Una dintre legile fundamentale ale Universului fizic în care trăim este cea a rezonanţei

Distribuie!

„Una dintre legile fundamentale ale Universului fizic în care trăim este cea a rezonanţei. Mai mult decât atât, însă, ea este şi una dintre legile fundamentale ale Creaţiei Dumnezeiești şi motivează, pentru aspirantul la spiritualitate, cea mai mare parte a evoluţiei sale.

Graţie acestei legi, el realizează de ce anume se confruntă cu anumite experienţe de viaţă, de ce în jurul său sunt anumite persoane şi nu altele şi de ce o transformare radicală de atitudine sau de mentalitate atrage o transformare semnificativă pentru el.


Ca orice concept, și cel de rezonanţă prezintă mai multe niveluri de manifestare şi de înţelegere, de la cel mai grosier – cel fizic – până la cele mai înalte niveluri spirituale, ezoterice. Pentru a cunoaşte şi a înţelege în profunzime acest fenomen tainic, îl vom aborda din punctul de vedere al ştiinţei – mai exact, al mecanicii fizice – şi vom evidenţia conexiunile ce se pot realiza – prin analogie – cu domeniul cunoaşterii ezoterice, oculte autentice.

În linii foarte generale, oricine aude cuvântul „rezonanţă” îşi imaginează două sisteme vibratorii care oscilează (vibrează) cu aceeaşi frecvenţă sau cu frecvenţe foarte apropiate, şi între care se realizează un transfer reciproc de energie şi de informaţie, sistemul cu energie (mult) mai mare impunându-şi frecvenţa.

În viaţa de toate zilele, acesta este cazul prietenilor sau a grupurilor umane – care se asociază în virtutea unui univers interior asemănător sau a unui ideal comun, cei mai puternici exercitând un fel de fascinaţie sau de atracţie faţă de cei mai slabi. Faptul este bine consemnat în gândirea populară, sub forma proverbului „Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti”.


Nu în ultimul rând, graţie rezonanţei, ajung să fie împreună Ghidul spiritual („sistemul” cu energie mai mare) şi aspirantul („sistemul” cu energie mai mică), practica spirituală urmând să-i aducă pe amândoi la unison, şi, în final, să trăiască amândoi, în mod conştient, starea de rezonanţă cu marile Sfere de Forţă din Univers.

Vibraţia universală omniprezentă este suportul întregii manifestări

Înţelepţii au afirmat că întreaga manifestare nu este altceva decât energie vibratorie. Materia este, de fapt, lumină condensată, înţelegând aici prin lumină – Energia Dumnezeiască Primordială, nediferenţiată, care „coboară” (îşi diminuează frecvenţa, „se condensează” – deci trece de la o formă de existenţă mai subtilă la una mai grosieră), realizând astfel, Creaţia (diferenţierea).

Dacă, totuşi, noi sesizăm clare diferenţe între obiectele şi fenomenele pe care le experimentăm prin intermediul simţurilor, aceasta se datorează faptului că, în cazul tuturor acestor obiecte şi fenomene (toate fiind, în esenţă, vibraţii) diferă, de la caz la caz, doar caracteristicile acestei vibraţii universale şi omniprezente.

Toate cele menţionate până acum demonstrează clar că, aşa cum afirmă toate scrierile sacre ale omenirii, Divinitatea este prezentă în tot şi în toate, fiecare lucru conţinând în el Scânteia Dumnezeiască de viaţă, indiferent de manifestarea şi înfăţişarea sa exterioară.

Ştiinţa a constatat şi ea acelaşi aspect, acceptând în final existenţa arhetipurilor universale la nivelul tuturor regnurilor vieţii (cum ar fi, de exemplu, arhetipul oului sau al seminţei). Savanţii şi-au dat seama de unitatea a tot ceea ce există, dovedind că totul este manifestarea unei Unice şi Supreme energii atotcuprinzătoare.

Totuşi, cele mai înalte descoperiri ştiinţifice actuale s-au oprit aici, fără a preciza care este sursa şi natura esenţială a acestei energii.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=20384
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...