Un mesaj pentru Lidl: “Puneți crucile înapoi pe turlele mânăstirii!”

Distribuie!by “Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești Italienii au fost primii care au observat că de pe ambalajele de iaurt grecesc au fost eliminate crucile de pe cupolele albastre ale celebrelor biserici din insulele grecești. A venit rândul belgienilor să constate că nemții de la Lidl au […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești

Italienii au fost primii care au observat că de pe ambalajele de iaurt grecesc au fost eliminate crucile de pe cupolele albastre ale celebrelor biserici din insulele grecești. A venit rândul belgienilor să constate că nemții de la Lidl au dat jos crucile de pe bisericuțele prezentate pe ambalajul iaurturilor.


Pe motiv că vor să respecte diversitatea religioasă, cei de la Lidl au trecut la șters. Și au eliminat dintr-un foc, de la produsele grecești prezente pe rafturile magazinului, unul din cele mai importante simboluri ale peisajelor elene: crucea de pe cupolele bisericilor ortodoxe.
Fotoshoparea le-a sărit în ochi multora, așa că au reclamat presei că nu li se pare normal ca un magazin să vândă produse grecești, pe ambalajele cărora sunt reprezentate imagini semnificative pentru cultura elenă, dar din care, in mod evident, au fost eliminate simboluri precum crucea.
Jurnaliștii de la RTL au încercat să ia un punct de vedere de la  Lidl. Și au aflat că folosirea simbolurilor religioase este evitată „pentru că nu dorim să excludem nicio religie”. „Suntem o companie care respectă diversitatea și asta explică designul acestui ambalaj”, a precizat un purtător de cuvânt.
RTL comentează, in final, ironic, că, într-o perioadă a „știrilor false” (fake news), la Lidl pot fi găsite și „imagini false” (fake pictures”).
Imaginile i-au făcut pe unii internauți să spună că vor boicota  Lidl.
În urma valului de indignare, grupul Lidl și-a cerut scuze. „Intenția noastră nu a fost niciodată să șocăm, evităm utilizarea pe ambalaje a simbolurilor religioase pentru a păstra neutralitatea față de toate religiile, iar dacă măsura a fost percepută diferit cerem scuze celor care au fost șocați”, a precizat purtătorul de cuvânt.”[1]

Un mesaj pentru Lidl: Puneți crucile înapoi pe turlele mânăstirii!

Mesajul celor de la Lidl este unul absurd, adica ei sustin ca vor sa isi pastreze neutralitatea fata de toate religiile, dar sterg crucile de pe turlele manastirii. Poti sa fii neutru fata de religii, dar atunci cand folosesti o imagine religioasa, nu o editezi, ci o prezinti asa cum este ea. In opinia noastra, avem de-a face cu un alt caz de “corectitudine politica”. Este cunoscuta atitudinea agresiva a activistilor neomarxisti/progresisti impotriva religiei crestine.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Lidl-a-dat-jos-crucile-de-pe-ambalajele-iaurturilor-grecesti-145773
  2. Foto: activenews.ro
  3. Foto: Facebook/Rezistenta Crestina

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro