Uniunea Sovietică a experimentat o bombă atomică pe 45.000 de soldați (14 septembrie 1954)

Distribuie!

„Uniunea Sovietica a experimentat o bomba atomica pe 45.000 de soldati

Mult timp, evenimentele de acum 50 de ani – de la 14 septembrie 1954 – de pe poligonul Totki din regiunea Orenburg au fost acoperite de o perdea groasa a secretului. La ora 9.30, deasupra stepei a explodat una dintre cele mai puternice, la acea data, bombe nucleare.


Toti participantii la acele exercitii au fost obligati sa semneze o hartie prin care se angajau ca, timp de 25 de ani, sa nu spuna nimanui ce s-a intamplat acolo. Murind de infarct, de comotii cerebrale si de cancer, ei nu au spus nici macar medicilor care-i ingrijeau ca fusesera iradiati. Putini dintre cei de atunci au reusit sa ajunga pana in zilele noastre.

Pregatiri pentru al III-lea Razboi Mondial


„Nimeni nu avea habar ce avea sa se intample, nici chiar comandantii de unitati armate”, isi amintesc cei ramasi in viata. La inceputul anilor ’50, Moscova facea serioase pregatiri pentru un al III-lea Razboi Mondial. Dupa testele americanilor, liderii sovietici hotarasera sa experimenteze o bomba atomica in spatiu deschis. Ca loc de desfasurare a manevrelor a fost aleasa regiunea Orenburg din cauza asemanarii ei cu… un camp de lupta vest-european.

„Pentru preconizatele exercitii au fost selectati tinerii cei mai puternici… La manevre au luat parte reprezentantii a 212 unitati armate – un total de 45.000 de militari: 39.000 de soldati, sergenti si caporali, 6000 de ofiteri, generali si maresali. Operatiunea a primit numele de cod „Fulg”. A durat aproape trei luni”, relateaza „Moskovski Komsomolet”. In ajunul exercitiilor, ofiterii au vizionat un film documentar secret despre efectele bombei atomice.

„In acest scop a fost ridicat un pavilion special, unde intrarea se facea pe baza de liste si a unui permis deosebit. In general, aveau voie doar comandantii de detasamente si agentii KGB. Tot atunci ni s-a spus ca „vi s-a acordat marea onoare ca, pentru prima data in lume, sa actionati in conditii reale de folosire a bombei nucleare””, povesteste unul dintre supravietuitori.

Pregatirea pentru exercitii s-a facut sub tiruri de artilerie. Sute de avioane bombardau sectoare dinainte stabilite. Cu o luna inainte de data fixata, un avion TU-4 a aruncat in epicentru macheta unei bombe de 250 kg. Tinta fusese marcata cu desenul unei cruci albe cu dimensiuni de 100 pe 100 metri. Participantii au fost hraniti ca la sanatoriu: carne, lapte condensat, fructe, legume… Fiecare a primit echipament special, inclusiv haine groase – in conditiile unor temperaturi de 36 de grade.

„Cu trei zile inainte de exercitii, in zona au inceput sa-si faca aparitia sefii cei mari: maresalii Vasilevski, Rokossovski, Konev, Malinovski. Au venit chiar si oaspeti din afara… Toti au fost cazati intr-o tabara special amenajata. Cu o zi inainte, au sosit Hrusciov, Bulganin si creatorul bombei atomice, Kurciatov”.

A condus manevrele maresalul Jukov. In jurul epicentrului exploziei, marcata cu cruce alba, a fost desfasurata tehnica de lupta: tancuri, avioane, transportoare blindate. Erau doar machete. Printre ele misunau tot felul de animale vii – oi, caini, cai si iezi…

„Ora H”

„In 14 septembrie, alarma a sunat la ora patru in zori. Cu o masina am fost dusi pana aproape de tribunele guvernamentale. Fiecare unitate si-a ocupat pozitiile si s-a fotografiat. Primul semnal a rasunat cu 15 minute inainte de explozia nucleara. „Gheata s-a spart!”. Cu 10 minute inainte de explozie, s-a auzit al doilea semnal. „Curg sloiuri!”.

Conform instructiunilor, am sarit din masini si ne-am aruncat in adaposturile dinainte pregatite in jurul tribunei. Ne-am asezat pe burta, cu capul in directia opusa exploziei, cum fuseseram invatati, cu mainile sub cap si cu gura deschisa. S-a auzit si ultimul, al treilea semnal: „Fulgerul!”. In departare a rasunat o bubuitura venita parca de pe lumea cealalta. Ceasurile s-au oprit la ora 9.33″, isi continua relatarea interlocutorul MK.

Bomba atomica a fost aruncata de avionul purtator de la o inaltime de 8000 metri. Puterea bombei cu plutoniu, „Tatianka”, a fost de 40.000 tone in echivalent de explozibil – de cateva ori mai mare decat cea detonata deasupra Hiroshimei. Tatianka a explodat la 350 metri deasupra pamantului, la o distanta de circa 280 metri de epicentrul fixat, pe directia nord-vest. In ultimul moment, vantul si-a schimbat orientarea, ducant norul radioactiv nu spre stepa pustie si nepopulata, ci direct spre Orenburg si mai departe, spre Krasnoiarsk.

„Valea pe care am traversat-o cu mastile de gaz pe fata se afla la circa un kilometru si jumatate de epicentrul exploziei. Cu coada ochiului puteam observa cum ard avioanele, automobilele, peste tot resturi de vaci si oi. Pamantul se transformase intr-un fel de mazga ciudata. Privelistea era de cosmar – nu mai era nimic in viata, totul fumega”, mai povesteste MK.

50 de diagnostice

Din cei 45.000 de militari care au luat parte la manevrele de la Totki, in viata mai sunt vreo 2000. Jumatate sunt recunoscuti oficial drept invalizi de gradul 1 si 2, 74,5% dintre ei sufera de afectiuni ale sistemului cardiac, 20,5% au probleme cu sistemul digestiv, 4,5% – probleme sangvine. „Fiecare dintre cei care am fost acolo avem cate 50 de diagnostice.

De fapt, in ’54 am participat la un razboi atomic fara inamic… Cu zece ani in urma, la Totki – epicentrul exploziei – a fost ridicat un monument: trei clopote. Azi, ele vor suna in memoria tuturor celor care au avut de suferit din cauza radiatiilor pe poligoanele de la Totki, Semipalatinsk, Novozemelsk, Kapistin-Iar, Ladoga, in cadrul unor razboaie nucleare nedeclarate. (Rusia la Zi)”[1]

SURSE

  1. http://www.ziua.ro/display.php?data=2004-09-14&id=157327&kword=experimente
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Nick Rockefeller despre terorism, microcipuri, Noua Ordine Mondială, Guvernul Mondial și sfârșitul libertății umane
Mary Poppins: revoluționară, feministă, ocultistă
Un alt om de ştiinţă care a lucrat în Zona 51 şi care a dorit să facă totul public a fost fizicianul Michael Wolf. Declaraţiile sale au fost mult mai detaliate, ceea ce a determinat din partea agenţiilor americane însărcinate cu păstrarea secretului despre extratereştri, atacuri violente la persoana lui. El a dezvăluit faptul că LED-urile (diode emiţătoare de lumină), superconductivitatea şi tehnologia fibrelor optice se numără printre tehnologiile descoperite prin cercetările realizate asupra resturilor navelor extraterestre prăbuşite
Nanoparticulele sunt obţinute prin nanotehnologii din materiale modificate la nivel atomic sau molecular. Fiind de dimensiuni foarte mici, ele pot migra oriunde în organism, până la nivel celular, interferând cu submecanismele celulare
Stanley Meyer, unul dintre inventatorii motorului cu apă, a murit la restaurant strigând: "M-au otrăvit!"
Războiul informaţional a intrat într-o nouă etapă în anii 1930, când Fundaţia Rockefeller a lansat „proiectele de război psihologic” pentru modelarea opiniei publice
Studii ştiinţifice care arată că fluorul determină apariția cancerului
Banca britanică HSBC acuzată de susținerea terorismului și a crimei organizate
Cancerul, bomba cu ceas din Balcani, "plantată" de NATO
NASA este acuzată că falsifică date cu privire la "Incălzirea Globală"
Dr. Steven Greer: "Cum lucrează, de fapt, Guvernul Secret?"
Iluminații, Frăția Șarpelui, Familiile Regale, Nobilimea Neagră, Masoneria și Noua Ordine Mondială

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...