Urme vechi de 36.500 de ani, descoperite in pestera Ciur Izbuc din Muntii Apuseni !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Romania are un loc bine stabilit in cadrul istoriei secrete a omenirii si vedem asta odata cu trecerea timpului, cand apar tot felul de descoperiri, care nu fac decat sa stabileasca adevarul. O parte dintre istorici, vor refuza cu indarjire sa-si revizuiasca propriile idei pe care le-au sustinut, iar altii vor intelege unde au gresit.

Cea mai veche civilizatie de pe Planeta, asa cum afirmau acum multe decenii, arheologul american William Schiller si peruanul Daniel Ruzo, a trait in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic, iar fostul consilier al papei Ioan Paul al II-lea, Miceal Ledwith, a confirmat vechimea ancestrala a limbii romane, din care s-a format limba latina. Deci, exista astfel de oameni, multi dintre ei, straini, care au spus adevarul cu privire la istoria poporului roman (geto-dac).


carpathiancave

carpathiancave2

O urma veche de 36.500 descoperita in pestera Ciur-Izbuc

carpathiancave3

urme

De pe publicatia Noul Pamant aflam mai multe despre pestera Ciur Izbuc din Muntii Padurea Craiului din comuna Rosia, judetul Bihor:

„Transilvania nu este faimoasa doar datorita legendei Contelui Dracula (nota: LOL) si a peisajelor ciudate. Aici este o zona unde in istorie au avut loc foarte multe lupte. In vremurile foarte indepartate, teritoriul Transilvaniei a apartinut mai multor imperii si state, inclusiv celtilor, scitilor, Regatului Daciei si Imperiului Roman.

Tot in Transilvania gasim o pestera ce contine niste urme de pasi ce pot schimba intelegerea noastra in legatura cu trecutul. Bazandu-ne pe noua datare facuta de catre oamenii de stiinta, se confirma faptul ca urmele de pasi descoperite in Muntii Carpati sunt mult mai vechi decat s-a crezut initial. Aceste urme nu sunt vechi de 10.000 – 15.000 de ani cum s-a crezut la inceput, ci ar putea fi vechi de 35.000 de ani. Cine erau acesti oameni mistriosi care au locuit aceasta pestera? Ce s-a intamplat cu ei?

Carpatii sunt un lant muntos localizat in Europa de Est si sursa a raurilor Nistru, Tisa si Vistula. Ei formeaza granita naturala dintre Slovacia si sudul Poloniei, apoi extinzandu-se catre Ucraina si in Romania. In anii ’60 s-au descoperit aproximativ 400 de ure de pasi in pestera Ciur-Izbuc, aflata indeva in Carpatii Vestici, in Transilvania, Romania.

Cercetatorii au atribuit aceste urme initial unui om, unei femei si a unui copil care au trait aproximativ cu 10.000 – 15.000 de ani in urma. Insa masuratorile cu carbon radioactiv a doua oase de urs de pestera excavate exact de sub urme indica faptul ca Homo Sapiens a facut aceste urme cu aproximativ 36.500 de ani in urma, spune antropologul David Webb, de la Kutztown University in Pennsylvania.

De atunci insa, multe dintre dovezile legate de oameni dar si de ursi de pestera, o specie care se spune ca a disparut, s-au distrus. Asa ca oamenii de stiinta s-au intors in pestera Ciur-Izbuc in 2012 pentru a analiza urmele de pasi ramase – numai 25% din ceea ce fusese descris initial a mai ramas intact, declara studiul.

“Varsta pasilor a fost estimata partial pe asocierea cu urmele de pasi si oasele ursului de pestera (Ursus spelaeus), dar si conform credintei ca aceasta specie de urs a disparut catre finalul ultimei eopci glaciare. De la descoperirea lor, fosilele de urs si dovezile legate de oameni au atras diverse persoane si turisti, rezultand pericolul distrugerii de catre omul modern a acestor urme extrem de vechi”, scriu cercetatorii in lucrarea lor.

O urma veche de 36.500 descoperita in pestera Ciur-Izbuc

“Este imposibil sa confirmam unele dintre concluziile originare. Urmele de pasi nu sunt de trei dimensiuni diferite, iar numarul indivizilor se ridica la suma de sase sau sapte, incluzand cel putin un copil. Ei au intrat in pestera dupa ce o inundatie a depus pe fundul pesterii un noroi nisipos.

Din pacate nu exista destul de multe ure de pasi pentru a masura diverse variabile, cum ar fi lungimea pasilor. Totusi, o cartografiere detaliata tri-dimensionala a urmelor de pasi permite o descriere mult mai acurata a miscarilor oamenilor in interiorul pesterii.

Intr-o conferinta din 2011, cercetatorii au declarat ca urmele de Homo Sapiens din Engare Sero din Tazania sunt vechi de 120.000 de ani. Daca este corect, ar insemna ca acestea sunt cele mai vechi urme de pasi. Totusi, aceste descoperiri inca nu au fost publicate. La inceputul anului, maim ulte urme vechi de 800.000 de ani ai unor oameni moderni au fost descoperite in Norfolk, Marea Britanie.

Urmele de pasi descoperite in pestera Ciur-izbuc forteaza cercetatorii sa reevalueze intelegerea pe care o au in legatura cu oamenii misteriori care au trait in Muntii Carpati cu 36.500 de ani in urma.Aceste descoperiri, impreuna cu multe alte descoperiri surprinzatoare antice, ne demonstreaza ca inca stim foarte putin despre originile si istoria planetei noastre.”[1]

De pe publicatia Adevarul aflam si altele:


„România câştigă un loc în istoria omenirii, găzduind pe teritoriul său peştera în care se regăsesc unele dintre cele mai vechi urme ale omului. Acestea au fost recent datate cu 20.000 de ani mai vechi decât se credea la început, când au fost descoperite.

În 1965, în peştera Ciur Izbuc au fost descoperite aproximativ 400 de urme vechi ale oamenilor care au trăit acolo. Cercetările au fost reluate în 2012, iar luna aceasta, un nou studiu al arheologilor le-a determinat vechimea. După ce iniţial s-a crezut că acestea au între 10.000 şi 15.000 de ani, datarea cu carbon le-a fixat „vârsta“ la 36.500 de ani.

Antropologul David Webb de la Universitatea Kutztown din Pennsylvania şi colegii săi au analizat 51 de urme descoperite în peştera Ciur Izbuc, celelalte fiind distruse în ultimele decenii de turişti şi exploratori, scrie Science News. Ei şi-au publicat studiul în „American Journal of Physical Anthropology“, în care notează că urmele au rămas „memorate“ în podeaua peşterii în urma unei inundaţii.

Aceasta a întins un strat de pământ amestecat cu nisip, care a „reţinut“ urmele de către un grup de şase sau şapte oameni, printre care şi un copil. Totuşi, urmele din România nu sunt cele mai vechi din lume, nici măcar din Europa. Într-o peşteră din Tanzania au fost descoperite unele vechi de 120.000 de ani, numai că acel studiu nu a fost încă publicat, ci doar prezentată descoperirea la o conferinţă din 2011.

Apoi, în Marea Britanie au fost descoperite, în mai 2013, unele vechi de aproape un milion de ani. De asemenea, tot în Tanzania sunt urme vechi de 3,6 milioane de ani, iar în Kenya au fost descoperite unele cu o vechime de 1,5 milioane de ani. Cât despre peştera din România, Ciur Izbuc este o arie protejată de interes naţional, care corespunde categoriei a III-a IUCN, adică rezervaţie naturală, tip speologic.

Este situată în partea central-estică a judeţului Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Roşia. Peştera Ciur Izbuc se desfăşoară pe o suprafaţă de 0,10 hectare, oferind trei tipuri de elemente: antropologic, morfologic şi paleontologic.

Galeriile sunt dispuse pe două niveluri, cel superior constituit din Galeria Aragonitei, Galeria Gururilor, Galeria Urşilor şi Sala Paşilor şi altul inferior, străbătut de un pârâu subteran.”[2]

SURSE

1. http://noulpamant.ro/articole/stiri/o-urma-veche-de-35-000-de-ani-dintr-o-pestera-din-muntii-carpati-ar-putea-rescrie-istoria/

2. http://adevarul.ro/tech/stiinta/romania-marcheaza-istoria-omenirii-cele-mai-vechi-urme-umane-gasite-intr-o-pestera-judetul-bihor-1_53c8ff8a0d133766a88ae710/index.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...