Vaclav Klaus, fost Preşedinte al Cehiei: “UE devine o organizaţie tot mai dictatorială, asemănătoare fostului regim comunist!”

Distribuie!by “Am ajuns să trăim vremuri foarte grele, căci, dacă de exemplu cineva îşi exprimă dezaprobarea sau critica faţă de o iniţiativă sau o instituţie a Uniunii Europene (UE) sau NATO, acea persoană este etichetată în mod automat de către sistem / mass-media oficială ca fiind “propagandist rus” sau “propagandist […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Am ajuns să trăim vremuri foarte grele, căci, dacă de exemplu cineva îşi exprimă dezaprobarea sau critica faţă de o iniţiativă sau o instituţie a Uniunii Europene (UE) sau NATO, acea persoană este etichetată în mod automat de către sistem / mass-media oficială ca fiind “propagandist rus” sau “propagandist al lui Putin”.

Dar chiar aşa am ajuns!? Nu mai ai voie să-ţi exprimi o critică, căci automat eşti etichetat într-un fel!? Aceasta deja nu mai e democraţie, ci se tinde a se aluneca într-o zonă extrem de nedemocratică şi totalitară.


Astfel, fostul preşedinte ceh, Vaclav Klaus, şi-a exprimat dezaprobarea şi critica faţă de UE, care a devenit o organizaţie din ce în ce mai nedemocratică. Citez de pe blogul solidaritateeuropeana.wordpress.com (pentru că o asemenea ştire nu o găseşti în marea presă, sau, dacă o găseşti, e trecută undeva ca şi o notă de subsol):

„În timpul celor 27 de ani de la căderea comunismului, am descoperit, încetul cu încetul, că trăim într-o lume complet diferită de cea la care visam. A devenit evident că lipsa de libertate nu este inevitabil conectată numai cu un diabolic regim totalitar şi autoritar. Există alte non-democratisme şi aranjamente instituţionale, care conduc la rezultate şi consecinţe similare”, a spus Vaclav Klaus.


El a acuzat UE pentru faptul că ţara sa este acum o societate mult mai socialistă, controlată şi reglată decât şi-ar fi putut imagina cu 27 de ani în urmă şi pentru subminarea principiilor unei societăţi libere, prin promovarea conceptelor cum ar fi „ideologia verde”, pe care a denumit-o o alternativă periculoasă la tradiţionala doctrină socialistă.

Preşedintele Vaclav Klaus a criticat UE şi pentru intelectualii sub-educaţi şi pentru ideologia drepturilor omului pe care a denumit-o o negare revoluţionară a drepturilor civice şi o încercare de a submina statul naţional suveran”.

vaclav-klaus

P.S. Vedeţi că asemenea puncte de vedere n-o să le găsiţi în mass-media oficială, unde articole de critică a UE n-au ce căuta. Iar dacă o personalitate majoră, cum e cea a lui Vaclav Klaus, se apucă să critice UE, acesta va fi marginalizat, nebăgat în seamă (în cel mai bun caz) sau se va începe împotriva sa un atac mediatic, considerându-se a fi “pro-rus”, “pro-Kremlin”. Urâte vremuri trăim, din păcate…”[1]

SURSE

  1. http://www.lovendal.ro/wp52/o-atitudine-curajoasa-a-fostului-presedinte-ceh-vaclav-klaus-ue-devine-o-organizatie-tot-mai-dictatoriala-asemanatoare-fostului-regim-comunist-de-aceea-el-va-fi-ignorat-de-mass-media-oficiala/
  2. Foto: Wikipedia

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro