabiliza regimul: “aceasta era treaba mea: lansarea de zvonuri”, povesteste el.


Fostul agent spune ca s-a aflat, printre altele, in spatele informatiilor false privind un proiect de lege care prevedea ca Guvernul cubanez sa le ia copiii parintilor lor pentru a-i creste, ceea ce a dus la “operatiunea Peter Pan”, adica trimiterea a 14.000 de copii in SUA de catre parintii lor.

El spune ca regreta ca a separat astfel copiii de parintii lor.

Veciana povesteste si ca a fondat o grupare paramilitara anti-Castro, “Alpha 66”, ce a desfasurat o lupta de gherila impotriva lui Castro in anii ’60 si ’70.

El pretinde si ca l-a vazut pe agentul care l-a recrutat intalnindu-se cu Lee Harvey Oswald – asasinul presedintelui Kennedy – cu trei luni inainte de asasinarea lui JFK, in 1963.

Veciana considera ca viata sa este “o istorie de esecuri”, pentru ca nu a reusit sa il ucida pe Castro, iar operatiunile sale pentru a-l discredita pe argentinianul Ernesto Che Guevara au esuat, pentru ca acesta a devenit un simbol al stangii.

Dupa mai multe tentative de sinucidere, Veciana a renuntat la vechea sa viata si a scris la sfarsitul cartii sale testament: “Viata mea secreta s-a terminat”.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/cia/un-fost-spion-cia-care-trebuia-sa-l-ucida-pe-fidel-castro-povesteste-ca-a-actionat-ca-un-terorist-in-misiunile-sale-1467413
  2. Foto: ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro