Un studiu al Universității Princeton arată că SUA nu mai este, de fapt, o democrație

by “Un studiu revoluționar realizat în cadrul Universității Princeton provoacă multe controverse, dar descoperirile sale sunt de netăgăduit. Studiul explică faptul că democrația americană este o pură ficțiune. Adică, cercetătorii afirmă că ea pur și simplu nu există. Savanții care se află în spatele studiului se întreabă: „cine conduce cu […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
“Un studiu revoluționar realizat în cadrul Universității Princeton provoacă multe controverse, dar descoperirile sale sunt de netăgăduit. Studiul explică faptul că democrația americană este o pură ficțiune. Adică, cercetătorii afirmă că ea pur și simplu nu există. Savanții care se află în spatele studiului se întreabă: „cine conduce cu adevărat?

Cercetătorii Martin Gilens și Benjamin I. Page au ajuns la concluzia că, mai ales în ultimele decenii, sistemul politic american s-a schimbat gradat într-un mod care a înfășurat Republica Democratică într-o oligarhie aproape deplină, în care elita de 1% conduce având o influență și un control aproape totale asupra guvernului și chiar asupra aparatului poliției de stat.

SUA democratie

Cercetătorii au extras informații din mai mult de 1 800 de inițiative politice diferite datând din perioada cuprinsă între 1981 și 2002. Ei au ajuns la concluzia că familiile bogate, bine închegate sunt cele dau direcția oricărui aspect politic din Statale Unite.


Punctul central care se evidențiază în urma cercetărilor noastre este că elitele economice și grupurile organizate care reprezintă interesele de afaceri au un impact independent substanțial asupra politicii guvernului SUA”, explică autorii studiului, „în timp ce grupurile de interese bazate pe alăturarea maselor și a cetățenilor de rând au o influență independentă redusă sau inexistentă”.

Gilens și Page au comparat preferințele politice ale celor cu un venit mediu și mic față de cele ale marilor grupuri de afaceri și de lobby. Cei doi au descoperit că în ceea ce privește preferința polică pentru republicani sau democrați, nu există diferențe semnificative. Însă rezultatele au arătat că cel mai adesea politica a urmat interesele corporațiilor și ale celor 1%.


Studiul arată că încă din anii 1980 au început să fie luate decizii similare celor recente ale Curții Supreme, prin care se direcționează mai mulți bani către politică – fapt care este un posibil factor de influență în instalarea unei oligarhii.

Cetățenii de rând, afirmă cercetătorii, pot părea că, adeseori, «câștigă» (adică, obțin rezultatele politice scontate) chiar dacă nu au avut niciun efect independent asupra domeniului politic, dacă elitele (cu care adesea sunt de acord), de fapt, se impun.””[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9175
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Barack Obama s-a opus prin veto: Familiile victimelor din 11 septembrie nu pot da în judecată Arabia Saudită
Co-fondator Greenpeace, despre încălzirea globală: „Cea mai mare escrocherie din istorie”
Lenin slujea interesele Lojii Marele Orient al Franţei
Compania Disney dată în judecată pentru că ar spiona copiii prin intermediul aplicaţiilor mobile
Ecuadorul a a blocat „sistemele” de comunicare cu exteriorul” ale lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, refugiat în ambasada sa din Londra
SUA au atacat cu rachete Siria! Donald Trump: "Am ordonat bombardarea unor ținte militare de unde s-a lansat atacul chimic"
"America este inamicul numărul unu" al Iranului, afirmă ayatollahul Ali Khamenei. "Cooperarea noastră poate izola America (...). Eşecul teroriştilor susţinuţi de Statele Unite în Siria nu poate fi negat, însă americanii îşi continuă comploturile"
Sfarsitul "democratiei" - programat de catre Iluminati pentru a instaura o Noua Ordine Mondiala si un Guvern Mondial
Oficial american: "În afară de microfoane, există alte mijloace de supraveghere a președintelui Trump și a asociaților lui"
SUA reprezinta o amenintare la adresa Sigurantei Nationale a Rusiei
Virgiliu Gheorghe: "Vizionarea TV este un factor important în generarea unei atitudini mentale pasive"
Bilderberg 2018 - Întâlnirea va avea loc în Torino, Italia, între 7-10 iunie! Naționalismul și mass-media independentă vor fi principalele teme de discuție! Grupul Bilderberg lucrează la o strategie de luptă împotriva naționalismului și a mass-mediei independente! Iluminații se tem că naționalismul poate opri Noua Ordine Mondială!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro