“Valiza lui Dragnea” – o minciună a sorosiștilor #Rezist

by In incercarea de a acoperi problemele uriase din justitie si pe cele ale lui Klaus Iohannis, Statul Paralel (organizatia oculta creata de SUA si UE pentru a controla si jefui Romania) a venit cu o “fumigena” atat de penibila, incat a starnit amuzamentul multor internauti, facandu-se deja glume cu […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

In incercarea de a acoperi problemele uriase din justitie si pe cele ale lui Klaus Iohannis, Statul Paralel (organizatia oculta creata de SUA si UE pentru a controla si jefui Romania) a venit cu o “fumigena” atat de penibila, incat a starnit amuzamentul multor internauti, facandu-se deja glume cu privire la acest subiect. In afara de #rezistenti, nu stim ce persoane serioase ar lua in seama o astfel de aberatie.

“Liviu Dragnea, lovit în moalele capului de Rise Project, un ONG finanţat de George Soros


Momentul de răscruce al carierei politice a lui Liviu Dragnea îl reprezintă dosarul „TEL DRUM”, scos acum la iveală de Rise Project, un ONG care face parte din grupul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), finanţat de George Soros prin „Open Society Institute”, alături de USAID, un ONG american în care este implicat financiar acelaşi George Soros, după cum se poate vedea şi în materialul prezentat de celebra televiziune americană FOX NEWS.

Aşa cum am scris în Cotidianul, chiar Sevil Shhaideh, favorita lui Liviu Dragnea pentru postul de prim-ministru, a făcut două stagii de pregătire la USAID:


Dacă Liviu Dragnea, văzînd această informaţie, va crede că poate să respire uşurat, face o mare greşeală, căci, la fel ca în alte situaţii asemănătoare, nu contează cine face o anumită dezvăluire, ci, în primul rînd, dacă informaţiile respective sînt sau nu adevărate!

Nici presa clasică din România nu trebuie să cadă în această capcană, spunînd că dacă finanţarea celor de la RISE PROJECT vine de la George Soros asta înseamnă că dezvăluirile nu trebuie să fie luate în seamă. Nu trebuie uitat că pe acelaşi site au apărut multe dintre dezvăluirile despre casele lui Klaus Iohannis, pe care, în mod firesc, toţi jurnaliştii le-au preluat!

Tot pe site-ul RISE PROJECT au apărut şi dezvăluirile despre Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui soţie primea zeci de mii de euro de la OMV Austria, în timp ce el era şeful SIE, informaţii pe care le-a preluat, de asemenea, întreaga presă!

Acum a venit rîndul lui Liviu Dragnea şi celebrului „TEL DRUM”, despre care presa a scris de mii de ori, fără a intra în substanţa acestui caz, deşi mereu s-a spus că această societate ar avea legătură directă cu Liviu Dragnea.

Rise Project – parte a unui program finanţat de George Soros

RISE PROJECT face parte din grupul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), un consorţiu de investigaţii înfiinţat în anul 2006, care operează în Europa de Est, în Caucaz, Asia Centrală şi America Centrală. Directorul executiv al OCCRP este Paul Cristian Radu, care este în acelaşi timp şi directorul RISE PROJECT România!

Pe site-ul OCCRP găsim informaţia că funcţionarea acestui ONG este posibilă prin intermediul următorilor:

– OPEN SOCIETY INSTITUTE & SOROS FOUNDATIONS NETWORK, care este principala organizaţie a lui George Soros

– USAID (United States Agency for International Development), o structură susţinută de guvernul american, în care este implicat financiar şi George Soros (v. linkul de mai sus)

– PROGRAMUL DE COOPERARE ELVEŢIANO-ROMÂN, care există între partenerii Rise Project.

Aceste amănunte despre cine sînt cei de la Rise Project reprezintă vestea bună pentru Liviu Dragnea, în sensul că are ocazia să spună că este atacat de oamenii lui George Soros. Numai că, în cazul său, chestiunea aceasta nu este suficientă, căci în dezvăluirile celor de la Rise Project nu este vorba despre combaterea unor idei politice, ci despre dezvăluiri concrete despre afacerile dubioase ale celor de la TEL DRUM, societate comercială care a acaparat nenumărate contracte cu statul în aproape întreaga ţară, deşi are sediul tocmai în Teleormanul lui Liviu Dragnea.

Semnele de întrebare despre aceste contracte au apărut în multe publicaţii din România, iar instituţiile statului au „dormit” liniştite pînă acum, deşi au fost vehiculate mereu nume grele din politică şi din administraţiile locale din ţară!

Ce spune documentul publicat de cei de la Rise Project?

Dacă documentul secret provenit de la DGPI este adevărat şi informaţiile conţinute sînt reale, atunci Liviu Dragnea are, într-adevăr, o problemă serioasă. Cu adevărat serioasă, care depăşeşte cu mult gravitatea dosarului „Referendum”, în care este deja condamnat, sau a dosarului „Bombonica”, în care aşteaptă cu înfrigurare sentinţa!

De remarcat că, în urmă cu cîteva luni, Gelu Vişan, un apropiat al fostului preşedinte Traian Băsescu, anunţa că va exploda în spaţiul public dosarul „Tel Drum”, de care Liviu Dragnea se teme de moarte! Cum nu se poate spune că Traian Băsescu n-ar fi avut informaţii de la instituţiile statului, încă de la început am ştiut că, mai devreme sau mai tîrziu, chiar va apărea acest scandal în care este băgat pînă în gît Liviu Dragnea.

Documentul publicat de Rise Project este o Notă a DGPI, care are antetul Ministerului de Interne, pe care acum îl conduce Carmen Dan, fostă secretară la o şcoală, cea pe care Liviu Dragnea a făcut-o subprefect şi apoi prefect de Teleorman, numind-o acum în funcţia de ministru şi chiar vicepremier!

Despre autenticitatea documentului au făcut declaraţii pentru Rise Project atît chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Române în perioada 2010-2012, cît şi comisarul Iulian Ciorobescu, fostul comandant de atunci al Poliției din Teleorman:

– „Pot să confirm că-i foarte adevărat că inspectorul-șef (n.r. – Ciorobescu) m-a informat cu privire la anumite aspecte care îmbrăcau o formă penală, aspecte legate de o societate Tel Drum din Teleorman, de un hotel, dacă-mi aduc aminte bine, cumpărat pe Tel Drum, cu ceva asfaltări doar pe hârtie. Am fost personal în Teleorman în perioada respectivă și-mi aduc aminte că au declinat dosare, dacă nu mă înșel, către cine era competent, Parchetul General sau alte structuri ale Parchetului” (Liviu Popa).

– „L-am dus-o acolo. Era o informare amplă, întinsă pe mai multe pagini, care se referea la lucrări fictive și licitații trucate în favoarea Tel Drum. Îl făcuseră băieții de la DGPI și se vedea asta limpede din modul de redactare. Era specific lor. Au scris tot ce știau despre firmele și oamenii lui Dragnea” (Iulian Ciorobescu).

Nu ştim şi nu avem posibilitatea stabilirii autenticităţii documentului „Secret de serviciu” pe care l-a publicat Rise Project, însă rolul de a da un răspuns revine chiar Ministerului de Interne, în subordinea căruia este DGPI.

Oricît de corectă ar fi motivaţia adusă de alianţa PSD-ALDE atunci cînd a modificat Ordonanţa de Urgenţă 76/2016 a guvernului Cioloş, privind reînfiinţarea DGPI, în sensul ca numirea şefului DGPI să se facă de către ministrul de Interne, nu de către prim-ministru, aşa cum era iniţial, şi să dispară şi avizul CSAT, nimeni nu poate exclude marile semne de întrebare care ţin de prezenţa lui Carmen Dan în funcţia de ministru de Interne, aceasta fiind o foarte apropiată de Liviu Dragnea!

Cînd unii dintre noi îi atrăgeau atenţia că această numire naşte semne de întrebare, Liviu Dragnea ne sfida din spatele majorităţii parlamentare, căci avea pe lîngă el tot felul de analişti şi sociologi care-i spuneau că favorita lui, Carmen Dan, ar fi bună chiar de prim-ministru. Asta e! Acum să suporte consecinţele.

Sevil Shhaideh – două stagii de pregătire la USAID şi afaceri cu Tel Drum

Aşa cum am spus mai sus, prezentînd şi pasajul din CV-ul oficial al lui Sevil Shhaideh, cea care a fost nominalizată pentru funcţia de prim-ministru chiar de Liviu Dragnea, aceasta a făcut două stagii de pregătire la USAID (în august 1995 şi ianuarie 2001), unul dintre partenerii celor de la Rise Project!

Dar, în timp ce atît Sevil Shhaideh, cît şi soţul său lucrau la Consiliul Judeţean Constanţa, firma Tel Drum primea lucrări de zeci de milioane euro pentru asfaltări şi deszăpeziri în judeţul Constanţa! Iată de ce, imediat după nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru, au apărut din nou informaţiile despre vechimea tandemului Liviu Dragnea – Sevil Shhaideh, de care şeful PSD nu a ţinut cont, mergînd cu propunerea sa la Cotroceni, unde a fost şocat de respingerea preşedintelui Iohannis.

Totuşi, Liviu Dragnea nu poate invoca nici naivitatea sa, nici lipsa de informaţii, căci ştia foarte bine că Sevil Shhaideh apare ca martor într-un dosar în care un ofițer de poliție judiciară de la Departamentul Național Anticorupție este acuzat că a scos din DNA documente referitoare la Tel Drum! Şi, iată, vineri DNA a confirmat că există încă din 2016 în cercetare in rem un dosar despre Tel Drum!

Poate că Liviu Dragnea are dreptate cînd spune că nu el i-a trimis pe cei de la ANAF în control la RISE PROJECT şi ar fi vorba doar despre excesul de zel al conducerii ANAF pentru a-i dovedi lui Dragnea cît îi sînt de loiali. Dar poate cineva să ignore faptul că vicepreşedintele ANAF este Florin Tunaru a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate tocmai cu Liviu Dragnea?

E posibil ca ANAF să găsească nereguli financiare la ANAF şi controlul de acum să fie doar o coincidenţă că se face exact în timpul dezvăluirilor despre Liviu Dragnea şi Tel Drum. Schimbă însă acest lucru datele problemei? Nici vorbă! Căci singura chestiune care contează este dacă dezvăluirile celor de la Rise Project sînt sau nu adevărate, iar răspunsul nu poate să-l dea ANAF, ci Liviu Dragnea şi DNA!

Măcar acum începe să apară motivul pentru care Liviu Dragnea s-a gudurat mereu pe lîngă Laura Codruţa Kovesi, despre care spunea că nu crede că trebuie să fie demisă de la şefia DNA! Spaima lui de acest dosar despre Tel Drum este un argument teribil şi faţă de deciziile controversate pe care le-a luat încă din vremea USL, cele care ne-au făcut să-l bănuim de complicităţi ascunse cu oamenii Sistemului, în speranţa că va scăpa de dosarele sale penale.

Acum, după cum se pare, a venit ceasul decontului, căci vor ieşi la iveală motivele ascunse ale unor numiri în fruntea unor instituţii ale statului, pe care Liviu Dragnea le-a făcut sau le-a dirijat din umbră ca un veritabil „capo di tutti capi”, cum îi place să apară!

Esop, părintele fabulei, spunea: „Oamenii ce se îmbogăţesc prin mijloace urâte nu trebuie să se înfumureze”! Domnul Dragnea s-a cam înfumurat în ultimii ani şi acum asta îl costă.”[1]

Valiza cu gogosi

“Liviu Dragnea a venit luni la ședința Comitetului Executiv al PSD cu două valize, într-una dintre ele fiind pungi cu gogoși, iar în alte șase ”dosare” cu acuzații aduse de liderul PSD președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD a mai spus că la ședința CEx vor fi excluderi din partid.

”Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, pe care le lăsăm aici. A doua valiză – ştiţi că sunt din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor.

El a enumerat mai multe “dosare” care vizează, printre altele, “achiziţia frauduloasă a imobilului Raiffeisen”.

“Dosarul 02 – Retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german. Dosarul 03 – Promovarea procurorilor care i-au închis dosarele. Dosarul 04 – Declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii. Dosarul 05 – Închirierea Căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German. Dosarul 06 – Presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituţională. Şi mai avem nişte stickuri care încă nu au ajuns la DNA. Aceste două valize vi le las dumneavoastră. Dacă sunteţi curioşi, fotografiaţi-le, filmaţi, luaţi şi stickurile”, a spus Dragnea.

 

Fiind întrebat ce are de spus despre valiza intrată în posesia jurnaliştilor de la Rise Project cu documente despre firma Tel Drum şi fotografii care ar avea legătură cu el, preşedintele PSD a replicat: “Este o gogoaşă nu are nicio legătură cu mine, nu mă interesează ce-i acolo, habar nu am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat, de ce le-a dat”.

Referitor la legăturile sale cu firma Tel Drum, a replicat: “Nu vă interesează valizele acestea. Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele României”.

Preşedintele PSD a mai apreciat că valiza cu documente aparţinând Tel Drum “e o prostie, o disperare”.

“Probabil, să acopere şi scandalul în jurul domnului Lazăr – sau domnilor Lazăr – numai că acest scandal nu poate fi ocolit. Nu poate fi îngropat. Este mult prea grav”, a precizat el.

În ce priveşte faptul că în valiza de la Rise Project se află şi o fotografie cu el, Dragnea a replicat că există mii de poze în care se află alături de cetăţeni români.

“S-ar putea să apară mii de valize cu pozele mele”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a spus că ședința CEx va fi una neplăcută, dar necesară.

“Acum o să mergem la Comitetul Executiv Naţional, unde va fi o şedinţă, din păcate, neplăcută, dar – aşa cum au spus majoritatea colegilor – necesară. Vorbim după Comitetul Executiv Naţional. O să propunem mai mulţi să închidem toată această perioadă în care colegi din partid au uneltit, au negociat pentru ca Guvernul PSD să pice. Aşa ceva nu se poate întâmpla”, a arătat el.”[2]

SURSE

  1. https://www.cotidianul.ro/liviu-dragnea-lovit-in-moalele-capului-de-rise-project-un-ong-finantat-de-george-soros/
  2. https://www.g4media.ro/video-liviu-dragnea-a-venit-la-cex-cu-doua-valize-una-cu-gogosi-alta-cu-sase-dosare-facute-de-liderul-psd-lui-klaus-iohannis-sedinta-cex-va-fi-una-neplacuta-dar-necesar.html
  3. Foto: Octav Ganea

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro