Vindecarea – o legătură psihometrică

Distribuie!

„Într-o anumită măsură, vindecarea poate fi învăţată. La Univeritatatea din New York, două talentate clarvăzătoare şi vindecătoare, dr. Dolores Krieger şi Dora Kunz, au dezvoltat metoda de vindecare numită Atingerea terapeutică. Ele au învăţat mii de asistente medicale şi neprofesioniste din Statele Unite şi multe alte ţări, să-şi dezvolte capacităţile de vindecare.

Dr. Krieger împreună cu câţiva dintre studenţii ei au realizat experimente care au demonstrat că Atingerea Terapeutică poate ridica nivelul de hemoglobină, poate reduce anxietatea şi îndepărta durerile de cap.


În primele lecţii, studenţii – viitorii vindecători – se concentrează mai întâi în tăcere prin focalizarea atenţiei asupra unui singur lucru. Următorul pas constă în a-şi trece mâinile pe deasupra corpului pacientului, fără să-l atingă, căutând să simtă senzaţii cum ar fi: cald, rece, furnicături, informându-i asupra părţilor bolnave şi sănătoase din corp. Apoi, tratează acele porţiuni unde există prea multă sau prea puţină energie prin plasarea mâinilor în apropiere sau pe corp şi prin vizualizarea unui transfer de energie între ei şi pacient.

Dr. Lawrence Leshan, un psiholog din New York, a tratat mulţi pacienţi bolnavi de cancer. Iniţial se apucase să studieze acest tip de vindecare, deoarece dorea să o prezinte ca pe o periculoasă înşelătorie, avertizând asupra escrocilor care ofereau speranţe false. La acel moment chiar credea că oamenii îşi pierd timpul preţios în care ar fi putut beneficia de un tratament convenţional. Dar, după ce a stat o vreme în preajma unor vindecători talentaţi, şi-a schimbat părerea rămânând impresionat de faptul că vindecarea dădea rezultate.


El a identificat trei paşi în vindecare: concentrarea, grija pentru pacient şi focalizarea, atât asupra legăturii vindecător-pacient, cât şi asupra Întregului. Începând cu meditaţia, a descoperit că poate face singur aceşti paşi. Astfel, a devenit el însuşi vindecător şi ulterior i-a învăţat şi pe alţii aceste metode.

Vindecătorii afirmă că efectele benefice se pot produce pe mai multe nivele: mental, emoţional şi spiritual, chiar când la nivel fizic rezultatele nu se observă. Singură, credinţa nu este suficientă – pacientul trebuie să creadă în vindecător sau în metodele acestuia pentru ca efectele curative să se producă, dar  trebuie să creadă şi în propria lui capacitate de vindecare.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4302
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...