Unul dintre cele mai mari mistere din lume descoperit pe un munte din Nepal

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii a fost descoperit in Nepal. Intr-un munte, la o inaltime de peste 45 de metri, s-a gasit un vechi regat misterios, format din 10.000 de pesteri vechi de mii de ani. Cine si de ce le-a construit acolo ramane o enigma.

Pesterile au fost descoperite in fostul Regat Mustang din Nepal, ascunse in muntii Himalaya, potrivit Daily Mail.

Acestea au fost sapate in munte, existand nenumarate tuneluri vechi de mii de ani. Nu se cunoaste modul in care oamenii au urcat in aceste pesteri sapate in stanca abrupta a muntelui la o asemenea inaltime, deasupra vaii.


Cercetatorii care au vazut aceste pesteri misterioase spun ca ele arata precum un castel gigantic. La explorarea acestei lumi din interiorul muntelui au participat mai multi arheologi, exploratori si fotografi.

Printre acestia s-au numarat arheologul Mark Aldenderfer, alpinistul Pete Athans si fotograful Cory Richrads. Ei au urcat pe munte si au patruns in aceste misterioase pesteri antice.


Exploratorii au descoperit numeroase relicve ascunse in interiorul muntelui. “Sincer, cand am ajuns acolo, a fost o surpiza foarte mare, mai mult decat mi-am putut imagina vreodata. Aceste pesteri sapate in stanca sunt complet inaccesibile.

Am patruns adanc in pesteri si am inceput sa vedem magia unei culturi vechi. Pesterile au fost folosite drept locuinte”, a declarat Richards.

 

Un alt participant la expeditie a fost Lincoln Else, care a si fost lovit de o piatra in cap. “A fost vorba despre o explorare reala. E periculos, stanca este infricosatoare. Totul in jur simti ca se prabuseste”, a spus Else.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/arheologie/unul-dintre-cele-mai-mari-mistere-din-lume-descoperit-pe-un-munte-din-nepal-video-1253947
  2. Foto: Daily Mail

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro