Ungaria şi Polonia întăresc controlul guvernamental asupra ONG-urilor cu finanţare externă

by “de Ştefania Armanca Parlamentul polonez a votat vineri, 15 septembrie 2017, pentru crearea unui organism oficial care să monitorizeze şi asigure distribuirea fondurilor către organizațiile neguvernamentale. Institutul Național al Libertății — Centrul pentru dezvoltarea societății civile, care se va afla în subordinea premierului, va fi supervizat de un alt […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“de Ştefania Armanca


Parlamentul polonez a votat vineri, 15 septembrie 2017, pentru crearea unui organism oficial care să monitorizeze şi asigure distribuirea fondurilor către organizațiile neguvernamentale.


Institutul Național al Libertății — Centrul pentru dezvoltarea societății civile, care se va afla în subordinea premierului, va fi supervizat de un alt nou organism, Comitetul pentru afaceri publice, format din înalți responsabili din mai multe ministere.

Vicepremierul și ministrul culturii, Piotr Glinski, a explicat, citat de Agerpres, că noua lege „vine în întâmpinarea necesităților ONG-urilor, mai ales ale celor mici, locale, care nu primeau până acum susținerea adecvată, inclusiv din partea statului”.


Opoziția a criticat inițiativa, catalogând-o drept o încercare de a controla aceste organizații şi chiar de a le desfiinţa pe cele indezirabile pentru guvern. Cel mai probabil, Senatul şi Preşedintele Poloniei vor aproba la rândul lor legea.

Pe 16 iunie 2017 şi parlamentul ungar a adoptat o lege similară. Propusă de premierul Viktor Orban, aceasta prevede ca ONG-urile care beneficiază anual de finanțări externe de peste 23.400 de euro să se declare explicit drept ‘organizații susținute din străinătate’. Legea, criticată de UE şi ONU, vizează mai ales organizațiile susținute de miliardarul american de origine ungară George Soros, dar nu va afecta restul de 99% din cele 56.000 de ONG-uri din Ungaria, a spus preşedintele Ungariei, Janos Ader, citat de Agerpres.

Cel mai probabil, factorul determinant pentru aceste legi adoptate în Ungaria şi Polonia a fost exemplul Macedoniei. La începutul anului, ministrul macedonean de externe acuza ONG-urile finanţate de George Soros că se implică în politică, încercând, prin mişcări de stradă, să influenţeze guvernul conservator ales de poporul macedonean să adopte politici de stânga:

În opinia noastră, acest lucru destabilizează țara.

La întâlnirea de la Valetta, Malta, a miniştrilor de afaceri externe din Europa, care a avut loc în aprilie 2017, Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto a declarat:

Exemplul Macedoniei demonstrează cu claritate pericolele intervenţiei externe în viaţa unei ţări.

La începutul anului 2017, un mare watch-dog american a confirmat poziţia guvernului macedonean, acuzând Departamentul de Stat SUA că, în timpul Administraţiei Obama, a contribuit la destabilizarea Macedoniei. Mai precis, ambasada SUA ar fi direcţiont bani publici americani (de la Departamentul de Stat şi agenţia guvernamentală USAID), dar şi bani de la George Soros, către ONG-urile macedonene care au o agendă politică ascunsă, de stânga. Mai mulţi congresmeni americani au făcut interpelări rămase fără răspuns din partea celor două entităţi guvernamentale SUA.

Aceasta ar putea explica de ce Rusia, în 2012, şi Bolivia, în 2013, ceruseră USAID să îşi înceteze imediat activităţile în ţările lor. USAID a fost acuzat şi în aceste ţări de finanţarea opoziţiei politice. În plus, până la instaurarea Administraţiei Trump, USAID a investit masiv în programe de „sănătate reproductivă” (a se citi în loc „servicii de avort”). În două decenii de activitate, USAID a cheltuit în Rusia 2,6 miliarde de dolari, 37% din aceste fonduri fiind îndreptate spre astfel de programe. La ora actuală, în Rusia, organizaţiile care beneficiază de finanţare externă sunt obligate să afişeze vizibil acest fapt pe paginile lor web şi profilele de socializare online.”[1]

SURSE

  1. http://stiripentruviata.ro/ungaria-si-polonia-intaresc-controlul-guvernamental-asupra-ong-urilor-cu-finantare-externa/
  2. Foto: stiripentruviata.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

După Catalonia, două regiuni din Italia organizează referendum pentru autonomie
Totalitarism cu față umană: O tânără australiană a fost concediată pentru că nu este de acord cu „căsătoria” între persoane de același sex
Conspirația suedeză. Cea mai liberală dintre națiunile Europei a pus botniță propriilor cetățeni. Nimeni nu are voie să sufle o vorbă despre nenorocirile comise de migranți în Suedia! Cine îndrăznește să vorbească împotriva imigranților, fie ajunge la închisoare, fie este amendat!
Șeful Mossad: Israelul are "ochi și urechi" pe teren în Iran
Violenta domestica este scazuta in cuplurile care fumeaza marijuana ! Asta au demonstrat oamenii de stiinta !
Cum le-a închis gura lobby-iștilor fracturării hidraulice un agricultor: "Bea cineva din această apă?"
Legea “Patriot Act” – cea care permite autoritatilor americane sa-si trateze cetatenii drept “teroristi”! Acestia putand sa le perchezitioneze locuintele fara mandat, sa-i aresteze, sa-i priveze de dreptul la avocat, sa-i intercepteze, totul in baza suspiciunii ca pot fi “teroristi”! Prosteala cu terorismul are un singur scop: restrangerea libertatilor cetatenesti! Legea a si fost declarata neconstitutionala si periculoasa!
Sistemul de control – cum suntem împiedicați să gândim liberi
Visul European - dictatură, Stat Polițienesc, Big Brother și Noua Ordine Mondială
Propaganda Due (P2) - loja francmasonică, care conduce Italia din umbră
Cine ucide medicii holistici și de ce?
Sayanim-ii - agenții speciali ai MOSSAD-ului, care lucrează sub acoperire peste tot în lume
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro