Victorie pentru Julian Assange. Suedia a renunțat la acuzațiile de viol formulate împotriva sa. Fondatorul Wikileaks: „Nu voi uita și nu voi ierta că am fost calomniat timp de 7 ani”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Victorie pentru Julian Assange. Suedia a renunțat la acuzațiile de viol formulate împotriva sa. Fondatorul Wikileaks: Nu voi uita și nu voi ierta că am fost calomniat timp de 7 ani

„Nu voi uita și nu voi ierta” faptul că am fost calomniat timp de 7 ani. Acesta este mesajul pe care fondatorul Wikileaks, Julian Assange, l-a dat la scurt timp după ce procurorii suedezi au anunțat vineri că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva sa, punând astfel capăt unei saga judiciare de 7 ani.


Procuroii suedezi au precizat că își vor motiva această decizie într-o conferință de presă programată la Stockholm. Decizia constituie o victorie a australianului de 45 de ani, care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani, insă nu se știe clar dacă el va putea părăsi Ambasada Ecuadorului de la Londra, fără să fie înhățat și arestat de autorități.

Assange este refugiat la sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunțat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiție pentru publicarea unor documente militare și diplomatice confidențiale.


Presa scrie acum că Assange ar putea să ceară azil politic în Franța, pentru a fi apărat de justiția americană.

În iunie 2015, Assange i-a cerut într-o scrisoare deschisă lui Francois Hollande să îl primească în Franța, invocând un „gest umanitar”. În scrisoare, el afirma că sănătătatea sa fizică și mentală este în pericol, după mai mult de trei ani petrecuți în sediul Ambasadei Ecuadorului.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Victorie-pentru-Julian-Assange.-Suedia-a-renuntat-la-acuzatiile-de-viol-formulate-impotriva-sa.-Fondatorul-Wikileaks-Nu-voi-uita-si-nu-voi-ierta-ca-am-fost-calomniat-timp-de-7-ani-143391
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...