Ungurii au descoperit că dacii ocupau deja Câmpia Panonică când Attila și-a adus hoardele

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“S-a adeverit! Ungurii au descoperit ca dacii ocupau deja Campia Panonica cand Attila si-a adus hoardele

Lovitura de gratie data propagandei maghiare care sustinea ca hoardele hunului Attila s-au asezat in Transilvania pentru ca era un teritoriu nelocuit. Teoria ungurilor sustine ca in zona erau paduri de nelocuit si cei maxim 200 de bastinasi “din luminisuri” au fost asimilati de hoardele fino-ungrice, ideea fiind ca Ardealul e al lor.


Nu numai ca Ardealul era locuit de dacii liberi, care la acea vreme aveau o populatie de aproximativ 20.000 de persoane, dar, o descoperire recenta arata ca intrega campie panonica era locuita de daci. Mai mult, dacii n-au fost asimilati, ci au coabitata cu poporul minuscul al lui Attila, pe care l-au lasat sa se stabileasca in campia panonica, pana cand a fost decimat de atacurile populatiei germanice.

O descoperire arheologică făcută joi, 19 martie, pe șantierul unui drum de centură al localității maghiare Nyíregyháza, dovedește, chiar și pentru istoricii maghiari, că dacii locuiau teritorii mult mai vaste decât actualul spațiu al României. Agenția de presă MTI informează că, pe parcursul escavărilor de pe șantier, au fost scoase la iveală ruinele unei locuințe. La fața locului au fost chemați specialiștii muzeului Josa Andras, care au apreciat că este vorba despre o așezare dacică, datând probabil din secolul al III-lea.III.


Cu mult umor, arheologii maghiari presupun că ar fi vorba despre… fuga dacilor în fața unei agresiuni sarmate, ceea ce este, firește, ridicol. Cum poate cineva crede că o populație care fuge în fața unui agresor se oprește și constuiește case? Revenind la chestiunea serioasă a importanței descoperirii de la Nyíregyháza, pare evident că avem de-a face cu o așezare a dacilor liberi din exteriorul primei provincii Dacia romană, dată fiind perioada probabilă a provenienței artefactelor descoperite. Este un fapt istoric dovedit și incontestabil că teritoriile triburilor daco-gețior se întindeau până cel puțin la Tisa în periada ocupației romane asupra zonei centrale a fostului regat al lui Decebal.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziuanews.ro/stiri/s-a-adeverit-ungurii-au-descoperit-ca-dacii-ocupau-deja-campia-panonica-cand-attila-si-a-adus-hoardele-184561
  2. Foto: Internet
  3. Foto: ziuanews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...