Viktor Orban vrea să construiască „o democrație creștină” fără migranți: „Vom apăra cultura creștină și nu vom da țara pe mâna străinilor”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„După victoria electorală imensă, în care partidul său a obținut o super majoritate de două treimi, prim-ministrul ungar Viktor Orbán a anunțat reguli mai stricte privind imigrația și viziunea sa asupra unei Ungarii construite pe „democrația creștină”.

Orban a anunțat vineri noile sale planuri, afirmând: „Construim o democrație creștină. O democrație creștină de modă veche, ale cărei rădăcini se află în tradiția europeană, în care demnitatea umană este esențială și în care există o separare a puterilor”,  scrie ziarul Ouest France.
„Vom apăra cultura creștină și nu vom da țara pe mâna străinilor”,  a adăugat Orban. El a vorbit despre un amendament constituțional propus din 2016 pentru a limita migrația în masă, care nu a reușit să treacă din cauza faptului că guvernul nu a obținut cele două treimi necesare în parlament în acel moment.
„Mă simt obligat să pun în aplicare acest amendament constituțional acum”, a spus șeful guvernului de la Budapesta.
Amendamentul ar putea crește falia  dintre Orbán și Uniunea Europeană, deoarece prin acesta se afirmă că Ungaria va respinge orice norme sau politici ale UE care ar putea schimba radical forma etnică a țării sau ar încălca frontierele teritoriale ale Ungariei.
Referindu-se la Uniunea Europeană, care a anunțat recent că bugetul său va fi de 1,24 trilioane de euro, Orbán a declarat că nu va susține acest buget pentru că va contribui la finanțarea migrației în masă.
Ca parte a anunțului bugetar, Bruxelles-ul a adăugat o nouă măsură care prevede că țările care nu susțin așa-numitele ”valori ale UE”, ar putea avea fondurile europene tăiate.
O parte importantă a campaniei lui Orbán și a partidului său Fidesz a atacat influența miliardarului  american de origine maghiară George Soros și a vastei sale rețele de ONG-uri care sprijină migrația.
„George Soros are o armată de umbre care lucrează în Ungaria. Vrem să o demascăm. Vrem să arătăm că migrația nu este o chestiune privind drepturile omului, ci o problemă de securitate națională”, a declarat premierul ungar.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Viktor-Orban-vrea-sa-construiasca-%E2%80%9Eo-democratie-crestina-fara-migranti-%E2%80%9EVom-apara-cultura-crestina-si-nu-vom-da-tara-pe-mana-strainilor-150727
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...