Ungaria acuză SUA de „imixtiune în afacerile interne”, după ce Washingtonul a lansat un proiect de finanțare a presei ungare

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Guvernul de la Budapesta a reacționat vehement miercuri împotriva unui proiect american de finanțare a unei prese ‘obiective’ în Ungaria, în contextul unei concentrări crescute a media în mâinile apropiaților premierului ungar Viktor Orban, relatează agențiile MTI și AFP.

‘Despre ce este vorba, dacă nu de o imixtiune în afacerile interne’ ale Ungariei, ‘o țară aliată și democratică’, s-a întrebat ministrul ungar al afacerilor externe, Peter Szijjarto, în timpul unei conferințe de presă la care a precizat că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Budapesta, David Kostelancik.


Washingtonul a lansat săptămâna trecută un concurs pentru proiecte destinate ‘creșterii accesului cetățenilor la o informare obiectivă’ în Ungaria, proiecte în valoare de 700.000 de dolari (590.000 de euro).

Szijjarto a subliniat că acest demers este asemănător unei tentative de a ‘interveni în campania electorală’ din Ungaria, țară unde se vor desfășura în aprilie alegeri legislative la care Orban va candida pentru un al treilea mandat consecutiv.


Luna trecută, însărcinatul cu afaceri al SUA la Budapesta, David Kostelancik (care conduce ambasada SUA în lipsa unui ambasador acreditat), s-a declarat preocupat în legătură cu unele ‘tendințe negative în domeniul libertății presei în Ungaria’ unde o mare majoritate din media a ajuns sub influența unor apropiați ai lui Orban în ultimii ani.

Kostelancik a dezvăluit faptul că media ‘prietene’ beneficiază de importante contracte de publicitate și că jurnaliștii lor sunt constrânși să urmeze ‘politici editoriale proguvernamentale’.

Washingtonul și-a manifestat de altfel preocuparea în legătură cu publicarea, în septembrie, în Ungaria, a unei liste cu jurnaliști calificați ‘agenți’ ai miliardarului american de origine ungară George Soros, care devenit de mai multe luni ținta guvernului naționalist al lui Viktor Orban.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu)”[1]

Ungurii si-au dat seama ca SUA planuiesc crearea unui centru de propaganda la ei in tara si au reactionat. Ungaria isi apara cu fermitate interesele nationale in fata globalistilor. Ungaria si Polonia sunt doua tari pe care globalistii nu le mai pot controla. In Romania, majoritatea politicienilor nu reactioneaza atunci cand globalistii se implica in politica interna.

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/15/ungaria-acuza-sua-de-imixtiune-in-afacerile-interne-dupa-ce-washingtonul-a-lansat-un-proiect-de-finantare-a-presei-ungare-21-27-00
  2. Foto: Lajos Soos/AP

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...