Un sfert dintre americani cred că “guvernul e dușmanul”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Potrivit celui mai recent sondaj, mai mult de unu din patru americani consideră că guvernul este dușmanul, relatează Washington CBSDC. Pew Research Center a concluzionat că 27% dintre alegători – cu opt procente mai mult față de anul 1996 – consideră că guvernul lucrează împotriva statului. Sondajul a evaluat părerea generală a publicului cu privire la Guvernul federal.

Raportul sugerează că 57% dintre alegători se simt frustrați, 22% se simt furioși iar 18 % se simt „în general satisfăcuți” cu privire la guvernare.


Guvernul este inamicul americanilor

Majoritatea americanilor sunt de părere că Guvernul federal ar trebui să facă îmbunătățiri serioase, 59 % din electorat susținând că guvernarea are nevoie „de o reformă majoră”. Doar 37% dintre votanți au dorit o reformă majoră guvernamentală la sondajul precedent, care a avut loc în 1996-1997.

Fiind întrebați care sunt principalele probleme guvernamentale, cele mai întâlnite răspunsuri ale alegătorilor au fost „Congresul și intrigile politice”. 13% dintre votanți au menționat Congresul, iar 11% intrigile politice.


Mai mult de o treime (35%) dintre republicani consideră Guvernul federal ca fiind dușmanul, și 34% dintre independenți sunt de aceeași părere. Conform aceluiași sondaj, jumătate dintre democrați (50%) privesc guvernul ca fiind prietenos și doar 12 % îl consideră ostil.

Alte răspunsuri din partea electoratului au fost că „guvernul acționează în beneficiul tuturor oamenilor” – foarte puțini cred aceasta, sau că „guvernul este risipitor și ineficient”.

Trei din patru americani sunt de părere că guvernul „este condus de câteva mari interese”, iar 57% dintre ei consideră că „guvernul este aproape întotdeauna risipitor și ineficient”.

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9086

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...