• Fără categorie

Vaccinul împotriva gripei porcine este suspectat că provoacă o boală neurologică rară (2009)

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Vaccinul impotriva gripei porcine este suspectat ca provoaca o boala neurologica rara

Avertismentul este continut intr-o scrisoare a Health Protection Agency din Marea Britanie trimisa in 29 iulie unui numar de 600 de specialisti in neurologie, afirma saptamanalul Mail on Sunday. Scrisoarea avertizeaza ca un vaccin similar impotriva gripei porcine testat in 1976 in Statele Unite era asociat sindromului Guillain-Barre, boala ce ataca nervii periferici, provocand paralizie si incapacitatea de a respira si putand fi fatala.

Presedintele american de atunci, Gerald Ford, a aprobat vaccinarea in masa pentru ca cercetatorii credeau ca tulpina virusului gripei porcine aflata in circulatie este similara celei a gripei spaniole din 1918-1919. in cateva zile de la administrarea vaccinului, 500 de persoane s-au imbolnavit de sindromul Guillain-Barre, iar 25 au murit de insuficienta respiratorie cauzata de paralizie severa. Doar o persoana a murit de gripa porcina.

Riscul incidentei bolii neurologice ar fi fost marit de opt ori de vaccin. La acea data, vaccinul a fost retras dupa zece saptamani, cand legatura cu sindromul neurologic a devenit clara, iar guvernul american a fost nevoit sa plateasca milioane de dolari celor afectati. Pana la momentul sistarii vaccinarii, peste 40 de milioane de americani fusesera imunizati.

Scrisoarea intervine pe fondul temerilor deja existente ca noul vaccin nu a fost suficient testat si ca efectele, in special asupra copiilor, nu sunt cunoscute. Vaccinul va fi administrat unui mare numar de oameni din toate tarile in toamna acestui an. in Marea Britanie, Unitatea de supraveghere neurologica, British Neurological Surveillance Unit (BNSU), a fost solicitata sa monitorizeze indeaproape numarul de cazuri de sindrom Guillain-Barre, dupa inceperea campaniei de vaccinare.

Desi noul virus al gripei porcine si, deci, si vaccinul este diferit de cel din 1976, temerile ca acesta ar provoca sindromul raman.

Sursa NewsIn„[1][2]

SURSE


  1. http://newsin.ro
  2. http://www.sfatulmedicului.ro/Vaccinuri-si-vaccinari/vaccinul-impotriva-gripei-porcine-este-suspectat-ca-provoaca-o-boala-neu_4939
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...