Vladimir Putin convoacă Consiliul de Securitate ONU după atacul SUA asupra Siriei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Rusul publică declarațiа lui Vladimir Putin în legătură cu atacul Statelor Unite și al aliaților împotriva Siriei.

„Pe data de 14 aprilie, Statele Unite au realizat cu ajutorul aliaților un atac cu rachete asupra forțelor armate și a infrastructurii civile din Republica Arabă Siriană. Atacul s-a desfășurat fără acceptul Consiliului de Securitate ONU, încălcând astfel Carta Naționilor Unite, normele și principiile dreptului internațional. A fost săvârșită o agresiune împotriva unui stat suveran care se luptă cu terorismul.


Ca și anul trecut, când Statele Unite au atacat baza Șairat din Siria, drept motiv a fost folosită o înscenare a unui atac chimic împotriva populației civile, de data aceasta într-o suburbie a Damascului, Douma. Experții militari ruși nu au descoperit la locul incidentului nicio urmă de folosire a clorului sau a oricărei alte arme chimice. Nicio persoană din zonă nu a confirmat atacul chimic.

Organizația pentru interzicerea armelor chimimice a trimis în Siria specialiști pentru clarificarea situației, însă un grup de țări occidentale au ignorat cu cinism acest lucru și au desfășurat o acțiune militară fără a aștepta concluziile anchetei.


Rusia condamnă atacul împotriva Siriei, unde militarii ruși ajută guvernul legitim în lupta împotriva terorismului.

Prin faptele sale, Statele Unite înrăutățesc catastrofa umanitară din Siria, aduc suferință populației pașnice, îi ajută practic pe teroriștii care de 7 ani chinuie poporul sirian, provoacă un nou val de refugiați din această regiune.

Actuala escaladare a situației din Siria are un efect distrugător asupra întregului sistem de relații internaționale. Istoria va pune totul la locul lor, iar aceasta deja a făcut vinovate Statele Unite pentru represaliile sângeroase împotriva Iugoslaviei, Irakului și Libiei. Rusia convoacă Consiliul de Securitate al ONU pentru discutarea acțiunilor agresive ale Statelor Unite și ale aliaților săi.””[1]

SURSE

  1. https://rusul.ru/vladimir-putin-convoaca-consiliul-de-securitate-onu-dupa-atacul-sua-asupra-siriei/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...