Un general din SUA a vrut să utilizeze bombe atomice în Războiul din Vietnam

Distribuie!by “Vietnam (1964-1975) Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forţele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin. Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe. Scop: Împiedicarea câștigării independenţei de către […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Vietnam (1964-1975)

Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forţele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.
Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe.
Scop: Împiedicarea câștigării independenţei de către Vietnam şi menţinerea dominaţiei americane în zonă.
Consecinţe: Milioane de victime, malformaţii genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale.”[1]


Un general american a propus utilizarea armelor nucleare în Războiul din Vietnam, în anul 1968, dar planul a fost respins de preşedintele Statelor Unite din acea perioadă, Lyndon Johnson, arată documente declasificate citate de cotidianul The New York Times, scrie Mediafax.

Documentele declasificate relevă că generalul William C. Westmoreland, comandantul trupelor americane din Saigon, a propus, în anul 1968, transferarea de arme atomice în Vietnamul de Sud, pentru a putea fi folosite în contextul în care trupele SUA riscau să fie învinse pe frontul din zona Khe Sanh.


Cu aprobarea Comandamentului american din zona Pacific, generalul Westmoreland a elaborat planul unei operaţiuni secrete care includea transferul de armament atomic în Vietnamul de Sud pentru a fi utilizat rapid împotriva trupelor nord-vietnameze.

Walt W. Rostow, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, l-a înştiinţat pe preşedintele Lyndon Johnson despre această operaţiune militară secretă.

Preşedintele SUA de la acea vreme a respins planul, a afirmat Tom Johnson, care a fost consilier-asistent la Casa Albă. “Când a aflat despre acest plan, preşedintele a fost extrem de supărat şi a ordonat, prin intermediul lui Walt Rostow, cred că direct generalului Westmoreland, să sisteze planificarea operaţiunii”, a explicat fostul consilier Tom Johnson, subliniind că preşedintele se temea de un “război mai amplu”, cu implicarea Chinei.

“Lyndon Johnson nu a avut niciodată încredere totală în generali. Îl admira foarte mult pe generalul Westmoreland, dar nu voia ca războiul să fie coordonat de generali”, a subliniat Tom Johnson, care nu este rudă cu fostul preşedinte al Statelor Unite.

Dacă Statele Unite ar fi utilizat bombe atomice în Războiul din Vietnam, ar fi multiplicat ororile uneia dintre cele mai tumultoase şi violente perioade a istoriei moderne a naţiunii. La câteva săptămâni după acest incident, Lyndon Johnson a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat.

Informaţiile despre modul în care Statele Unite ar fi putut ajunge să utilizeze arme nucleare în Vietnam, la 23 de ani după atacurile atomice de la Hiroshima şi Nagasaki care au condus la capitularea Japoniei, sunt conţinute în cartea “Preşedinţii războiului” (“Presidents of War”), scrisă de istoricul Michael Beschloss.

“În mod clar, Lyndon Johnson a făcut erori grave în Războiul din Vietnam. Dar trebuie să îi mulţumim pentru că s-a asigurat că nu a fost nicio şansă ca acel conflict tragic să devină unul nuclear în 1968”, afirmă Michael Beschloss, citat de NYT.”[2]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7585
  2. https://www.stiripesurse.ro/un-general-sua-a-vrut-sa-utilizeze-bombe-atomice-in-razboiul-din-vietnam_1294471.html
  3. Foto: Facebook/Awaken the mind

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

De ce partidul condus de activista lesbiană Ulrike Lunacek nu a mai intrat în Parlament la alegerile din Austria?
Trupe americane atacate de OZN-uri in doua districte din Afganistan ! Sa fie acestea ale Reich-ului german ?
Zecii de mii de nationalisti polonezi au incendiat steagul UE de Ziua Independentei
Cum ajung toate datele, mesajele, apelurile şi locurile unde ai mers, din smartphone-ul tău cu Android direct la guvernul din China! Scandal de securitate: Peste 700 de milioane de dispozitive au preinstalat un software care fură datele utilizatorilor, fără ca aceştia să ştie!
Tribunalul Administrativ din Praga a declarat ilegale limitările decise ca urmare a pandemiei de coronavirus, Guvernul ceh a abolit în decurs de câteva ore toate îngrădirile
Civilizația de pe planeta Marte. NASA a ascuns imaginile cu piramide și statui de pe planeta Marte
Neoliberalismul - regimul economic în care oamenii sunt controlați de Marea Finanță Globală
Polonia declanșează un război împotriva totalitarismului ideologic în UE
Vittorio Sgarbi, deputat italian: 96,3% din cei declarați morți de covid în Italia nu au murit din cauza coronavirusului
SUA au devenit o inchisoare uriasa: legi Big Brother, cetateni considerati "potentiali teroristi", propaganda pentru microcipuri RFID, abuzuri ale politiei ! Activistii anti-avort, anti-imigratie, anti-Noua Ordine Mondiala, anti-ONU si anti-NATO sunt considerati "potentiali teroristi" ! 30 de dovezi care arata ca SUA nu a fost, nu este si nici nu va fi "Pamantul celor Liberi" !
Mass-Media oficială din SUA se află în declin: încrederea oamenilor scade pe zi ce trece
Operațiunea Gridlock: Proteste în SUA împotriva restricțiilor. Donald Trump i-a îndemnat pe americani să protesteze. "Carantina este atunci când restricţionaţi circulaţia persoanelor bolnave. Tirania este atunci când restricţionaţi mişcarea oamenilor sănătoşi"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro