Wikileaks a publicat e-mail-uri ale directorului CIA: discutii despre tortura, Iran, Afganistan, terorism si Corporatii

Distribuie!

Wikileaks a publicat e-mail-uri ale directorului CIA: discutii despre tortura, Iran, Afganistan, terorism si Corporatii

Pe 20 octombrie 2015, un hacker cu vederi pro palestiniene, critic la adresa politicii interne si externe, agresive a SUA, i-a spart contul de e-mail al actualului sef civil al CIA, John Brennan. Desigur, aceasta informatie a raspandit foarte rapid in toata mass-media internationala.


John Brennan a devenit director civil al CIA in Martie 2013, inlocuind pe generalul David Petraeus, care a fost fortat sa demisioneze din cauza unui scandal cu privire la informatiile clasificate pe care i le-ar fi furnizat amantei sai.

contul de e-mail a sefului CIA a fost spart

Demisia lui Petraeus, bruscă şi neaşteptată, pare să pună capăt carierei publice a unui om care a jucat un rol cheie în războiul din Irak. Decizia riscă să conducă la o perioadă de instabilitate în cadrul Agenţiei Centrale pentru Informaţii, care se confruntă cu reduceri bugetare şi cu critici după moartea ambasadorului SUA, Chris Stevens, ucis la consulatul din Benghazi (Libia).


WikiLeaks[1] a început să posteze online o parte dintre mesajele din contul de email al lui John Brennan, directorul CIA. Primele şase dintre acestea sunt deja disponibile, iar WikiLeaks anunţă că vor urma şi altele. Purtătorul de cuvânt al CIA nu a infirmat autenticitatea mesajelor.

Unul dintre acestea, intitulat „Ghicioarea privind Iranul”, directorul CIA vorbeşte despre importanţa strategică a Iranului şi interesele SUA în zonă, despre terorism şi relaţiile dintre Washington şi Teheran şi recomandă viitorului preşedinte al SUA să îmbrăţişeze un dialog cu administraţia iraniană.

Din e-mail-urile sale indosariate de hacker si prezentate de Wikileaks, in numar total de 90 de pagini, John Brennan vorbeste despre Iran, acuzandu-l ca, „finanteaza terorismul”, Afganistan, Corporatii dar si despre tehnicile de tortura privind tortura „detinutilor de mare valoare”.

Legea „Patriot Act”: tortura si abuzuri

Legea „Patriot Act” a intrat in vigoare la data de 26 Octombrie 2001, fiind semnata de George W. Bush, cel care era Presedintele SUA. Aceasta lege era intr-atat de abuziva, incat dadea superputeri serviciilor secrete sub pretextul „de a combate terorismul”, mergand pana acolo incat au introdus si tortura ca forma de interogare a suspectilor de terorism, asta dupa ce serviciile secrete ale SUA au pus la cale demolarea turnurilor WTC, la 11 septembrie 2001 – adevarata operatiune sub Drapel Fals.

In „Patriot Act” se prevedea ca, armata si politia sa poata intra pe teritoriul unei persoane private, fara mandat, acea persoana putand fi retinuta pe un numar nelimitat de ore/zile, privata de orice drept la avocat si putand fi chiar torturata legal. Asta prevedea legea Patriot Act.

La data de 10 septembrie 2007, Curtea Suprema de Justitie a SUA. La data de 1 August 2014, Presedintele SUA, Barack Obama a recunoscut ca, „dupa 11 septembrie 2001, SUA au torturat oameni”. La 7 Martie 2015, Curtea Suprema de Justitie a SUA a declarat ca, supravegherea NSA este ilegala.

SURSE

  1. https://wikileaks.org/cia-emails/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...