• Fără categorie

Vaccinarea nu este obligatorie în România

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE in Romania!

 Vaccinarea este un act medical voluntar, o alegere personala.

PREVEDERI DIN LEGISLAŢIA SPECIFICĂ

Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor prevede clar necesitatea consimțământului informat şi exprimat în scris pentru intervențiile medicale.
“Art. 13. Pacientul are dreptul să refuse sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”
Definiția intervenției medicale este dată la art. 1 lit. d) din aceeaşi lege astfel: “prin intervenţie medicală se înţelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare.” cuprinzând aşadar şi vaccinarea.
Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii nu prevede obligația de a fi vaccinat.
Articolele 374 şi 376 solicită medicului să acționeze respectând voința pacientului, iar art. 649 prevede acordul scris al pacientului pentru diagnosticul şi tratamentul cu potenţial risc (nu se face însă definirea termenului).
De asemenea, art. 651 prevede că actul medical se poate face în lipsa consimțământului informat numai în situaţii de urgenţă în care lipsa acțiunii imediate ar pune în pericol viața pacientului.
Conform OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor și a efectuării vaccinărilor, aprobată prin Legea nr. 649/2001,
“Art. 1 – (1) Medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale primare în cadrul sistemului public sau privat și indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor și de a raporta efectuarea acesteia direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Schema de vaccinare recomandată pentru copii și adolescenţi este prevazută în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă şi în Programul naţional de imunizări aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi Familiei.”
Din analiza acestui text de lege rezultă clar că vaccinarea nu este obligatorie, pentru că se folosește termenul „recomandată”. Pentru medicii de familie există obligația profesională să vaccineze corect și să raporteze anumite boli ca și situația vaccinărilor (se ține un caiet unic de vaccinare pe persoană și medicul de familie face asemenea raportări), dar de aici nu rezultă nicidecum vreo obligație pentru părinți/copii de a se supune vaccinării.


ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE
Constituţia României
“Art. 22. – (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.”
“Art. 23. – (1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.”
“Art. 26 – (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.”
“Art. 31 – (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.”
Codul Civil:
“Art. 61. – (1) Viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a oricărei persoane sunt garantate şi ocrotite în mod egal de lege.
(2) Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.”
“Art. 64 – (1) Corpul uman este inviolabil.”
“Art. 67. Nicio persoană nu poate fi supusă experienţelor, testelor, prelevărilor, tratamentelor sau altor intervenţii în scop terapeutic ori în scop de cercetare ştiinţifică, decât în cazurile şi în condiţiile expres şi limitativ prevăzute de lege.”

O lege a vaccinarii obligatorii ar incalca convenţiile internationale:


  • Declaraţia de la Helsinki (Art. 3-10, 16-18, 25-32 ),
  • Codul Nuremberg (Punctele 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10),
  • Raportul Belmont (Cap. 2, 3, 4, 6),
  • Declaraţia de la Geneva.

Vaccinarea NU este obligatorie pentru accesul copiilor in gradinite si scoli.
Dacă vi se fac probleme la grădiniţe sau școli, solicitaţi ÎN SCRIS baza legală. Veţi vedea că nu există.

Vaccinarea NU este obligatorie nici măcar în caz de epidemii.

NU trebuie să vă duceţi la medicul de familie, DSP,  comisii de vaccinare, Protectia Copilului pentru a semna sau da explicatii pentru refuzul vaccinarii.
– Daca primiti apel telefonic, cereti-le sa va trimita in scris 
baza legala pentru care va cauta!
– Daca va treziti cu ei acasa, nu le permiteti accesul in casa! Pot intra doar cu mandat de la Politie! La fel ca mai sus, cereti-le sa va dea in scris baza legala pentru care au venit la usa voastra!
– Mai mult de atat: divulgarea de catre medici, asistente a datelor personale ale pacientului (stare de sanatate, tratamente, numar de telefon, etc) incalca Legea Drepturilor Pacientului, Codul Deontologic al Medicilor, 
Legea nr. 306 din 28 iunie 2004 privind exercitarea profesiei de medic, International Code of Medical Ethics of the World Medical si Codul Penal, fapta care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda penala.
– Inca un aspect: consimtamantul pentru vaccinare NU ARE VOIE SA FIE VICIAT PRIN AMENINTARE (de exemplu prin prezenta Politiei sau a Protectiei Copilului). Modalitatea de obtinere a consimtamantului trebuie sa nu fie viciata de intimidare, santaj sau inselaciune.

Precizam si faptul ca medicii care vaccinează au obligaţia să facă raportări la DSP, astfel ei abuzează, transferând obligaţia către pacient prin faptul ca va cer sa semnati pentru refuzul vaccinarii copiilor vostri. Dacă medicul insistă să semnaţi, cereţi să formuleze cererea în scris, precizând temeiul legal. Garantat vă va lăsa în pace pentru că nu vor avea ce bază legală să vă arate.Daca semnezi ca refuzi vaccinurile pentru copiii tai, DSP te va avea “la mana”. Primii la care vor trimite notificari pentru vaccinare vor fi cei care au semnat pentru refuz (daca se va da legea vaccinarii obligatorii sau fara aceasta lege, asa cum se intampla cand am facut ultima modificare la articol – august 2017).

Inca un aspect interesant: medicii vaccinisti primesc cate 25 roni per fiecare vaccin injectat de la Casa de Sanatate. Deci au ajuns niste agenti de vanzari pentru vaccinuri. Cati copii vaccinabili are in medie un medic de familie? Cati bani face anual un medic de familie de pe urma copiilor care se vaccineaza?

DECI:

  • NU dati niciun carnet de vaccinare!
  • NU semnati niciun refuz de vaccinare!
  • NU dati explicatii scrise pentru decizia de a nu vaccina!

La orice intamplari in genul celor de mai sus, subliniati mereu ca veti vorbi cu avocatul!

Apăraţi-vă drepturile!“[1]

SURSE

  1. http://anti-vaccinuri.blogspot.ro/2017/07/vaccinarea-nu-este-obligatorie.html?spref=fb
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...