Venezuela: Președintele Maduro susține că CIA pregătește un complot împotriva lui

by “Președintele venezuelan Nicolas Maduro a cerut luni explicații guvernelor american, mexican și columbian privind presupusa implicare a acestora într-un complot pe care CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA) îl pregătește pentru îndepărtarea lui de la putere, relatează AFP. ‘Cer președintelui Trump (președintele SUA, Donald Trump) să clarifice cuvintele […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele venezuelan Nicolas Maduro a cerut luni explicații guvernelor american, mexican și columbian privind presupusa implicare a acestora într-un complot pe care CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA) îl pregătește pentru îndepărtarea lui de la putere, relatează AFP.

‘Cer președintelui Trump (președintele SUA, Donald Trump) să clarifice cuvintele insolente, intervenționiste ale directorului CIA, care se crede un guvern mondial’, a declarat Maduro în cursul unei ceremonii militare.


Președintele venezuelan l-a acuzat pe directorul CIA, Mike Pompeo, de faptul că a afirmat că Washingtonul ‘lucrează în cooperare directă cu guvernul mexican și guvernul columbian pentru a răsturna guvernul din Venezuela’.

Ministrul de externe venezuelan, Samuel Moncada, a publicat pe Twitter declarații pe care Mike Pompeo le-ar fi făcut — potrivit șefului diplomației de la Caracas — în cadrul unui forum privind securitatea care a avut loc la Aspen (SUA) pe 20 iulie.


‘Am fost la Bogota și la Ciudad de Mexic, în urmă cu două săptămâni, și am evocat tocmai această temă (o tranziție politică în Venezuela — n.r.), încercând să-i ajutăm să înțeleagă ceea ce ar putea face pentru a obține rezultate mai bune în acest colț de lume’, ar fi declarat responsabilul CIA, potrivit unui document citat de Moncada în limba spaniolă.

‘Cer (…) guvernului mexican și celui columbian să clarifice aceste declarații ale directorului CIA și să adopte sancțiuni politice și diplomatice pe măsura acestei insolențe’, a declarat Maduro.

Ministerul de Externe columbian a transmis luni că nu a intervenit niciodată în afacerile interne ale Venezuelei. ‘Columbia nu a fost niciodată o țară intervenționistă și negăm existența oricărei acțiuni sau măsuri care ar avea ca scop amestecul în afacerile interne ale Venezuelei’, se arată într-un comunicat al diplomației columbiene.

Venezuela se află într-o săptămână decisivă, în contextul în care opoziția și-a intensificat inițiativele pentru a încerca să blocheze alegerea prevăzută la 30 iulie a adunării constituante dorită de președintele Maduro.

De aproape patru luni, manifestații aproape cotidiene sunt organizate de opoziție împotriva lui Maduro, cerând îndepărtarea acestuia de la putere.

De la începutul acestui val de proteste, au fost ucise 103 persoane, câteva mii au fost rănite și au avut loc sute de arestări.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/25/venezuela-presedintele-maduro-sustine-ca-cia-pregateste-un-complot-impotriva-lui-11-17-57
  2. Foto: telesurtv.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

15 ani de cand NATO a bombardat Serbia ucigand 3000 de civili in numele "democratiei"! ONU si NATO sint doua organizatii criminale care au ucis in numele fantasmagoricei "democratii"!
Bulgarii fac referendum pentru iesirea din NATO ! NATO nici macar nu plateste chirie pentru bazele detinute ! Spolierea oamenilor de resurse naturale, saracirea lor si instigarea la razboi este politica de baza a SUA, UE, ONU si NATO !
Zeci de agenţii guvernamentale din SUA utilizează în secret radare pentru supravegherea populaţiei
Marea escrocherie mondială – industria apei îmbuteliate
Salutul Satanic în lumea occidentală: de la Papă la Președinți de state, de la vedete la sataniști declarați
ASTRA TR-3B - aeronava triunghiulară antigravitațională
Premierul israelian lovit de noi anchete privind corupţia
Marea Britanie: Ministrul Educației a declarat că va fi campionul revoluției schimbării de gen, prin care băieții se pot declara fetițe și fetițele băieți. Pedepse aspre pentru cei care vor folosi cuvântul homosexual cu sens peiorativ
Rusia acuză SUA că "mimează" lupta împotriva Stat Islamic în Irak şi Siria. SUA îi protejează pe teroriștii ISIS, deoarece SUA au creat și finanțat organizația teroristă ISIS în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
#Rezistenți, Soros e penal – Iată sentința de condamnare! Așa-zisa societate civilă moralistă din România, formată din ONG-urile finanțate de afaceristul George Soros, împreună cu grupările #rezist, ascund că mentorul lor a fost condamnat penal definitiv în Franța, pentru fraudarea băncii Societe Generale. Soros s-a jelit la CEDO, dar judecătorii europeni au statuat că Franța l-a condamnat corect pe infractor (Decizia CEDO)
Mercurul este încă prezent în vaccinuri
Armele nucleare nedeclarate ale Israelului, important factor de destabilizare al Orientului Mijlociu
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro