Un studiu al Universității Princeton arată că SUA nu mai este, de fapt, o democrație

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
„Un studiu revoluționar realizat în cadrul Universității Princeton provoacă multe controverse, dar descoperirile sale sunt de netăgăduit. Studiul explică faptul că democrația americană este o pură ficțiune. Adică, cercetătorii afirmă că ea pur și simplu nu există. Savanții care se află în spatele studiului se întreabă: „cine conduce cu adevărat?

Cercetătorii Martin Gilens și Benjamin I. Page au ajuns la concluzia că, mai ales în ultimele decenii, sistemul politic american s-a schimbat gradat într-un mod care a înfășurat Republica Democratică într-o oligarhie aproape deplină, în care elita de 1% conduce având o influență și un control aproape totale asupra guvernului și chiar asupra aparatului poliției de stat.

SUA democratie

Cercetătorii au extras informații din mai mult de 1 800 de inițiative politice diferite datând din perioada cuprinsă între 1981 și 2002. Ei au ajuns la concluzia că familiile bogate, bine închegate sunt cele dau direcția oricărui aspect politic din Statale Unite.


Punctul central care se evidențiază în urma cercetărilor noastre este că elitele economice și grupurile organizate care reprezintă interesele de afaceri au un impact independent substanțial asupra politicii guvernului SUA”, explică autorii studiului, „în timp ce grupurile de interese bazate pe alăturarea maselor și a cetățenilor de rând au o influență independentă redusă sau inexistentă”.

Gilens și Page au comparat preferințele politice ale celor cu un venit mediu și mic față de cele ale marilor grupuri de afaceri și de lobby. Cei doi au descoperit că în ceea ce privește preferința polică pentru republicani sau democrați, nu există diferențe semnificative. Însă rezultatele au arătat că cel mai adesea politica a urmat interesele corporațiilor și ale celor 1%.


Studiul arată că încă din anii 1980 au început să fie luate decizii similare celor recente ale Curții Supreme, prin care se direcționează mai mulți bani către politică – fapt care este un posibil factor de influență în instalarea unei oligarhii.

Cetățenii de rând, afirmă cercetătorii, pot părea că, adeseori, «câștigă» (adică, obțin rezultatele politice scontate) chiar dacă nu au avut niciun efect independent asupra domeniului politic, dacă elitele (cu care adesea sunt de acord), de fapt, se impun.””[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9175
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...