Vladimir Putin versus Noua Ordine Mondială

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Anul trecut, pe scena politică a lumii a avut loc o masivă răsturnare de situaţie. Putin a îndrăznit să schimbe regulile jocului politic, spunând lucrurilor pe nume. Președintele Rusiei a fost cât se poate de direct, calm şi credibil la summit-ul ONU din septembrie 2015 şi în alte discursuri şi interviuri care au urmat, comparativ cu aceeaşi veche şi falsă bravadă americană din discursul reprezentantului SUA.

Renunțarea la limbajul sforăitor și lipsit de conținut al declarațiilor de fațadă cu care liderii lumii ne obișnuiseră a fost ca un duș rece. Asemenea discursuri directe au puterea de a trezi conștiințele și de a aduce în lume transformarea de care este stringent nevoie.


Numeroase voci, chiar și din America, au folosit cuvinte apreciative la adresa lui Putin. Un astfel de exemplu este jurnalistul independent și scriitorul Zen Gardner, a cărui opinie o redăm în continuare:

„Ceea ce admir la Putin este comportamentul său rece şi tactul plin de artă în modul de abordare a subiectelor majore foarte sensibile. A trebuit să învelească tot ce dorea să spună într-un «discurs diplomatic» bineînţeles, pentru a ajunge la tipul de audienţă al nivelurilor de comunicare care erau impuse, dar a făcut aceasta într-un mod magistral. Nu se simte factorul de «aburire» şi plin de o propagandă decepţionantă pe care o primești de obicei de la marioneta cititoare de discursuri Obama.


Ştiu că tocmai aceasta este scena politică – confuză, dar nimic nu este scris în piatră şi mereu există «radicali liberi». Oricare ar fi planurile puse la cale, există întotdeauna suficient loc pentru erori în programul lor – precum şi în presupunerea că restul lumii va crede tot ceea ce zic ei, așa cum cred ei în mod imperios.

Îmi aminteşte de fenomenul Donald Trump. La început americanii au crezut că va «fâsâi» şi va pleca, după care vom rămâne cu aceiaşi corporatişti de carton, fără alte opţiuni, pe scena teatrului american al absurdului. Dar acum el a obţinut atât de multă simpatie, tot datorită onestităţii sale proaspete versus factorul de «aburire» al curentului marilor afaceriști, care seamănă cu un canal de scurgere, așa încât «băieţii mari» încearcă cu disperare să coopteze «cartea» sălbaticului Trump, căci după cum știm controlarea opoziţiei este tactica lor predilectă. Acum îi puteţi vedea cum se luptă pentru a contribui la popularitatea lui – dar fiţi siguri că sunt foarte ocupaţi încercând să-și înfigă pliscurile pline de răutate și otravă în potențiala lor gazdă nouă (adică în Donald Trump în ipostaza de partener – n.t.).

Viermele se transformă în fluture

Nu-mi fac iluzii că majoritatea evenimentelor la care suntem martori zi de zi nu sunt masiv manipulate. Totuși omenirea se trezeşte, şi nu-i putem stăvili manifestarea în niciun mod. «Puterile care nu ar trebui să fie» au implodat de ceva vreme în timp ce participau la desfășurarea acestui show de forțe în toate formele, aproape comic.

În acest context, recentele discursuri ale lui Putin sunt extrem de puternice dacă sunteţi atenţi la ton, la claritate şi la simţul autorităţii morale, foarte rar văzut pe scena lumii.

Jocul s-a schimbat, viermele se transformă în fluture.

Discursurile recente ale lui Putin de la întâlnirea clubului Valdai și de la summit-ul ONU – o analiză briliantă a situaţiei globale şi a psihopatiei americane – sunt profund oneste şi pline de adevăr și de tact, permițând celor cărora li se adresează să ajungă la o înţelegere a erorii din modul lor de a privi lucrurile.

Astfel mi-a elevat înţelegerea asupra a cât de strigător la cer de evidentă a devenit axa vestică a răului în ochii multora, chiar dacă le lipsește curajul de a arăta că «împăratul nu are haine» şi că toţi soldaţii lui – marionete sunt simpli mercenari plătiţi.

Puterea noastră de a co-crea realitatea

Aceasta este o schimbare majoră pe care consider că o putem lua în considerare cu mult curaj. Aşa cum ştim, este nevoie de o masă critică pentru a determina societatea să privească cu onestitate la ceea ce se petrece şi să adopte o nouă paradigmă la scara majorității. Când o figură politică de prim rang la nivel mondial dezvăluie greşeala abjectă în care se află acum americanii – fiindu-le impusă până acum maselor, spunându-li-se că această realitate este necesară și că trebuie să adere la ea – cu o claritate plină de calm, de curaj şi care reîntăreşte puterea de acţiune, cuvintele sale sunt semnificative și transmit un semnal foarte puternic.

Trezirea, la toate nivelurile, implică de obicei revelaţii uluitoare ale adevărului, care adesea se afla chiar în faţa noastră, dar pe care eram incapabili să îl observăm fiind efectiv hipnotizaţi ca să nu înţelegem, ci doar să acceptăm ceea ce se petrece ca fiind destinul nostru inevitabil.

Acest om, indiferent cum percepem întreaga scenă globală, determină exact acest tip de trezire a maselor. Şi puterea de acţiune. Rușii i-au somat pe americani să plece din Siria, în timp ce lansează foarte puternice represalii asupra hoardelor de mercenari angajate de vestici, care ameninţă poporul sirian şi întreaga regiune. Fără îndoială că vestul turbat, împreună cu Israelul şi cu statele apropiate lor vor lansa atacuri disperate, isterice şi generatoare de genocide, pentru a produce confuzie asupra problemei, încercând să provoace o confruntare încă și mai mare. În timp ce bestia lor este pe moarte şi se zvârcoleşte în chinuri prin expunerea la lumina adevărului şi a conştienţei publice, forţele întunericului vor face următoarea lor mutare.

Este inevitabil, până la un anumit punct, îmi pare rău să spun aceasta. Sunt psihopaţi.

Să sperăm că trezirea globală poate face lumea să acţioneze adecvat în orice formă posibilă pentru a salva situaţia şi pentru a depăşi această nebunie planificată de mult și care poate conduce la o confruntare majoră: scenariul celui de-Al Treilea Război Mondial care deja există pe agenda lor.

Se pare că locuitorilor planetei li se dă o şansă pentru a evita aceasta.

Depinde de fiecare dintre noi

Nu lăsaţi niciodată garda jos. Știm bine cine aşteaptă pe margini ca să umple orice gol creat prin schimbări regizate sau neplanificate. Acesta este modul lor de acţiune.

Totuși, o populaţie trezită nu se va întoarce la somn. Amintiţi-vă, totul este posibil! Aceste recente schimbări majore ale situației pot determina o asemenea ridicare a conştiinţei la niveluri foarte înalte, precum şi la nivelul întregii societăţii, încât să producă o transformare majoră.

Depinde de noi. Urmarea orbească a direcției care i-a fost impusă a condus umanitatea la captivitatea în care se află. Haideţi să devenim cu toții conducătorii propriilor vieți, trăind în totală conştienţă, cu intenţia de a iubi cu o puternică hotărâre şi de a scoate adevărul la lumină.””[1]

Vladimir Putin versus Iluminați

„Idei interesante ce pot fi desprinse din discursul preşedintelui Putin la conferinţa de la clubul Valdai din Soci, la 24 octombrie 2014

Cei mai mulţi oameni din Occident nu au aflat de discursul lui Vladimir Putin din cadrul conferinţei internaţionale de la clubul Valdai din Soci, din data de 24 octombrie 2014. Aceasta se datorează mass-media occidentale care a făcut tot posibilul să-l ignore sau să-i răsucească sensul. Există un motiv serios, poate acest discurs ar fi trezit conştiinţe în rândul maselor occidentale spălate pe creier, care poate încă mai cred că Rusia sau Alianţa Estică doreşte război şi distrugere.

Adevărul iese la iveală şi deconspiră cine stă în spatele tuturor conflictelor actuale, actelor teroriste, războiului biologic împotriva populaţiilor diverselor naţiuni şi cine sunt cei ce încalcă zilnic dreptul naţiunilor la autodeterminare şi existenţă. Toate acestea au fost spuse ,,pe şleau” de către Putin în acest discurs. Indiferent de ceea ce cred sau nu cred unii despre Putin, acesta este, probabil, cel mai important discurs politic de la lăsarea „Cortinei de fier” – discursul lui Churchill din 5 martie 1946.

În acest discurs, Putin a schimbat brusc regulile jocului. Anterior, jocul politicii internaționale era purtat după cum urmează: politicienii făceau declarații publice, de dragul de a menține o ficțiune plăcută a suveranității naționale, dar erau strict pentru spectacol și nu aveau nimic de-a face cu substanța politicii internaționale; între timp, se angajau în negocieri în spatele opiniei publice, în camere secrete, în care cele mai bune oferte reale erau făcute cu ciocanul afară şi cu pumnul pe masă.

Anterior, Putin a încercat să joace acest joc, așteptând doar ca Rusia să fie tratată de la egal la egal. Dar aceste speranțe au fost spulberate, iar la această conferință a declarat că acest joc trebuie să se termine, încălcând în mod explicit tabu-ul Occidentului, vorbind direct către oameni, peste capetele șefilor clanurilor de elită și liderilor politici.

Mai jos sunt cuprinse cele mai importante puncte din discursul lui Putin:

• Rusia nu va mai juca aceste jocuri și nu se mai angajează în negocieri în „camera din spate” pe fleacuri. Dar Rusia este pregătită pentru discuții și acorduri grave, dacă acestea sunt favorabile pentru securitate colectivă, sunt bazate pe corectitudine și țin seama de interesele fiecărei părți.

• Toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial acum se află în ruine. Nu mai există nicio garanție internațională de securitate pentru nimeni. Și entitatea care le-a distrus are un nume: Statele Unite ale Americii.

• Constructorii Noii Ordini Mondiale au eșuat, după ce au construit un castel de nisip. Indiferent dacă va fi sau nu construită o nouă ordine mondială de orice fel, nu este doar decizia Rusiei, dar este o decizie care nu se va face fără Rusia.

• Rusia favorizează o abordare conservatoare pentru introducerea inovațiilor în ordinea socială, dar nu se opune investigării și discutării acestor inovații, pentru a vedea dacă introducerea oricărora dintre ele ar putea fi justificată.

• Rusia nu are intenția de a merge la pescuit în apele tulburi create de expansiunea „imperiului de haos” al Americii, şi nu are niciun interes în construirea unui nou imperiu de către ea (acest lucru nu este necesar; provocările Rusiei se află în curs de dezvoltare în teritoriul său deja vast). Iar Rusia nu este dispusă să acționeze ca un salvator al lumii, așa cum ea a fost în trecut.

• Rusia nu va încerca să reformeze lumea după propria ei imagine, dar nici nu va permite nimănui să o reformeze după imaginea lui. Rusia nu se va închide de lume, dar oricine încearcă să o închidă de lume va fi sigur că va culege o tornadă.

• Rusia nu dorește ca haosul să se răspândească, nu vrea război, și nu are intenția de a începe unul. Cu toate acestea, azi Rusia vede izbucnirea războiului global ca fiind aproape inevitabilă, ea este pregătită pentru el și continuă să se pregătească pentru el. Rusia nu vrea război, dar nici nu se teme de el.

• Rusia nu intenționează să aibă un rol activ în contracararea celor care încă încearcă să construiască sinistra lor Nouă Ordine Mondială, mai ales în momentul în care eforturile lor vor începe să afecteze interesele cheie ale Rusiei. Rusia ar prefera să stea și să privească cât de multe lovituri pot încasa bietele lor capete. Dar cei care încearcă să tragă Rusia în acest proces, prin nerespectarea intereselor sale, vor fi prompt învățați adevăratul sens al durerii.

• În politica externă și, cu atât mai mult, în politica internă, puterea Rusiei nu se bazează pe elite și pe afacerile încheiate de ele în spatele scenei, ci pe voința poporului.

• Există încă o șansă de a construi o nouă ordine mondială, care va evita un război mondial. Această nouă ordine mondială trebuie în mod necesar să includă Statele Unite ale Americii, dar poate face acest lucru numai în aceleași condiții ca pentru oricare altă țară: sub incidența dreptului internațional și a acordurilor internaționale; abținerea de la orice acțiune unilaterală; cu respectarea deplină a suveranității altor națiuni.

Pe lângă aceste idei de bază, iată, în continuare alte câteva idei expuse de Vladimir Putin în discursul său:

Noi reguli sau un joc fără reguli

„Cred că această formulă descrie cu exactitate punctul de cotitură istorică unde am ajuns astăzi și alegerea cu care ne confruntăm cu toții. Nu este nimic nou, desigur, în ideea că lumea se schimbă foarte rapid. Știu că acest lucru este ceva despre care ați vorbit la discuțiile de astăzi. Este cu siguranță greu să nu observi transformările dramatice în politica mondială și economie, în viața publică și în industrie, tehnologiile informaționale și sociale. Este practic imposibil să se evite o transformare. Ați avut deja discuții detaliate, dar eu voi expune punctul meu de vedere. Acesta va coincide cu punctele de vedere ale altor participanți cu privire la anumite puncte și diferă față de ale altora. În analiza situației de astăzi, să nu uităm lecțiile istoriei.

Mai întâi de toate, modificări ale ordinii mondiale – și ceea ce vedem astăzi sunt evenimente pe această scară – care, de obicei, au fost însoțite nu de război mondial, dar de conflicte zonale, și prin lanțuri de conflicte la nivel local intensive. În al doilea rând, politica la nivel mondial este mai presus de toate despre liderul economic, problemele legate de război și pace, precum și dimensiunea umanitară, inclusiv a drepturilor omului. Lumea este plină de contradicții astăzi. Trebuie să fim sinceri în a cere reciproc, dacă avem o plasă de siguranță de încredere. Din păcate, nu există nicio garanție și nicio certitudine că sistemul actual de securitate globală și regională este capabil de a ne proteja de răsturnări. Acest sistem a fost slăbit serios, fragmentat și deformat. Organizațiile de cooperare internațională și regională politică, economică și culturală, de asemenea, trec prin momente grele…”

„… Războiul Rece s-a încheiat, dar el nu s-a terminat cu semnarea unui tratat de pace clar și transparent, cu acorduri privind respectarea normelor existente sau crearea de noi norme și standarde. Acest lucru a creat impresia că așa-numitul «învingător» din Războiul Rece a decis să exercite presiune pentru a remodela lumea în funcție de propriile nevoi și interese. Dacă sistemul existent de relații internaționale, drept internațional și verificările și soldurile au stat în calea acestor obiective, acest sistem trebuie declarat lipsit de valoare, depășit și trebuie reformat imediat…”

„… Poate că nu avem motive reale de îngrijorare, susțin și pun întrebări incomode? Poate poziția excepțională a Statelor Unite și modul în care acestea își desfășoară conducerea lor este într-adevăr o binecuvântare pentru noi toți, și imixtiunea lor în evenimentele din întreaga lume este să aducă pace, prosperitate, progres, creștere economică și democrație, iar noi ar trebui, poate, doar să ne relaxăm și să ne bucurăm? Permiteți-mi să spun că nu este cazul, absolut nu este cazul.”

„A dicta unilateral și a institui cuiva modele proprii produce rezultatul opus. În loc de soluționare a conflictelor aceasta conduce la escaladarea lor, în loc de state suverane și stabile, vedem răspândirea tot mai mare de haos, și în loc de democrație există suport pentru un public foarte dubios, de la neo-fasciști deschişi la radicali islamiști. De ce sunt sprijiniți astfel de oameni?… Ei au sponsorizat odată mişcările extremiste islamice pentru a lupta cu Uniunea Sovietică. Aceste grupuri au dobândit experienţă de luptă în Afganistan şi mai târziu au dat naştere la talibani şi Al-Qaeda. Occidentul, dacă nu i-a sprijinit, cel puţin a închis ochii, şi, aş spune, a dat informaţii, sprijin politic şi financiar pentru invazia teroriştilor internaţionali în Rusia (nu am uitat acest lucru) şi în ţările din Asia Centrală…”

„… Numai prin înțelepciune actuala conducere egipteană a salvat această țară arabă cheie de la haos. În Siria, ca și în trecut, Statele Unite și aliații săi au început finanțarea directă și înarmarea rebelilor, permițându-le să-și îngroașe rândurile cu mercenari din diferite țări. Permiteți-mi să întreb de unde primesc aceşti rebeli banii de arme și specialiști militari? Cum a reușit ISIL să devină un grup puternic, în esență o adevărată forță armată? În ceea ce privește sursele de finanțare, astăzi, banii nu provin doar din droguri, a căror producție a crescut nu doar cu câteva puncte procentuale, ci mult mai mult, din moment ce forțele coaliției internaționale au fost prezente în Afganistan…”

„… Trebuie să spun că, în încercarea de a rezolva criza din sud-estul Ucrainei, chiar și acum OSCE joacă un rol foarte pozitiv. În lumina schimbărilor fundamentale din mediul internațional, creșterea incontrolabilității și diverselor amenințări, avem nevoie de consensul global al forțelor responsabile. Nu este vorba despre unele oferte locale sau o divizie a sferelor de influență în spiritul diplomației clasice, sau dominația globală completă a cuiva. Cred că avem nevoie de o nouă versiune de interdependență. Nu trebuie să ne fie frică de ea. Dimpotrivă, acesta este un instrument bun pentru armonizarea pozițiilor. Acest lucru este deosebit de relevant, având în vedere consolidarea și dezvoltarea anumitor regiuni de pe planetă, procedeu care necesită în mod obiectiv instituționalizarea unor astfel de noi poli, crearea de organizații regionale puternice și elaborarea unor norme de interacțiune a acestora. Cooperarea dintre aceste centre s-ar adăuga în mod serios la stabilitatea, securitatea politicii și economiei mondiale. Dar, în scopul de a stabili un astfel de dialog, avem nevoie să plecăm de la premisa că toate centrele regionale și proiectele de integrare formate în jurul lor trebuie să aibă drepturi egale la dezvoltare, astfel încât acestea se pot completa reciproc și nimeni nu le poate forța să intre în conflict sau opoziție artificial…”

„… Suntem conștienți de faptul că lumea a intrat într-o eră de schimbări și transformări la nivel mondial, când cu toții avem nevoie de un anumit grad de precauție și de capacitatea de a evita măsuri necugetate. În anii de după Războiul Rece, participanții la politica globală au pierdut aceste calităţi oarecum. Acum, avem nevoie să le memorați. În caz contrar, speranțele pentru o dezvoltare pașnică, stabilă va fi o iluzie periculoasă, în timp ce tulburările de astăzi vor servi pur și simplu ca un preludiu la prăbușirea ordinii mondiale. Da, desigur, am spus deja că a construi o nouă ordine mondială mai stabilă este o sarcină dificilă. Vorbim despre muncă îndelungată și grea. Am fost capabili să elaborăm norme de interacțiune după Al Doilea Război Mondial, și am reușit să ajungem la un acord la Helsinki în anii 1970. Datoria noastră comună este de a rezolva această provocare fundamentală în această nouă etapă de dezvoltare.”

Acestea au fost ideile principale şi câteva pasaje din discursul fulminant şi la obiect al preşedintelui Putin. Concluzia este una singură: Rusia şi în general Alianţa Estică nu doreşte război şi distrugere, doreşte o lume a păcii, unde fiecare naţiune să se dezvolte, în colaborare cu celelalte naţiuni de pe planetă şi împreună, în mod echitabil, să rezolvăm marile probleme cu care ne confruntăm. Dacă România ar fi avut un lider, măcar jumătate la valoarea lui Putin, poate aveam şanse să fim o naţiune respectată, cu o economie viabilă şi profitabilă şi poporul să trăiască în siguranţă şi prosperitate. Dar se pare că nu a apărut încă acesta, mai ducem speranţe.”[2]

Vladimir Putin: „Casa Albă folosește Rusia ca o sperietoare pentru a-i manipula pe americani”

„Administratia Obama taraste Rusia in alegerile prezidentiale din SUA pentru a manipula alegatorii americani in beneficiul lui Hillary Clinton, a declarat Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, adaugand ca dezvalurile cu privire la scandalul e-mail-urilor nu au nimic de-a face cu interesele Rusiei.

Oficialii serviciilor de informatii din SUA au acuzat, saptamana trecuta, Rusia ca ar fi in spatele unei serii de atacuri informatice care au vizat Conventia National Democrata si campania lui Hillary Clinton. Gruparea Clinton a aratat cu degetul catre Putin ca sursa a problemelor cu care se confrunta cu privire la scurgerea de informatii. Rusia neaga orice implicare in atacurile informatice.

„Ei au cauzat aceasta isterie antirusa cu scopul unic de a distrage atentia publicului de la esenta informatiilor sparte de hackeri”, a declarat Vladimir Putin la un forum economic la Moscova, referindu-se la acuzatiile de hacking.

„Este, de fapt, o modalitate de manipulare a opiniei publice, dar pentru un motiv nimeni nu discuta despre asta. Ei vorbesc doar despre cine a facut-o.”

Vladimir-Putin-impotriva-Iluminatilor

Putin a respins ideea ca scurgerile de informatii erau conforme cu obiectivele rusesti.  Gruparea Democrata sustine ca Moscova il sustine pe Donald Trump ca urmatorul presedinte al SUA si folosesc razboiul informational pentru a manipula rezultatul votului in noiembrie.

„Se spune ca a fost in interesul Rusiei. Nu exista interese rusesti implicate”, a declarat Vladimir Putin.

„Ei au facut Rusia o prioritate a intregii campanii. Toata lumea vorbeste de Rusia. Aceasta poate fi magulitor, dar numai partial. Pentru ca toti participantii la acest proces se complac in retorica antirusa si otravesc relatiile dintre statele noastre”, a declarat Putin. „Acest lucru este rau pentru ambele tari si comunitatea internationala.”

Putin a adaugat ca „inrautatirea relatiilor Rusiei cu SUA nu a fost alegerea noastra”. El a spus ca, pentru ca lucrurile sa se imbunatateasca intre Moscova si Washington, SUA ar trebui sa inceapa sa actiuneze ca un partener egal si sa respecte interesele Rusiei, mai degraba decat sa incerce sa dicteze termeni.

„Suntem preocupati de deteriorarea relatiilor ruso-americane, dar dar nu a fost alegerea noastra, niciodata nu ne-am dorit asta. Dimpotriva, dorim sa avem relatii de prietenie cu SUA, o tara mare si o economie de conducere”, a spus Putin[3].

„Occidentul promovează minciuna agresiunii ruse pentru a întări forțele NATO în Europa”

„La începutul lunii iunie 2016, senatul SUA a organizat o serie de audieri, cu scopul de a aduna informații pentru elaborarea viitoarelor politici. Urmau să fie abordate numeroase probleme interne cheie. Cu toate acestea, oficialii federali păreau să fie mai preocupați de o altă „problemă spinoasă” pentru SUA, și anume agresiunea rusă.

Discutând despre aceasta, oficialii americani au abordat până și tema amenințării reprezentate de „dezinformarea în masă condusă de Rusia”. Chiar au numit postul rus de televiziune care emite în limba engleză, Russia Today (RT), ca fiind unul dintre mijloacele de propagandă rusești.

Dar propaganda americană este de departe cea mai agresivă.

Nu ar fi neobișnuit ca Victoria Nuland [asistent al Secretarului de Stat al Statelor Unite, având în competența sa Europa și Eurasia, n.n.] să prezinte o multitudine de minciuni. Este destul de obișnuită să facă acest lucru. Amintiți-vă, aceasta este aceeași doamnă Nuland care le oferea prăjiturele ucrainenilor extremiști în timpul așa-numitei revolte din Ucraina, care a fost finanțată și susținută de forțele și de banii lui George Soros și ale altora, pentru a trage Ucraina departe de Rusia și a crea cu adevărat o situație de pre-război în Est. Nu este adevărat ceea ce a susținut Nuland, că [americanii] au încercat de 20 de ani să aibă o relație bună cu Rusia”, a declarat William Jones de la Executive Intelligence Review pentru RT.

RT: De ce sunt oficialii americani, în special Victoria Nuland, atât de obsedați de Rusia?

Abayomi Azikiwe: Deoarece posturile de televiziune cum ar fi RT și alte surse media din afara Statelor Unite adună sute de milioane de telespectatori și cititori; chiar și în interiorul Americii mulți oameni caută canale alternative pentru a obține informații și analize mai obiective. Mass-media din SUA nu este liberă, este controlată de corporații. Chiar și la așa-numitele posturi mass-media naționale publice din SUA – dacă observați cu atenție – majoritatea persoanelor care vorbesc provin din sectorul corporatist. Ele sunt foarte preocupate de controlul informațiilor.

RT: Oficialii americani continuă să vorbească despre așa-numita agresiune rusească. Unde este această agresiune care face ca Rusia să reprezinte o astfel de amenințare pentru SUA?

A. A.: Nu explică în mod clar, deoarece SUA și NATO au înconjurat Rusia pe mai multe fronturi: în Europa, în Europa de Est, iar încercuirea continuă se răspândește și în alte părți ale lumii, inclusiv în Asia și Africa. America are US-Africa Command (entitate în cadrul Departamentului Apărării prin intermediul căreia SUA a stabilit relații militare cu 53 din cele 54 de state africane). Deci SUA, Departamentul de Stat, CIA, NATO – acestea sunt alianțele militare care au mai multe baze decât oricare altă țară din întreaga lume și de fapt acestea escaladează agresiunea împotriva Rusiei și a altor țări care nu urmează direcția impusă de Departamentul de Stat (organism din administrația americană echivalentă cu ministerul de externe).

RT: Aceste audieri și discuții între oficialii americani cu privire la propagandă înseamnă oare că ei pierd această bătălie?

A. A.: Eu cred că o pierd. Pentru că o mulțime de oameni din SUA, în special tinerii, sunt în căutare de informații din afara presei corporative. Cei mai mulți dintre ei nu își iau informațiile din știrile oferite de cele mai importante canale mass-media, care sunt promovate de interesele corporatiste și de guvern. Ei sunt preocupați de faptul că voi nu aveți acest tip de înclinare anti-rusă, anti-chineză, anti-iraniană prezent în orientarea mass-media. Așa că, atunci când sunt oameni în SUA care urmăresc RT și care urmăresc alte posturi din afara SUA, acest lucru reprezintă o provocare pentru controlul lor asupra informațiilor și al modului în care oamenii văd lumea.

RT: Poți oare să repari legăturile cu o altă țară, dacă pretinzi întotdeauna că ea este o amenințare pentru tine?

A. A.: Este foarte dificil să se stabilească orice tip de relații corecte și juste atunci când această competiție intensă este promovată până la nivelul de comunicare în masă. Deci acesta este un lucru pe care Departamentul de Stat al SUA trebuie să îl analizeze serios, dar, după toate aparențele, America s-a consacrat hegemoniei mondiale.

Doamna Nuland este unul dintre autorii reali [ai propagandei anti-ruse], deoarece ea a fost implicată de la bun început. Și ea își asumă o responsabilitate personală în încercarea de a distruge cu adevărat Rusia ca națiune puternică. Tocmai de aceea există aici o obsesie, pentru că președintele Putin a reacționat, și a reacționat puternic fiindcă vrea să apere suveranitatea Rusiei. Prin urmare, SUA și oameni ca Nuland – nu toți americanii, ci unii dintre cei aflați la putere – reacționează foarte puternic la aceasta”, a afirmat William Jones de la Executive Intelligence Review la pentru RT.

SUA folosește „fantomaticele” amenințări ale Rusiei ca pe un „lanț în jurul gâtului Europei” pentru a o îngenunchea, e de părere Valery Korovin, director al Centrului pentru Studii Geopolitice.

Creșterea cheltuielilor în domeniul apărării în rândul statelor NATO din Europa, motivată de o imaginară „amenințare rusă”, este o idee consolidată în Europa de Est. „Aceasta are sens nu numai din perspectiva conceptului că Europa de Est este parte a UE, ci și din prisma întregii idei de Uniune Europeană”, a declarat Valery Korovin presei ruse. Ea s-a referit la recentele afirmații ale secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în ceea ce privește creșterea planificată a cheltuielilor de apărare a țărilor europene membre ale NATO, pentru prima dată în aproape un deceniu, din cauza fricii față de așa-numita „agresiune rusă” și a crizei migranților din zona Mediterană.

Europa a ajuns într-un punct mort conceptual și din punct de vedere al civilizației”, a adăugat Korovin. „Este «diluată» și nu are nicio idee în ce direcție ar trebui să progreseze în continuare.”
Analistul politic a sugerat mai departe că Europa nu are nicio idee de consolidare, niciun „punct de asamblare”. Prin urmare, a specificat Korovin, Washingtonul a propus frica și teama de ruși ca pe o „idee de mobilizare pentru societatea europeană”.

America urmărește un anumit scop: să „lege” Europa de ea

Aceasta este o idee artificială, creată de către SUA în scopul de a «lega» Europa de ea, aducând-o în genunchi și punând un lanț în jurul gâtului Europei”, a continuat Korovin.

La sfârșitul lunii mai, Financial Times a publicat un interviu cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a declarat cele menționate mai sus în privința creșterii cheltuielilor pentru apărare. „Ne confruntăm cu o incertitudine, ne confruntăm cu mai multe amenințări, mai multe provocări de securitate decât în ultima generație și avem nevoie de unitate, avem nevoie de putere, avem nevoie de stabilitate”, a adăugat el.

russia-wants-war-us-bases-sarcastic-map nato

Țările Baltice, care se învecinează cu Rusia, au făcut cele mai mari schimbări în acest sens. Bugetul apărării Letoniei va crește cu aproape 60% în acest an. În Lituania, creșterea va fi de 35%, iar în Estonia de 9%. Polonia, principala putere militară a Europei de Est, își sporește bugetul pentru apărare cu 9%, a mai declarat șeful NATO.”[4]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9081
  2. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8868
  3. https://www.rt.com/usa/362529-putin-russia-us-election/
  4. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10269

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

India ne arată că imunitatea de grup funcționează. Politicienii, mass-media și medicii au ascuns informații cu privire la imunitatea de grup. Dacă oamenii se imunizează în mod natural, Industria Farmaceutică pierde mulți bani
Organizația Mondială a Sănătății promovează cu insolență în rândul copiilor masturbarea, avortul, contracepția și homosexualitatea
Spațiul Schengen înseamnă renunțarea la granițe și la suveranitatea națională, în vederea creării Statelor Unite ale Europei
Fost ofițer CIA: "Președintele Bush era desprins de realitate. Sigur nu au existat arme de distrugere în masă în Irak"
Chemtrails - o catastrofă la nivel planetar, creată prin manipularea maselor și datorită ignoranței acestora
Steagul Uniunii Europene şi stelele Madonei - simbolistică ocultă
Vladimir Putin: "Incalzirea Globala este o minciuna!"
În Elveția “au dispărut” dosarele despre activitatea armatei secrete a NATO! Operațiunea Gladio (1947-1983) – CIA, MI6 și NATO au comis atentate teroriste!
Guvernul Mondial: Martie 1942 – Un articol din revista Time are ca temă Consiliul Federal al Bisericilor, care își îndreaptă eforturile spre a fonda o autoritate globală
Siria susține că SUA au evacuat mai mulți lideri ai Stat Islamic din Siria! Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de către SUA în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011), cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
Vremea nu mai e prognozată, căci este programată
Asociația pentru Constituția și Parlamentul Mondial (WCPA) - Noua Ordine Mondială
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...