Vremea a fost militarizată, iar guvernele lumii duc un război meteorologic

Distribuie!

„Faptul că statele puternice duc un război „meteorologic” încă este considerat de mulţi o banală „teorie a conspiraţiei”, totuşi numeroase informaţii au ieşit la iveală în a doua jumătate a secolului XX care transformă acesta „teorie” într-un fapt istoric.

În anii 1950, în Statele Unite controlul vremii a fost un subiect major de discuții: au existat atât audieri în Congres cât şi articole în principalele publicațiile care investigau dacă acest fapt ar putea fi posibil şi dacă exista un program în acest sens.


În 1963, Fidel Castro a acuzat oficial Statele Unite că au dirijat uraganul Flora, care a ucis cel puțin o mie de oameni în Cuba. Iar potrivit unui articol dintr-un număr din 1958 din revista Popular Science, oamenii de știință americani se temeau că „rușii ar putea fi în fața noastră în ceea ce privește controlul vremii”.

Și Rusia poate controla vremea


În 2010, BBC publica un articol intitulat „Russian appeal of ‘weather control’” („Rusia apelează la «controlul vremii»”). Articolul porneşte de la faptul că niciodată în istoria recentă a Rusiei, parada militară dedicată zilei naţionale nu a fost perturbată de vreme rea. Articolul discuta în cel mai ştiinţific mod cu putinţă despre impactul pe care îl are asupra mediului faptul că Rusia îşi poate controla vremea şi că poate să trimită zăpada departe de Moscova.

Ar mai fi de menționat faptul că în timpul războiului împotriva fostei Iugoslavii, SUA nu a putut să își folosească pe deplin sistemul de rachete ghidate cu laser din cauza condițiilor meteorologice precare, care au durat aproape pe întreaga perioada a conflictului.

Statele Unite recunosc că s-au folosit de vreme în război

În timpul războiului din Vietnam începuseră să apară numeroase zvonuri despre influențarea vremii de către Statele Unite în acest război. Un articol publicat în Science în 1972 spunea:
În ultimul an, zvonurile și speculațiile, alături de dovezi ocazionale şi circumstanțiale, s-au acumulat la Washington, în sensul că armata a încercat să crească precipitațiile în Indochina pentru a împiedica infiltrarea inamicului în Vietnamul de Sud.”

Dar secretarul apărării lui Nixon, Melvin Laird, a răspuns categoric unui senator: „nu ne-am angajat niciodată în acest tip de activitate în Vietnamul de Nord”.

Cum era normal, toată lumea a observat că Statele Unite nu au negat că ar avea un asemenea program sau că ar fi fost folosit vremea în Laos, Cambodgia, sau Vietnamul de Sud.

Adevărul a ieșit la suprafață:

Într-o audiere a senatului, Dennis J. Doolin, secretar adjunct al Apărării, și Locotenent Colonel Ed Soyster din armata americană, reprezentând șefi de stat major, au declarat subcomitetului Senatorial pentru relaţii Externe (Senate Foreign Relations) că în acea perioadă au avut loc 2.602 misiuni de „presărare a norilor”, misiuni efectuate dintr-o bază a Forțelor Aeriene din Thailanda.

În aceste misiuni s-a aruncat peste nori un total de 47.409 canistre de iodură de argint sau iodură de plumb care au produs ploaie peste Vietnamul de Nord, Vietnamul de Sud, Cambodgia și Laos, începând cu data de 20 martie 1967.

Într-o scrisoare publicată de Comitetul Senatorial pentru relaţii Externe în ianuarie 1974, fostul secretar al apărării Laird și-a cerut scuze pentru negarea sa categorică în 1972. „Tocmai am fost informat”, a scris domnul Laird, „că astfel de activități s-au desfășurat în Vietnamul de Nord în 1967 și din nou în 1968.”

Vezi articolul The New York Times din 1978 aici: U.S. Admits Rain Making From ‘67 to ‘72 în Indochina

„[1]

SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/15-teorii-conspirationiste-care-s-au-dovedit-in-timp-a-fi-adevarate-sau-cel-putin-altceva-decat-simple-conspiratii-ii/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Noua Ordine Mondială: Globaliştii, Grupul Bilderberg, Clubul de la Roma, ONU și Guvernul Mondial
Capcanele Pactului ONU pentru Migrație? "Șterge deosebirile dintre migrația legală și cea ilegală" și "pune imigrația printre drepturile omului"
Războiul din Iugoslavia, SUA-NATO și achitarea lui Slobodan Milosevic
Nationalistii din Europa s-au intalnit la Milano pentru a planui iesirea din UE, denuntarea globalizarii si protejarea de catre imigranti
Schimbările climatice, creșterea nivelului oceanelor și topirea calotelor de gheață: În ultimii 12.000 de ani, s-a înregistrat o oscilare între perioadele calde și cele reci, în consecință existând perioade cu niveluri ale mărilor și oceanelor în creștere sau în scădere. În vremurile Romei antice, ghețarii erau mult mai mici decât cei pe care îi cunoaștem în zilele noastre
Neoliberalismul - regimul economic în care oamenii sunt controlați de Marea Finanță Globală
Experimentul Grecia. Cum să arunci o ţară, bucată cu bucată, în mâinile corporaţiilor
Istoria secretă a asasinatelor care au fost comise de serviciile secrete ale Israelului
George Soros face o infuzie de 18 miliarde de dolari în Fundația pentru o Societate Deschisă, cu prezență în 40 de țări. În România, FSD a fuzionat cu Fundația Serendinno, condusă de Mircea Vasilescu
Operațiunea Cyclone: CIA a creat și finanțat organizația teroristă Al Qaeda. Finanțarea mujahedinilor din Afganistan cu scopul de a lupta împotriva sovieticilor, în timpul Războiului din Afganistan (1979-1989)
H. G. Wells - "Conspiraţia la vedere": "Lumea politică trebuie să slăbească, să încorporeze sau să înlăture guvernele existente. Va fi o religie mondială, întreaga populaţie a lumii va deveni o nouă comunitate umană"
Bill Gates și David Rockefeller susțin public reducerea populației planetei prin vaccinuri

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...