Uriașii din Scăieni (Munții Buzăului), secretul uitat al României

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„De-a lungul vremurilor, mai multe descoperi au atestat existența acestor uriași, care au trăit peste tot prin lume. Schelete gigantice au fost descoperite din India până în Europa.

Se pare că aceștia ar fi ajuns și în România, mai exact, în localitatea Scăieni. Există mai multe legende potrivit cărora, în vremuri de demult, acolo era o „așezare tătărască”, adică locuită de uriași. Locuințele lor de lemn se spune că erau foarte înalte și aveau forme de turn. Astăzi sunt numite „cule”.


Necropola acelui satu este plină de schelete umane, ce măsoară în jur de 2,40 m. Acestea au fost descoperite în urmă cu 40 de anii, când s-a hotărat că în satul Scăieni trebuie să se planteze o livadă de meri.

”Legenda uriașilor care au trăit pe Pământ se sprijină pe fapte reale și se cere investigată de către cercetători onești, fără idei preconcepute. Pentru localizarea gropilor în care au fost înhumați uriașii din vechime, se folosesc, în prezent, metode tehnice complicate și neperformante, cu scopul tergiversării viitoarelor descoperiri.


De ce nu se folosește detecția extrasenzorială, procedeu prin care se poate determină operativ și cu precizie orice lucru îngropat în pământ?”, spune Vasile Rudan, un cercetător în domeniul extrasenzorialului, într-un articol publicat pe portalul jurnalparanormal.ro, citat de adevarul.ro.

Legendă spune că în trecut, la Scăieni, fusese un sat tătăresc care adăpostea oameni înalți. Odată cu efectuarea acestei descoperiri s-a confirmat faptul că ” tătarii” de la Scăieni erau Nefilimi.

La 40 de ani de la această descoperire, nimeni nu i-a mai dat importantă. Și putem bănui că este vorba fie despre nepăsarea autoritătilor, fie de secretizarea și mușamalizarea cazului.

Unul dintre martorii descoperirii se numește Ilie Drăgoi. Acesta a lucrat, în anii ’80, la livada de meri. ”Peste tot sunt mormintele uriaşilor. Făceam gropi, să plantăm puieţii, când dau de o căpăţână de om mare cât un dovleac de prăsilă. Nici că mai văzusem aşa ceva. Ne uitam toţi cruciţi. Sap mai departe şi dau şi de nişte oase de la picioare, cât aracii de vie.

O namilă de om fusese răposatul. Noi ştiam că aici, demult, fusese un sat tătărăsc, bătrânii vorbeau şi de oameni înalţi ca brazii, dar credeam că e doar o vorbă. Uite că nu a fost doar vorbă“, povestea bărbatul, potrivit adevarul.ro.

S-ar părea că Negru Vodă s-ar trage din acest neam de Nefilimi din Scăieni, înalțimea sa mare fiind pusa pe seama acestui fapt. În urma acestor descoperiri, nu ne rămâne decât să ne punem întrebarea: Oare, chiar au existat uriașii din Scăieni? Dovezile tind să ne convingă.”[1][2][3]

SURSE

  1. https://a1.ro/news/inedit/misterul-uriailor-din-buzau-un-secret-bine-pazit-de-statul-roman-id485542.html
  2. http://adevarul.ro/locale/buzau/misterul-uriasilor-muntii-buzaului-cele-mai-ciudate-creaturi-trai-aici-am-gasit-oase-picioare-aracii-vie-namila-om-fusese-raposatul-1_55c75466f5eaafab2c64050e/index.html
  3. https://jurnalparanormal.ro
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...