Vestea Primului Război Mondial a venit în vis

Distribuie!

„În noptea de 27 spre 28 iunie 1914, Joseph de Lanyi, episcop de Grosswarden, a fost tulburat de un vis cumplit. Se făcea că, pe masa de studiu era o scrisoare primită de la arhiducele pe care episcopul îl învăţase cu ceva vreme în urmă limba maghiară. Episcopul a deschis scrisoarea, iar ceea ce a citit i-a provocat o aşa mare emoţie şi groază încît s-a şi trezit imediat. Era ora 4:30 a.m.

Episcopul a notat imediat ceea ce citise în scrisoarea ce apărea în vis. Apoi s-a cufundat în rugăciune. Dimineaţa a chemat-o pe mama şi i-a citit conţinutul scrisorii din vis: „Eminenţă, soţia mea şi cu mine am fost victimele unei crime politice, la Sarajevo. Ne încredinţăm rugăciunilor dumneavoastră. Sarajevo, 28 iunie 1914.“ Semna Franz Ferdinand, arhiduce de Austria, care murea 10 ore mai tîrziu la Sarajevo. Asasinarea sa a fost pretextul care a declanşat Primul Război Mondial.”[1]


SURSE

  1. https://www.old.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=Monitorul%20Expres%20Magazin&s_id=30030
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...