Vechi arme ale ONG-urilor împotriva guvernelor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Dacă în România au apărut în mediul virtual așa-zise „Ghiduri de nesupunere civică“ pentru lupta împotriva corupției, în Ungaria vecină, nesupunerea civică este luată în calcul ca formă de luptă împotriva legii ONG-urilor cu finanțare străină. Legea a fost aprobată de Parlament la mijlocul lunii iunie și Uniunea Libertăților Civile din Ungaria (TASZ) a anunțat că legea nu respectă Constituția și că i se va opune prin nesupunere civică.

Pe 4 iulie, la Budapesta a fost organizată o conferință pe tema nesupunerii civice, unde a fost citită „Scrisoarea din închisoarea din Birmingham“ a lui Martin Luther King, și ea un ghid al nesupunerii civice, și s-a vorbit despre viitoarele proteste ale ONG-urilor cu finanțare străină din Ungaria. Organizatorul principal al evenimentului a fost Institutul Eotovos Karoly (înființat și finanțat de George Soros). „Dinamica din Ungaria duce către autocrație mai degrabă decât spre democrație liberală“, a spus Zoltan Miklosi, cercetător la amintitul institut, scrie publicația Budapest Beacon. Pentru Miklosi, organizarea unei conferințe despre nesupunerea civică este un semn de „tărie morală“. Unul dintre reprezentanții TASZ a oferit drept exemplu cazuri în care organizația sa a oferit consiliere legală pentru protestatarii care doreau să violeze legea din rațiuni morale personale. Președinta Comitetului Helsinki din Ungaria a declarat la eveniment că „noua lege nu are ce căuta într-o democrație“ și a spus că „nu putea decide altceva“, decât să nu se supună legii care prevede o înregistrare separată și menționarea tuturor surselor de finanțare pentru ONG-urile ce primesc fonduri din străinătate.


Ministrul ungar al Justiției, Laszlo Trocsany, a refuzat să participe la eveniment. „Nu sunt familiarizat cu nesupunerea civică și nici legea nu pomenește ceva despre ea“, declarase anterior ministrul. Cât îl privește pe premierul Viktor Orban, acesta a declarat: „În legea ungară nu există așa ceva“.”[1]

SURSE


  1. http://www.cotidianul.ro/vechi-arme-ale-ong-urilor-impotriva-guvernelor-303412/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...