Ungaria: Activiști pro-avort sancționați pentru „discurs al urii”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„În aprilie 2016, un grup de activiști pro-avort a organizat o demonstrație în fața ambasadei Poloniei la Budapesta, în semn de protest față de politicile pro-viață ale guvernului polonez. Unul dintre organizatori, îmbrăcat în episcop, a ținut o „sfântă liturghie” în batjocură, iar la final a „împărtășit” femeile prezente înmânând fiecăreia câte o pilulă de avort însoțită de cuvintele „Trupul lui Hristos”.

Identificarea unui medicament care omoară cu jertfa lui Hristos și batjocorirea uneia din sfintele taine ale Bisericii Catolice (în egală măsură, ale Bisericii Ortodoxe) este o insultă extrem de gravă nu doar la adresa catolicilor, ci o oricărui creștin. Și, evident, aceasta a și fost intenția.


O plângere a unor creștini a fost admisă de instanță de 2 ori, ultima dată în 12 aprilie 2017, în baza legii maghiare dar și a articolului IX (5) al Constituției Republicii Ungaria:

„Dreptul la libertatea de exprimare nu poate fi exercitat în scopul încălcării demnității națiunii maghiare sau a unei comunități naționale, etnice, rasiale sau religioase. Persoanele care aparțin unor astfel de comunități sunt îndreptățite să depună reclamații în instanță împotriva exprimării unei opinii care încalcă drepturile comunității, prin invocarea încălcării demnității lor umane, așa cum se prevede în lege.”


Instanțele de fond și apel au constatat că organizatorii manifestației pro-avort au încălcat legea și i-au sancționat cu amendă de 2.000 de euro, obligându-i totodată la scuze publice și la eliminarea de pe internet a înregistrării video a protestului.

Decizia instanței din 12 aprilie 2017 este definitivă și executorie.”[1]

SURSE

  1. http://www.culturavietii.ro/2017/04/19/ungaria-activisti-pro-avort-sanctionati-discursul-urii/
  2. Foto: culturavietii.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Legea Amiralității - simbolistică, putere, dominație și control
Chimioterapia răspândește cancerul în organism
Soros a donat 18 miliarde USD Fundațiilor sale pentru planul de aducere a migranților musulmani în Europa
Schimbările climatice, creșterea nivelului oceanelor și topirea calotelor de gheață: În ultimii 12.000 de ani, s-a înregistrat o oscilare între perioadele calde și cele reci, în consecință existând perioade cu niveluri ale mărilor și oceanelor în creștere sau în scădere. În vremurile Romei antice, ghețarii erau mult mai mici decât cei pe care îi cunoaștem în zilele noastre
Australia se alătură SUA și cere anchetă internațională despre cum a acționat Organizația Mondială a Sănătății și cum a apărut pandemia de coronavirus Covid-19
Antarctica ascunde numeroase secrete și lucruri misterioase
Presedintele Uruguay: cel mai apreciat om de pe Planeta ! Este un om sarac, care isi doneaza 90% din salariu si asteapta la rand in spital !
Președintele Poloniei consideră "inadmisibile" declarațiile eurodeputatului Guy Verhofstadt despre participanții la "Marșul Independenței" de la Varșovia. Polonia nu acceptă dictatura globaliștilor UE!
6,5 trilioane de dolari au dispărut fără urmă din Departamentul american al Apărării (Pentagon) înainte de evenimentele de la 11 septembrie 2001
Toate războaiele sunt create de către bancherii Iluminați prin finanțarea ambelor tabere
Războaiele climatice
Noi dezvăluiri WikiLeaks despre cum CIA controlează computerele: Singurul antivirus care rezistă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...