URSS a investit un miliard de dolari în experimente privind controlul minții

Distribuie!

In timpul Razboiului Rece, atat Statele Unite, cat si Uniunea Sovietica au efectuat experimente secrete de control al mintii si influentarea acesteia de la distanta.

Noi dezvaluiri arata ca Uniunea Sovietica a dezvoltat un dispozitiv care putea genera si stoca radiatii electromagnetice de inalta frecventa produse de creierul uman.

Batalia dintre SUA si URSS in domeniul stiintific si tehnologic a inclus un efort costisitor ce a implicat incercarile celor doua superputeri de a dezvolta arme pentru controlul mintii, potrivit IB Times.


Dezvalurile au fost facute de catre cercetatorul Serge Kernbach de la Universitatea din Stuttgart, Germania. In timp ce o parte din activitatea din domeniul controlului mintii desfasurata in trecut de Statele Unite este facuta publica, relatarile despre programul sovietic care a costat aproximativ un miliard de dolari sunt foarte putine.

„Sovieticii au avut un program similar. Acesta a inclus experimente in parapsihologie, pe care sovieticii le-au numit phihotronice. Programul a fost construit pe o idee de lunga durata din activitatea stiintifica sovietica prin care creierul uman ar putea primi si transmite un anumnit tip de radiatii electromagnetice de inalta frecventa, iar acest lucru ar putea influenta alte obiecte”, a spus Kernbach.


Kernbach a oferit o imagine de ansamblu a eforturilor Uniunii Sovietice din cercetarea neconventionala dintre anii 1917 si 2003, bazandu-se pe reviste tehnice din fosta URSS si din Rusia actuala, dar si pe documente recent declasificate.

Astfel de experimente parapsihologice au realizat si Statele Unite in cadrul programului numit MKULTRA al CIA de la inceputul anilor ’50, care studia modalitati de a manipula mintea oamenilor si alterarea functiilor creierului.

Sovieticii s-au axat pe un program similar si au dezvoltat un dispozitiv numit „cerpan” care putea genera si stoca radiatii elctromagnetice de inalta frecventa produse de creierul uman, in speranta de a infleunta alte obiecte.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/rusia/urss-a-investit-un-miliard-de-dolari-in-experimente-privind-controlul-mintii-1273423
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...