Vladimir Putin se pronunță în favoarea unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est

Distribuie!by “Președintele rus Vladimir Putin se declară în favoarea întemeierii unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est și l-a felicitat pe omologul său de la Ramallah, Mahmoud Abbas, cu ocazia Zilei internaționale a solidarității cu poporul palestinian, relatează agenția Tass. Israelul consideră orașul Ierusalim drept capitala sa […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Președintele rus Vladimir Putin se declară în favoarea întemeierii unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est și l-a felicitat pe omologul său de la Ramallah, Mahmoud Abbas, cu ocazia Zilei internaționale a solidarității cu poporul palestinian, relatează agenția Tass.

Israelul consideră orașul Ierusalim drept capitala sa „unică și indivizibilă”, dar partea de est a orașului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obțină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele țărilor în Israel sunt în Tel Aviv.
„Rusia, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU și al Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, sprijină realizarea dreptului legitim al palestinienilor la autodeterminare. Suntem în favoarea unei soluții cuprinzătoare și echitabile în Orientul Mijlociu pe baze juridice internaționale solide, incluzând rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU și a Inițiativei Arabe a Păcii. Ar trebui să conducă la încheierea ocupației israeliene a teritoriilor arabe care a început în 1967 și la crearea unui stat palestinian independent cu capitala la Ierusalimul de Est”, se anunță în mesajul președintelui Rusiei.
Liderul de la Moscova și-a reafirmat dorința de a dezvolta legăturile economice între Rusia și palestinieni.
Ziua internațională a solidarității cu poporul palestinian a fost stabilită prin prin rezoluția 32/40 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor, din data de 2 decembrie 1977.
Pe 29 noiembrie 1947, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat rezoluția 181 referitoare la împărțirea Palestinei, care prevedea crearea a două state, unul evreu și celălalt arab, și un regim internațional special pentru orașul Ierusalim.
În mod similar, Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a reiterat, miercuri, sprijinul Ankarei pentru un stat palestinian suveran.”[1]

Dupa decizia ONU de impartire a Palestinei, evreii sionisti au incalcat aceasta decizie si au ocupat aproape toata Palestina. Conducerea sionista a Israelului trebuie sa ajunga in fata Curtii Penale Internationale pentru Crime de Razboi.


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Vladimir-Putin-se-pronunta-in-favoarea-unui-stat-palestinian-suveran-cu-capitala-la-Ierusalimul-de-Est-147838
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro