Un obiect straniu, luminos, pe cerul Malaeziei

Distribuie!

„Pe 3 octombrie 2012, la ora prânzului, locuitorii din Muar (oraş care se găseşte în sud-vestul Malaeziei) au putut observa cu surprindere şi uluire un obiect de culoare roşiatică ce a apărut pe cer, în apropiere de Soare, luminând cu putere.

Şeful Poliţiei Maritime, ofiţerul Nordin Osman, a declarat că subalternii săi au capturat cu telefoanele lor mobile imaginile obiectului pe cer: „Obiectul era static, nu se deplasa pe cer. Arăta precum o sferă de lumină, ca un halo, ce avea în interior un nucleu foarte luminos.” Alţi rezidenţi care au observat fenomenul straniu au afirmat că totul părea ca şi cum pe cer apăruse o nouă planetă.


Întrucât obiectul de pe cer a fost observat de o mare mulţime de oameni, ipoteza iluziilor optice luminoase individuale este exclusă. O posibilitate care a fost invocată de oamenii de ştiinţă a fost cea a „soarelui fals”; totuşi, „sorii falşi” pot apărea ca străluciri luminoase colorate de o parte şi de alta a Soarelui real pe cer, la 22° faţă de poziţia acestuia, mai ales atunci când atmosfera este rece iar în aer există multe microcristale de gheaţă.

„Sorii falşi” sunt cel mai bine văzuţi atunci când Soarele este spre asfinţit, deci relativ aproape de linia orizontului; or, în cazul semnalat în Muar (Malaezia), Soarele era la zenit, iar obiectul a apărut în partea din stânga-sus faţă de el.


În aceeaşi zi, un alt fenomen straniu, constând într-un halo uriaş în jurul Soarelui, a fost observat pe cerul de deasupra localităţii Petaling Jaya, tot în Malaezia. Nici acest fenomen nu a putut fi explicat în mod satisfăcător de către oamenii de ştiinţă.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/un-obiect-straniu-luminos-pe-cerul-malaeziei-a13
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...