Vaccinul împotriva gripei porcine este suspectat că provoacă o boală neurologică rară (2009)

by “Vaccinul impotriva gripei porcine este suspectat ca provoaca o boala neurologica rara 17 August 2009 Autoritatile sanitare britanice au avertizat neurologii sa fie in alerta la momentul declansarii campaniei de vaccinare imporiva gripei porcine, amintind ca un vaccin similar este suspectat ca a provocat o boala neurologica rara si […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Vaccinul impotriva gripei porcine este suspectat ca provoaca o boala neurologica rara

Avertismentul este continut intr-o scrisoare a Health Protection Agency din Marea Britanie trimisa in 29 iulie unui numar de 600 de specialisti in neurologie, afirma saptamanalul Mail on Sunday. Scrisoarea avertizeaza ca un vaccin similar impotriva gripei porcine testat in 1976 in Statele Unite era asociat sindromului Guillain-Barre, boala ce ataca nervii periferici, provocand paralizie si incapacitatea de a respira si putand fi fatala.

Presedintele american de atunci, Gerald Ford, a aprobat vaccinarea in masa pentru ca cercetatorii credeau ca tulpina virusului gripei porcine aflata in circulatie este similara celei a gripei spaniole din 1918-1919. in cateva zile de la administrarea vaccinului, 500 de persoane s-au imbolnavit de sindromul Guillain-Barre, iar 25 au murit de insuficienta respiratorie cauzata de paralizie severa. Doar o persoana a murit de gripa porcina.

Riscul incidentei bolii neurologice ar fi fost marit de opt ori de vaccin. La acea data, vaccinul a fost retras dupa zece saptamani, cand legatura cu sindromul neurologic a devenit clara, iar guvernul american a fost nevoit sa plateasca milioane de dolari celor afectati. Pana la momentul sistarii vaccinarii, peste 40 de milioane de americani fusesera imunizati.

Scrisoarea intervine pe fondul temerilor deja existente ca noul vaccin nu a fost suficient testat si ca efectele, in special asupra copiilor, nu sunt cunoscute. Vaccinul va fi administrat unui mare numar de oameni din toate tarile in toamna acestui an. in Marea Britanie, Unitatea de supraveghere neurologica, British Neurological Surveillance Unit (BNSU), a fost solicitata sa monitorizeze indeaproape numarul de cazuri de sindrom Guillain-Barre, dupa inceperea campaniei de vaccinare.

Desi noul virus al gripei porcine si, deci, si vaccinul este diferit de cel din 1976, temerile ca acesta ar provoca sindromul raman.

Sursa NewsIn“[1][2]

SURSE


  1. http://newsin.ro
  2. http://www.sfatulmedicului.ro/Vaccinuri-si-vaccinari/vaccinul-impotriva-gripei-porcine-este-suspectat-ca-provoaca-o-boala-neu_4939
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro