Vladimir Putin: „Occidentul este vinovat pentru instabilitatea din Orientul Mijlociu şi pentru terorismul din Europa”

Distribuie!

„Washingtonul si aliatii sai folosesc criza siriana in scop politic, in loc sa ofere solutii reale”, a declarat Vladimir Putin la televiziunea franceza TF1. Vladimir Putin a spus ca „Moscova a inaintat o oferta de a trimite trupe pentru a proteja convoaiele cu ajutoare in Alep, in timp ce Occidentul acuza Moscova de comiterea de crime de razboi”.

„Aceasta este retorica politica, care nu are o mare importanta si nu tine cont de situatia reala din Siria”, a declarat Vladimir Putin la postul de televiziune. Putin, apoi, a acuzat Occidentul de destabilizare a regiunii – citand Primvara Araba din 2011, ca un punct de aprindere cheie pentru tensiuni care inca domina lumea musulmana.


„Cred profund ca o parte din responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in regiune, in general, si in Siria, in special, o au partenerii nostri occidentali, mai ales SUA si aliatii sai, inclusiv principalele tari europene”, a sustinut Putin.

„Amintiti-va cum toata lumea s-a grabit pentru a sprijini primavara araba. Unde este acel optimism acum? Cum terminim totul? Amintiti-va de Libia sau Irak, acestea au fost distruse de catre fortele partenerilor nostri occidentali.”


Vladimir Putin sustine ca gruparile jihadiste au fost si sunt finantate de catre Occident si SUA. Acesta a oferit cel mai clar exemplu: la data de 16 septembrie 2016, SUA au bombardat pozitii ale armatei siriene, care luptau impotriva teroristilor ISIS, ucigand astfel 80 de militari, iar Pentagonul a spus ca „bombardarea s-a facut din greseala”. Chiar asa?

Vladimir-Putin-impotriva-Iluminatilor

Adica ei au dreptul „sa greseasca” si sa nu fie trasi niciodata la raspundere. Putin sustine ca aceasta „greseala” a fost motivul pentru care s-a „rupt” colaborarea dintre Rusia si SUA in Siria[1].

SURSE

  1. https://www.rt.com/news/362554-putin-west-syria-war/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...