Un studiu al Universității Princeton arată că SUA nu mai este, de fapt, o democrație

by “Un studiu revoluționar realizat în cadrul Universității Princeton provoacă multe controverse, dar descoperirile sale sunt de netăgăduit. Studiul explică faptul că democrația americană este o pură ficțiune. Adică, cercetătorii afirmă că ea pur și simplu nu există. Savanții care se află în spatele studiului se întreabă: „cine conduce cu […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
“Un studiu revoluționar realizat în cadrul Universității Princeton provoacă multe controverse, dar descoperirile sale sunt de netăgăduit. Studiul explică faptul că democrația americană este o pură ficțiune. Adică, cercetătorii afirmă că ea pur și simplu nu există. Savanții care se află în spatele studiului se întreabă: „cine conduce cu adevărat?

Cercetătorii Martin Gilens și Benjamin I. Page au ajuns la concluzia că, mai ales în ultimele decenii, sistemul politic american s-a schimbat gradat într-un mod care a înfășurat Republica Democratică într-o oligarhie aproape deplină, în care elita de 1% conduce având o influență și un control aproape totale asupra guvernului și chiar asupra aparatului poliției de stat.


SUA democratie

Cercetătorii au extras informații din mai mult de 1 800 de inițiative politice diferite datând din perioada cuprinsă între 1981 și 2002. Ei au ajuns la concluzia că familiile bogate, bine închegate sunt cele dau direcția oricărui aspect politic din Statale Unite.


Punctul central care se evidențiază în urma cercetărilor noastre este că elitele economice și grupurile organizate care reprezintă interesele de afaceri au un impact independent substanțial asupra politicii guvernului SUA”, explică autorii studiului, „în timp ce grupurile de interese bazate pe alăturarea maselor și a cetățenilor de rând au o influență independentă redusă sau inexistentă”.

Gilens și Page au comparat preferințele politice ale celor cu un venit mediu și mic față de cele ale marilor grupuri de afaceri și de lobby. Cei doi au descoperit că în ceea ce privește preferința polică pentru republicani sau democrați, nu există diferențe semnificative. Însă rezultatele au arătat că cel mai adesea politica a urmat interesele corporațiilor și ale celor 1%.


Studiul arată că încă din anii 1980 au început să fie luate decizii similare celor recente ale Curții Supreme, prin care se direcționează mai mulți bani către politică – fapt care este un posibil factor de influență în instalarea unei oligarhii.

Cetățenii de rând, afirmă cercetătorii, pot părea că, adeseori, «câștigă» (adică, obțin rezultatele politice scontate) chiar dacă nu au avut niciun efect independent asupra domeniului politic, dacă elitele (cu care adesea sunt de acord), de fapt, se impun.””[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9175
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Ambasadorul lui Obama în Siria recunoaște: "Planul americanilor de a-l răsturna de la putere pe Assad a eșuat. Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă, dar acest scenariu nu mai poate fi pus în practică"
Oamenii de ştiinţă cer oprirea experimentelor de alterare genetică a embrionilor umani
Sute de documente ale societăţii secrete Skull & Bones sunt pregătite pentru a fi date publicităţii
Civilizația de pe planeta Marte. NASA a ascuns imaginile cu piramide și statui de pe planeta Marte
Istoria Iluminaţilor din Bavaria şi Testamentul lor diabolic
Globaliștii l-au cenzurat pe Alex Jones! Presa globalistă americană fake news a cerut în repetate rânduri cenzurarea lui Alex Jones și a site-ului InfoWars.com!
Casа Albă: "Sancțiunile împotriva Rusiei au fost adoptate cu încălcări procedurale"
Proteste masive in SUA: din Baltimore pana la New York - americanii s-au saturat de "democratia" si "Visul American" al coruptiei si minciunii capitaliste !
În perioada dintre sfârșitul lunii aprilie și 1 mai au loc evenimente tragice, ce implică sacrificii umane
Studiu: peste 40 de ani musulmanii vor fi dominanți în Europa. Acesta este planul Kalergi!
SUA zombizată: Implanturile cu CIP vor avea în curând același grad de acceptare ca piercing-urile și tatuajele
Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro