Vechi arme ale ONG-urilor împotriva guvernelor

by “Dacă în România au apărut în mediul virtual așa-zise „Ghiduri de nesupunere civică“ pentru lupta împotriva corupției, în Ungaria vecină, nesupunerea civică este luată în calcul ca formă de luptă împotriva legii ONG-urilor cu finanțare străină. Legea a fost aprobată de Parlament la mijlocul lunii iunie și Uniunea Libertăților […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Dacă în România au apărut în mediul virtual așa-zise „Ghiduri de nesupunere civică“ pentru lupta împotriva corupției, în Ungaria vecină, nesupunerea civică este luată în calcul ca formă de luptă împotriva legii ONG-urilor cu finanțare străină. Legea a fost aprobată de Parlament la mijlocul lunii iunie și Uniunea Libertăților Civile din Ungaria (TASZ) a anunțat că legea nu respectă Constituția și că i se va opune prin nesupunere civică.

Pe 4 iulie, la Budapesta a fost organizată o conferință pe tema nesupunerii civice, unde a fost citită „Scrisoarea din închisoarea din Birmingham“ a lui Martin Luther King, și ea un ghid al nesupunerii civice, și s-a vorbit despre viitoarele proteste ale ONG-urilor cu finanțare străină din Ungaria. Organizatorul principal al evenimentului a fost Institutul Eotovos Karoly (înființat și finanțat de George Soros). „Dinamica din Ungaria duce către autocrație mai degrabă decât spre democrație liberală“, a spus Zoltan Miklosi, cercetător la amintitul institut, scrie publicația Budapest Beacon. Pentru Miklosi, organizarea unei conferințe despre nesupunerea civică este un semn de „tărie morală“. Unul dintre reprezentanții TASZ a oferit drept exemplu cazuri în care organizația sa a oferit consiliere legală pentru protestatarii care doreau să violeze legea din rațiuni morale personale. Președinta Comitetului Helsinki din Ungaria a declarat la eveniment că „noua lege nu are ce căuta într-o democrație“ și a spus că „nu putea decide altceva“, decât să nu se supună legii care prevede o înregistrare separată și menționarea tuturor surselor de finanțare pentru ONG-urile ce primesc fonduri din străinătate.


Ministrul ungar al Justiției, Laszlo Trocsany, a refuzat să participe la eveniment. „Nu sunt familiarizat cu nesupunerea civică și nici legea nu pomenește ceva despre ea“, declarase anterior ministrul. Cât îl privește pe premierul Viktor Orban, acesta a declarat: „În legea ungară nu există așa ceva“.”[1]

SURSE


  1. http://www.cotidianul.ro/vechi-arme-ale-ong-urilor-impotriva-guvernelor-303412/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

CEDO a decis ca, copiii românului Florin Barbu să rămână definitiv la cuplul gay! Marea Britanie i-a luat copiii și i-au dat unui cuplu gay!
Sunt francmasonii cu mult mai puternici decât am fi crezut?
Cancelarul Austriei ameninta, din nou, Romania, iar Bucurestiul tace
Conspiratia Cernobil: experimentul periculos care a dus la explozia reactorului 4
SUA au creat organizația teroristă ISIS pentru a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad. Aflați cum îi sprijină SUA pe teroriștii ISIS!
Dumitru Iliescu, fost șef al SPP: "Cotropitorul nostru strategic dorește să ia pe gratis resursele noastre și să le livreze pe toate acolo unde dorește el, putând să le folosească ca monedă de schimb sau pentru promovarea intereselor economice, politice, dar și de altă natură în diverse state europene"
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu: "Am făcut o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați" Românii trebuie să spună nu primirii imigranților!
Politicianul care investiga cazul emailurilor lui Clinton s-a sinucis
Masa Rotunda - organizatia Iluminatilor care are ca scop instaurarea unui Guvern Mondial !
SUA zombizată: Implanturile cu CIP vor avea în curând același grad de acceptare ca piercing-urile și tatuajele
Senatul a decis ca SRI poate verifica orice computer fara mandat, desi e neconstitutional ! Legea "Big Brother" a fost declarata ca fiind neconstitutionala !
Operațiunea "Primăvara Arabă" (2010-2011): SUA au creat și finanțat ISIS
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro