Vimana – secretul mașinilor zburătoare îl știau doar geții

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O serie de texte antice hinduse, descoperite în 1952, descriu cu lux de amănunte un aparat de zbor, similar cu avionul din zilele noastre, capabil să zboare dintr-un ținut în altul sau chiar de pe o planetă pe alta.

Cartea intitulată Vaimānika Sastra este o enciclopedie care descrie în toate detaliile aparatele de zbor pe care le foloseau anticii, care au trăit pe Valea Induslui. Nu mai puțin de 28 de număr, aceste avioane erau concepute pentru a efectua diverse zboruri. Unele dintre ele erau folosite doar pe Terra, în timp ce altele efectuau misiuni pe celelalte planete su chiar în alte lumi.


VIMANAS_of_INDIA__20824

Enciclopedia a fost descoperită în 1952 de către GR Josye și conține 3000 de ” shlokas”, repartizate în 8 capitole. Conform specialiștilor indieni, Anand Nunti si Ameya Jadhav, textele au fost scrise chiar de către marele gânditor indian Bharadvaja.

Aceste avioane au fost inventate în urmă cu peste 7000 de ani și erau folosite în diferite scopuri. Interesant este faptul că erau dotate cu niște motoare speciale pe bază de „mercur vortex„, un fel de propulsie electrică. Această tehnologie este una străină omului modern, ceea ce semnifică faptul că acea civilizație a arienilor vedici era extrem de avansată din punct de vedere tehnologic.


Aceste avioane impresionante sunt numite Vimana, cuvânt care provine din sanscrită și semnifică „precum o pasăre”. Aceste Vimana erau construite sub trei mari categorii: Vimana chandrika, cele capabile să zboare doar pe Terra, prin aer și prin apă, Vyomaayaana Tantra, cele capabile să ajungă dintr-un loc în altul din Univers și Vishwambhara, cele care zburau dintr-o lume în alta. Acestea din urmă se puteau deplasa dintr-o dimensiune în alta, „cu propria energie, precum o pasăre”.

Un alt fapt fascinant, descris în această carte, este cel care se referă la luptele cu forțele extraterestre. Piloții erau antrenați special pentru a doborî orice navă extraterestră le ieșea în cale. De asemenea, dieta piloților era un strictă, o masă la 6 ore formată din lapte, pâine și carne. Costumul de pilotaj era și el unul special pentru că trebuia să-l protejeze pe pilot de forțele din atmosferă sau din spațiu.

Bineînțeles că mulți au fost cei care consideră aceste texte rodul unei imaginații bogate și s-a mai speculat că Vimana, în structura prezentată, nu poate zbura pentru că încalcă legile fizicii. De partea cealaltă, unii specialiști susțin că știința noastră este falimentară pentru că respinge cu duritate lucrurile pe care nu le poate explica.

Textul indian Brihat ne prezinta o serie de informatii uluitoare:

„Mathura Manorama, sotia puternicului rege Ujrasena, ratacea prin splendida gradina a casei sale pentru a respira parfumul kadambelor. <<Ea era in prima zi a lunii sale.>> Un Danava, numit Drumba, trecerea prin aer si frumusetea gradinii i-a atras privirea. El a vazut-o pe Manorama acolo si, din dorinta unei glume rautacioase, si-a luat forma lui Ujrasena (sotul ei) si s-a unit cu ea; imediat, Manorama s-a simtit insarcinata.”

Brihat Katha ofera informatii mai directa asupra zborului cu celebrele vimana:

„Indata. Padmavit a explicat ca Vasavadotta a dorit sa se urce intr-un car sa viziteze intreg Pamantul. Vasantoke, Maestrul Jocurilor, a exclamant izbucnind in ras: <<Si sotiile servitorilor regelui au exact aceeasi dorinta! Eu le-am spus acelasi lucru tuturora: Suspendati un scranciob din stinghii lungi, urcati-va in el si apoi leganati-va in aer. Barbatii vostri nu cunosc alte mijloace pentru a va satisface. Daca ea simte dorinta de a calatori prin aer, trebuie sa o multumim in acelasi mod!>>

Atunci toti au inceput a rase. <<Lasa gluma!>>, i-a spus Rumanavat, <<si revino la intrebare>>. <<Ce este de visat in aceasta ?>>, i-a zis Yongan-dharayama. <<Aceasta este numai treaba mestesugarilor>>. Atunci Rumanavat a chemat dulgerii si le-a poruncit sa faca fara intarziere o masina care sa se miste prin aer.

Acestia au plecat si grupul de mestesugari s-a sfatuit indelung, apoi ei au venit sa-l gaseasca pe Rumanavat si s-au balbait cu spaima: <<Noi stim ca exista patru feluri de masini: masini de apa, masini de piatra, masini de pulbere si acelea facute dintr-un numar de piese. Cat priveste masinile zburatoare, numai Yavanasii (grecii)* le cunosc, dar noi nu am avut niciodata ocazia de a vedea vreuna>>.

Atunci, un brahman a vorbit despre un tamplar numit Pukrasaka, caruia regele sau i-a spus despre Vicvita ce s-a urcat pe un cocas mecanic. Ambasadorii straini au zis: <<Nimeni nu va destainui cuiva, fie el mester sau altceva; secretul masinilor zburatoare este greu de obtinut pentru unul care nu este grec>>.

Rumanavat a spus atunci ca regele a incercat sa scoata de la el secretul masinilor zburatoare si ca era de datoria lui sa-l ascunda, tot asa cum avarii** isi ascund comoara. Mesterii pot fi pusi in catuse, biciuiti, torturati, dar ei nu vor destainui secretul.

Deodata, a aparut un strain, care i-a cerut lui Rumanavat materialele necesare si a facut un car zburator in forma lui Garuda, ornat cu flori de mandara. Regina si sotul ei au calatorit in jurul Pamantului si s-au reintors in orasul Avantilor. Si intr-o minunata zi de primavara, regina a dat nastere unui fiu.”

In secolul VII, in India existau „masini zburatoare”

Popoarele din vechea Indie ii considerau pe toti apusenii din zona Mediteranei ca fiind „Yavanas” sau greci, la fel cum arabii in secolele ulterioare ii numai pe toti cruciatii „Franci”, indiferent de tara lor de origine. Probabil ca ei foloseau cuvantul „Yavana” pentru a denumi orice persoana cu pielea alba, chiar daca aceasta era vreo fiinta din Spatiu.

Dar cine putea fi acel „strain” care a aparut in fata lui Rumanavat si i-a construit carul aerian ? Sa fi fost un cosmonaut extraterestru ? O alta referire la „Yavanas” si la „masinile zburatoare” a fost facuta Harscha Charita de catre Bana – un brahman Vatsyayenas – care a trait in Thanesar, in nordul Indiei, la inceputul secolului VII e.n.

Intr-o poveste istorica romantata, Bana l-a facut erou pe regele sau Shri Harscha, bazandu-se pe un eveniment real petrecut spre sfarsitul domniei acestuia. Un calator chinez budist, Hinan Throng, a vizitat curtea lui Shri Harscha in jurul anului 630 e.n., lasand si el o descriere plina de viata. Opera lui Bana ofera astfel o minunata fresca a Indiei din secolul VII.

Excelenta traducere a lui E.B. Cowell si F.W. Thomas prezinta variatele intamplari ale lui Harscha, iubirile sale, ascetismul, perfidiile, bataliile sale pana cand a devenit rege. Imediat apoi, el a jurat razbunare regelui din Ganda si i-a ordonat lui Shandagupta, comandantul elefantilor, sa faca mobilizarea.

Elefantul artificial vedic – model pentru Calul Troian ?

Shandagupta l-a mahnit insa printr-un discurs lung privind dezastrele cauzate de lipsa prudentei, care, desi nu se referea in mod deosebit la cosmonautii veniti din Spatiu, este demn de interesul nostru, asemena tuturor povestirilor din vechea Indie:

„Shandagupta i-a raspuns:
<<… renunta asadar la aceasta incredere universala, atat de scumpa obiceiurilor din propria-ti tara si care izvoraste din sinceritatea innascuta a spiritului. Zilnic sunt aduse la auzul Majestatii voastre rapoarte despre dezastrele datorate lipsei de prudenta a persoanelor care gresesc.

In Padmavati a fost caderea lui Najasena – mostenitorul casei Naga – a carui politica a fost divulgata de o pasare, Sharika. In Shravasti a palit gloria lui Shutavarman, al carui secret a fost auzit de papagalul sau. In Mittikarati, o vorbire in somn despre un plan al sau a fost moartea lui Suvanarada.

Moartea regelui Yavana*** a fost cauzata de cel care conducea carul sau auriu. Acesta a putut citi continutul unui document reflectat in giuvaerul ce-i impodobea penajul.

Cu lovituri de spada a fost taiat in bucati, de catre armata lui Viduratha, avarul Mathura – rege in Brihadratha – in timp ce sapa dupa o comoara in toiul noptii.

Vatsapati, care obisnuia sa se distreze in padurea elefantilor, a fost luat prizonier de soldatii lui prahasena, care au iesit din pantecele unui elefant fals (n.aut. calul troian ?). Sumitri, fiul lui Wjnimita, placandu-i mult jocul de teatru, a fost atacat de Mitradeva cand se afla in mijlocul actorilor, care i-a taiat capul cu un palos, ca pe un lujer de lotus.

Sharabha, regele din Ashmaka, placandu-i mult muzica instrumentelor de coarde, trimisii dusmanului sau deghizati ca muzicanti i-au taiat capul cu un cutit ascutit.

Copii din flori, generalul Prispantri si-a omorat stapanul sau nechibzuit, Brihadratha – din Maurya – prezentandu-si intreaga sa armata sub pretextul demonstrarii puterii sale. Kakavarma, placandu-i lucrurile minunate, a fost dus departe nimeni nu stie unde de un car aerian artificial construit de un Yavana condamnat la moarte>>.”

Aceasta poveste sanscrita referitoare la un rege rapit si dus departe intr-un car aerian aminteste de povestea calului vrajit din „O mie si una de nopti”. A fost oare acesta rapit pe o alta planeta sau a fost primul accident aerian inregistrat in istorie ?

„Tesatorul care era ca Vishnu” – tamplarii faceau masini zburatoare

Povestea despre „Tesatorul care era ca Vishnu”, tradusa incantator de Alfred Williams, relateaza cum in Tara Gandasilor, intr-un oras numit Pundravardhanam, un tanar tesator si un tamplar s-au imbracat in cele mai bune haine ale lor si au hoinarit prin multimea care participa la o mare serbare. Stand in fata palatului regel, ei au vazut-o la o fereastra superioara pe printesa, a carei frumusete fara egal i-a strapuns inima tesatorului.

Iubirea l-a innebunit intr-atat, incat prietenul sau, tamplarul, i-a facut o masina minunata careia i-a dat forma si pe care a pictat-o ca o pasare -dupa modelul divinei Garuda – pentru a se ridica in ea pana la printesa care dormea in balcon. Tesatorul s-a imbaiat si s-a imbracat cu cele mai bune haine si si-a parfumat respiratia si a urcat in masina.

Printesa, care era singura in balcon, suspina la Luna. Deodata, ea l-a vazut pe tesator venind din cer pe o pasare, ca si Vishnu. Tesatorul i-a spus fecioarei, care credea ca el este Vishnu, ca i-a fost sotie in alta viata si ca ei pot sa se uneasca sub stele. In fiecare noapte, el o vizita pe printesa si, cand zorii luminau intalnirea lor amoroasa, el isi lua tandru ramas bun si se ridica spre cer.

In cele din urma, regele a descoperit secretul printesei si a jurat sa-i omoare amantul. Printesa i-a destainuit ca este curtata de insusi Vishnu. Atat regele, cat si regina s-au bucurat mult afland ca zeul o iubeste pe fiica lor. Apoi, regele a inceput sa se laude ca, avandu-l ginere pe Vishnu, va putea cuceri intregul Pamant.

Astfel incurajat, el l-a sfidat pe puternicul rege Vikramasena – din sud – si a refuzat sa-i mai plateasca tribut. Atunci, Vikramasena i-a invadat tara cu o armata de elefanti. In aceasta situatie, regele i-a cerut fiicei ca binecuvantatul Vishnu sa-l izbaveasca de dusmani.

Tesatorul a promis ca o va face si regele, foarte multumit, a jurat sa dea marile bogatii ale lui Vikramasena celui care il va ucide pe acesta. La inceput, tesatorul s-a alarmat la perspectiva bataliei, dar si-a spus ca viata fara iubita sa printesa va insemna moartea. Astfel, si-a propus sa-si imagineze ca el ar fi cu adevarat Vishnu.

Zeul Vishnu, care a asistat din cer cu un generos amuzament la intreaga sa personificare, si-a dat dintr-o data seama ca imaginea sa va suferi extrem de multi daca tesatorul iubit ca fiind Vishnu va fi ucis de muritori. Si astfel, el a intrat in corpul tesatorului si, urcand in pasare, a azvarlit discul sau catre Vikramasena, taindu-l in doua.

Regele i-a aratat cele mai inalte onoruri, intregul popor s-a bucurat si astfel tesatorul impreuna cu printesa au trait mereu fericiti. Ne putem intreba, totusi, daca astazi vreun OZN-ist entuziast ar personifica un cosmonaut din Spatiu, ar veni oare sa-l salveze vreun extraterestru blond ? Nu ar merita cumva incercarea ?

O alta istorisire amuzanta din Panchatantra descrie cum regele exilat, Putraka, a obtinut o pereche de cizme vrajite cu care zbura sus, deasupra oraselor, a raurilor, a varfurilor de munti, pentru a-si infrange dusmanii.

*N. edit.: Grecii nici nu existau la acea vreme! Este vorba de geti, totuna cu pelasgii si ionienii, Iavan (Vechiul Testament) sau Iovan…

**N. edit.: Adaugire in textul vechi ?! Daca avarii (abarii = existau din urma cu 3.500 de ani, sunt aceiasi cu avarii migratori ?!).

***N. edit.: Arienii au intrat in India in anul 2.000 i.e.n., plecati din Dacia, dupa cum am vazut. Era normal sa fie regi si evident ca erau geti.

SURSE

  1. Raymond W. Drake – „Pamantul Zeilor”.
  2. Brihat, cartea V, pag. 179.
  3. Brihat Katha, pag. 190-199.
  4. http://www.efemeride.ro/avioane-performante-si-zboruri-interplanetare-realizate-in-urma-cu-7000-de-ani-de-catre-o-civilizatie-misterioasa

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...