Uriaşul obelisc construit în memoria masonului George Washington

030926-F-2828D-307 Washington, D.C. (Sept. 26, 2003) -- Aerial view of the Washington Monument with the Capitol in the background. DoD photo by Tech. Sgt. Andy Dunaway. (RELEASED)
Distribuie!

„Spre deosebire de celelalte obeliscuri ridicate de masoni în secolul XIX, cel de la Washington nu este un obelisc egiptean, ci a fost construit conform tradiţiei masonice, pentru a-l comemora pe primul preşedinte al SUA, masonul George Washington.   

La moartea lui, în 1799, ceremonialul funerar a fost realizat după toate regulile masonice, sicriul a fost acoperit cu un şorţ dăruit de un alt revoluţionar mason, marchizul La Fayette şi mulţi fraţi au adus ramuri de salcâm pentru a simboliza atât reînvierea lui Osiris cât şi învierea iminentă a lui Washington în tărâmul guvernat de Osiris.


030926-F-2828D-307 Washington, D.C. (Sept. 26, 2003) -- Aerial view of the Washington Monument with the Capitol in the background. DoD photo by Tech. Sgt. Andy Dunaway. (RELEASED)

030926-F-2828D-307
Washington, D.C. (Sept. 26, 2003) — Aerial view of the Washington Monument with the Capitol in the background. DoD photo by Tech. Sgt. Andy Dunaway. (RELEASED)

„În data de 21 februarie 1885, când se aniversa naşterea lui Washington, monumentul a fost ridicat şi consacrat cu pompa masonică cuvenită. Un frate important a vorbit despre masonii de azi ca şi constructori ai societăţii umane: „Pietrele lor sunt oameni vii, ei sunt precum vechii egipteni care îl adorau pe Osiris, speranţa lor de nemurire”(1)   

Monumentul are deloc întâmplător 555 de picioare (168 de metri) şi este printre cele mai înalte construcţii din lume. După cum aflăm dintr-o prezentare turistică o oraşului, există o lege federală care interzice construirea în Washington a vreunei clădiri mai înalte decât acest obelisc. Spre deosebire de obeliscurile tradiţionale egiptene care puteau fi construite doar dintr-un monolit, această creaţie masonică modernă a fost construită din blocuri de piatră donate de mai multe naţiuni, state, oraşe şi organizaţii şi poartă inscripţionate diferite slogane.   


Cea mai importantă inscripţie însă este invizibilă ochilor profani. P e învelişul de aluminiu din vârful acestui obelisc se află inscripţionate cuvintele „Laus Deo!”. În aparenţă două simple cuvinte, plasate însă în cel mai înalt punct al capitalei celei mai puternice ţări a lumii moderne, ceea ce le face să domine simbolic întreaga planetă. La prima vedere cuvintele latineşti înseamnă „Lăudat fie Dumnezeu” sau „Slavă lui Dumnezeu”. În limba latină, cuvântul Deo nu a avea însă la origine semnificaţia de Dumnezeu. În acest context ar fi mai corect să traducem cu „Slavă Zeului”.   

Amplasarea acestui monumental obelisc are şi ea anumite particularităţi. Toate simbolurile şi sediile puterii SUA sunt simbolic subordonate acestui obelisc masonic. Casa Albă – reşedinţa preşedintelui SUA şi Capitoliul – sediul Senatului şi Camerei Deputaţilor sunt aşezate cu faţa către el şi în acelaşi timp la picioarele lui. Obeliscul domină tot oraşul din centrul unui cerc şi în acelaşi timp al unei cruci ale cărei braţe duc spre Casa Albă (la Nord), Capitoliu (la Est) şi alte două importante construcţii masonice: Memorialul Jefferson (la Sud) şi Memorialul Lincoln (la Vest). Această cruce este orientată riguros, ţinând cont de punctele cardinale. La o măsurătoare mai exactă, vedem însă că obeliscul nu este amplasat chiar în centrul crucii ci puţin mai jos, astfel încât el se află situat pe aceeaşi linie cu House of Temple, sediul central al francmasoneriei americane.  

Pe siteul http://www.thewatcherfiles.com este redată o profeţie interesantă făcută în Spania în 1492: „succesorul conducătorului care stă cu faţa la un obelisc va fi cel care îl va introduce în lume pe Anticrist“. Fiecare preşedinte american de la George Washington până la Jimmy Carter şi-au depus jurămintele pe partea estică a clădirii Capitoliului.

Pe 20 ianuarie 1981 preşedintele Regan a insistat ca depunerea jurământului să se realizeze pe partea de Vest a Capitoliului, ceea ce a făcut ca el să fie singurul conducător american care şi-a început mandatul cu faţa către Monumentul Washington.

Apoi lucrurile au revenit la făgăşul lor obişnuit, ceilalţi preşedinţi şi-au depus jurămintele ca şi înainte pe partea de est a Capitoliului, dar profeţia fusese, cel pu ţin dintr-un punct de vedere, îndeplinită.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4173
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...