Ungaria: Proteste pentru susținerea lui George Soros

Distribuie!

„PROTESTE pentru susținerea lui George Soros

Mii de persoane au manifestat pentru susținerea lui George Soros. 

Protestul a avut loc la Budapesta. Ei au manifestat pentru Universitatea Central Europeană, finanţată de miliardarul american de origine ungară George Soros, relatează Reuters.

Protestatarii afirmă că universitatea va fi obligată să se mute din Ungaria, din cauza măsurilor luate de guvernul condus de premierul Viktor Orban. Universitatea Central Europeană, înregistrată în SUA, a fost deschisă la Budapesta în 1993 şi a anunţat joi că va muta la Viena înscrierile noilor studenţi, dacă nu i se garantează libertatea academică până la 1 decembrie.

Anul trecut, guvernul Orban a modificat legea educaţiei, interzicând activitatea în Ungaria universităţilor străine care nu ţin cursuri şi în ţările de origine. Potrivit Reuters, măsura este îndreptată în primul rând împotriva universităţii finanţate de Soros. Protestul de vineri a fost organizat de partidul de opoziţie Momentum, despre care formaţiunea de guvernământ FIDESZ a declarat că este legat de ‘reţeaua Soros’.

FIDESZ a calificat protestele drept ‘isterie’ şi data-limită de 1 decembrie drept un bluf politic.„[1]

SURSE


  1. https://www.dcnews.ro/proteste-pentru-sustinerea-lui-george-soros_620325.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...