Ungaria joacă tare și anunță că nu va renunta la suveranitatea sa națională în favoarea Uniunii Europene: Migrația ilegală reprezintă o amenințare enormă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Ungaria nu va renunta la suveranitatea sa națională în favoarea Uniunii Europene și va continua să lupte împotriva sistemului de cote de refugiați, a declarat ministru de Externe Peter Szijjarto pentru Reuters.

În condițiile în care UE se lansează într-o dezbatere intensă privind o integrare mai profundă după ieșirea Marii Britanii, în 2019, Szijjarto consideră că cedarea din prerogativele naționale nu este calea ce trebuie urmată.
„Cu siguranță nu sunt de acord cu această abordare, potrivit căruia, cu cât există mai puțină suveranitate la nivelul statelor membre, cu atât mai puternică va fi UE. Cred că este o fundătură”, a atras atenția Szijjarto.

Szijjarto a precizat că un domeniu în care Ungaria susține o abordare comună este apărarea, deoarece organizarea unei armate europene ar consolida statele member, în beneficiul întregului bloc comunitar. Însă politica de impozitare, de exemplu, ar trebui să rămână în atribuțiile statelor membre, pentru că este o chestiune de competitivitate. Ungaria are una dintre cele mai mici cote de impozitare pentru veniturile personale – 15% – și un impozit pentru companii de numai 9%.
Întrebat dacă Ungaria ar putea accepta un ministru de finanțe și un buget comun pentru UE, oficialul a răspuns: „Înțeleg că, dacă acesta este un scenariu, în primul rând poate fi numai un scenariu pentru Zona euro, iar cum noi nu suntem membri ai Zonei euro, această chestiune va fi decisă fără a ni se cere opinia”.

Szijjarto a respins idea că Ungaria sau Polonia devin tot mai izolate în UE sau că Slovacia și Cehia se îndepărtează de Grupul de la Vișegrad, cunoscut și ca V4.


„Sunt multe tentative de a sparge unitatea V4, dar vor rămâne fără succes”, a spus el, adăugând că statele din Grupul de la Vișegrad sunt ferme pe poziția de a respinge cotele de migranți. După întâlnirea miniștrilor de Externe de săptămâna trecută, din Estonia, „toată lumea a dat asigurări că vom lupta și nu vom renunța la pozițiile noastre privind migrația ilegală și privind cotele”, a insistat șeful diplomației ungare.

Peste 1,5 milioane de refugiați au ajuns în Europa din 2015, dintre care mulți fug de războaiele din Orientul Mijlociu. Instanța supremă a UE a decis săptămâna trecută că statele membre trebuie să accepte cotele de refugiați și să își preia partea, respingând o sesizare depusă de Slovacia și Ungaria. Cancelarul german Angela Merkel a cerut Ungariei să implementeze rapid decizia instanței, dar Szijjarto a descris-o drept o decizie politică „foarte periculoasă”.
„Această decizie nu obligă Ungaria la nimic, pentru că această decizie nu se referă la faptul că Ungaria trebuie să primească migranți începând de mâine”, a spus oficialul.

„Vom lupta întotdeauna împotriva cotelor obligatorii, nu ne vom ascunde niciodată opinia că migrația ilegală reprezintă o amenințare enormă pentru Europa, iar această poziție rămâne poziția noastră, indifferent de presiunea care se exercită asupra noastră”, a conchis el.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Ungaria-joaca-tare-si-anunta-ca-nu-va-renunta-la-suveranitatea-sa-nationala-in-favoarea-Uniunii-Europene-Migratia-ilegala-reprezinta-o-amenintare-enorma-146075
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Arme românești pentru conflictul din Siria
Mircea Eliade - "Strania mentalitate masonică"
Covid-19: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 a fost un ritual al Iluminaților
Englezii vor putea fi judecaţi şi condamnaţi pentru ceea ce ar putea gândi. Realitate tip "1984" pe site-ul poliţiei londoneze!
Covid-19 și Raportul Rockefeller 2010: Operațiunea Lockstep
Dezvăluiri în Congresul American a unor date esențiale despre Bazele care există pe Lună
ITALIA. Legea "Ius Soli" la Senat: toți cei născuți din milioanele de migranți veniți în ultimii ani în Italia devin automat cetățeni italieni. 51% din italieni au declarat că "ius soli" face parte din încercarea continuă de a înlocui etnic poporul italian
CIA a distrus "din greseală" 6.700 de pagini dintr-un raport despre tehnicile de tortură
Adevărul despre Fact Checkers: Cine îi verifica pe cei care verifica informațiile?
Malta, prima ţară europeană care interzice tratamentul împotriva homosexualităţii! Amendă sau pușcărie pentru cei care prescriu astfel de tratamente!
Luați o porție de multiculturalism! „Femeile, o specie pe cale de dispariție în inima Parisului”, reportajul zguduitor despre cum au ajuns migranții și musulmanii să facă legea într-un cartier parizian: "Dacă ieșim din casă riscăm să fim violate!"
Jacques Attali în L'Express, 3 Mai 2009: O pandemie ne va permite instaurarea rapidă a unui Guvern Mondial. O scurtă Istorie a Viitorului scrisă de un artizan al Marii Resetări
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...