Un poiect de lege prevede amenzi şi închisoare pentru difuzarea de ştiri false în mediul online, în Italia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Bloggerii sau utilizatorii de social media care difuzează aşa-zise „fake news”, ştirile false care „intoxică” dezbaterea publică, ar putea fi condamnaţi la închisoare şi la plata unor amenzi în valoare de mii de euro, în baza unui proiect de lege care generează controverse în Italia, relatează vineri DPA. Proiectul, susţinut de senatoarea Adele Gambaro, fostă membră a mişcării de opoziţie 5 Stele (M5S), va ajunge săptămânile următoare pe masa camerei superioare a parlamentului italian.

„Internetul este o junglă şi avem nevoie de o lege care să-l reglementeze”, a declarat Adele Gambaro într-un interviu acordat DPA. Publicarea online de „ştiri false, exagerate sau tendenţioase cu privire la date sau fapte care sunt clar lipsite de temei sau false” ar urma să fie sancţionată cu amenzi de 5000 de euro, plus cel puţin un an de închisoare dacă este vorba de ştiri alarmiste sau care induc în eroare opinia publică.


În acelaşi timp, în cazul celor care promovează „campanii de ură împotriva altor indivizi sau campanii de subminare a procesului democratic în scopuri politice” amenzile ar putea ajunge la 10.000 de euro, iar pedepsele cu închisoarea ar fi de minim 2 ani, a precizat senatoarea. Ea a menţionat că legea nu-i va viza pe ziarişti, întrucât profesia lor este deja reglementată, şi tribunalele vor fi cele care vor stabili dacă într-o situaţie anume se poate vorbi de difuzare de „ştiri false” aşa cum sunt ele definite de lege, conform Agerpres.

 

Senatoarea a mai spus că proiectul său se inspiră dintr-o rezoluţie adoptată în ianuarie de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, se bucură de susţinerea formaţiunilor din întreg spectrul politic şi „poate servi ca exemplu şi altor ţări”. În schimb, în opinia criticilor, legea este prea vagă şi constituie o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare. M5S s-a angajat chiar să i se opună „prin toate mijloacele posibile”, argumentând că militanţii online sunt de multe ori mai de încredere decât mass-media convenţionale.”[1]


Este foarte grav ce se intampla! Globalistii sunt impotriva libertatii de exprimare si doresc sa controleze internetul deoarece acestia au vazut ca oamenii discuta liber si sunt din ce in ce mai informati. Daca nu aparam libertatea de exprimare, globalistii ne-o vor lua!

SURSE

  1. http://www.stiripesurse.ro/un-poiect-de-lege-prevede-amenzi-si-inchisoare-pentru-difuzarea-de-stiri-false-in-mediul-online-in-italia_1206568.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...