Vampirul, partea întunecată a subconștientului nostru

Distribuie!

„VAMPIRUL, PARTEA ÎNTUNECATĂ A SUBCONȘTIENTULUI NOSTRU

Vampirul este o făptură demonică pe care o întâlnim în toate culturile. Chiar și eschimoșii au întâmplări și legende legate de vampiri. Odată cu venirea creștinismului, sângele capătă valențe pozitive.


El este asociat cu mântuirea. În secolul al XI-lea, medicii credeau că sângele de fecioară este un remediu universal. Descoperirea unor cadavre intacte a provocat o isterie generală în toată Europa. Oamenii considerau că persoanele care nu și-au primit ultima împărtășanie, sinucigașii, ereticii se puteau întoarce să-i bântuie pe cei vii.

O astfel de întâmplare este relatată de un cronicar englez. Este vorba despre un preot englez care a dus o viață ușuratică. După moarte, el continua să-și viziteze o iubită. Aceasta, disperată fiind, a anunțat mai mulți săteni care l-au urmărit până când acesta a intrat în mormânt.


În secolul al XIV-lea, fenomenul vampirismului atinge cote alarmante. Ciuma bubonică este pusă pe seama spiritelor rele. Teama de infestare i-a făcut pe oameni să îngroape bolnavii de vii. Au fost cazuri în care oamenii încercau să iasă din morminte și se credea că sunt vampiri.

Mai mult, anumite malformații pe care le aveau copiii la naștere erau considerate ca fiind semne  că vor deveni vampiri. Teama de morți i-a făcut pe mulți să investigheze mormintele.

Dacă putrefacția era întârziată, defunctul era considerat vampir. În anul 1725, cazul unui țăran a isterizat Austria. După moartea sa, el ar fi dat mai multe atacuri nocturni în satul în care locuise.

Mulți dintre cunoscuții săi au murit în mod suspect. Curtea de la Viena a trimis specialiști care au efectuat exhumarea, constatându-se semne de vampirism. Barba și unghiile continuau să crească, iar gura era plină de sânge. Mitul vampirismului nu s-a atenuat.

Oamenii se temeau de cei care aveau sprâncenele dese și unite sau păr pe mâini. Vampirismul are o semnificație psihologică. El trăiește prin victima sa. Cei contaminați devin la rându-le vampiri.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/vampirul-partea-intunecata-a-subconstientului-nostru
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...