WikiLeaks: CIA, spionaj prin televizoare și telefoane

Distribuie!by “Ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks privind un amplu program de “hacking” al CIA surprind prin detaliile ce arată cum acest serviciu ar reuși să transforme în microfoane unele telefoane mobile inteligente și televizoare, chiar și atunci când acestea sunt închise. Site-ul coordonat de Julian Assange susține că se află […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks privind un amplu program de “hacking” al CIA surprind prin detaliile ce arată cum acest serviciu ar reuși să transforme în microfoane unele telefoane mobile inteligente și televizoare, chiar și atunci când acestea sunt închise.

Site-ul coordonat de Julian Assange susține că se află în posesia a 8.761 de documente ale unității de spionaj cibernetic a CIA (unde lucrează circa 5.000 de persoane), cele mai multe conținând coduri ale programelor informatice utilizate în atacurile cibernetice executate de acest serviciu în întreaga lume, programe concepute adesea în colaborare cu serviciul britanic MI5.

Unele dintre informațiile prezentate acum de WikiLeaks par desprinse la prima vedere din filmele cu James Bond, ele arătând cum, cu ajutorul unor programe informatice, telefoane mobile și televizoare pot fi transformate în microfoane prin comenzi de la distanță.

Este cazul programului denumit “Îngerul care plânge” (“Weeping Angel”), de fapt un virus special conceput pentru televizoarele inteligente produse de compania Samsung. Odată ce infectează aparatul, “Îngerul care plânge” pune televizorul într-un mod “off” fals și înregistrează conversațiile din apropiere, pe care le expediază pe internet către un server secret al CIA.

Potrivit WikiLeaks, programul de asistență vocală “Siri”, instalat pe ultima generație de iPhone-uri ale companiei Apple, precum și aplicația “Alexa” a societății Amazon pot fi de asemenea infectate cu viruși care transformă telefoanele în dispozitive de înregistrare ambientală.

WikiLeaks mai notează că CIA a creat un grup special care să se ocupe de sistemul de operare creat de Apple, întrucât produsele acestei companii “sunt foarte populare în rândul elitelor diplomatice, politice, sociale și de afaceri”.”[1]

SURSE


  1. https://www.dcnews.ro/wikileaks-cia-spionaj-prin-televizoare-i-telefoane_535335.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

11 septembrie 2001: Cursa 93 nu s-a prăbuşit, ci a fost doborâtă de avioane militare
Afacerea Watergate - prima demitere a unui presedinte american, Richard Nixon
Ungaria: "SUA sunt responsabile de conflictele din Orientul Mijlociu care au generat refugiati!" SUA, la randul lor, au ridicat un gard la frontiera cu Mexicul, iar acum ne dau lectii de "moralitate"!
Șeful echipei SEAL 4, cunoscută pentru așa-zisă "găsire și ucidere" a lui Osama Bin Laden, a fost „sinucis”
Studiu științific european: "Turnurile WTC s-au prăbușit ca urmare a unei demolări controlate"
NATO le explică sârbilor că în 1999 le-a vrut binele. Stoltenberg: V-am bombardat pentru a vă salva!
Un australian si-a implantat un microcip in mana pentru a controla noul Iphone 6 ! Oamenii vor ajunge sclavii tehnologiei moderne !
Ministrul de externe macedonean susține că activitățile lui Soros în țara sa au devenit „inacceptabile”
Marea Britanie: O agenție de stat sfătuiește spitalele să invite bărbații care se cred femei la controale pentru depistarea cancerului la col uterin (Testul Papanicolau), deși nu au col uterin
Edward Snowden, fost agent NSA: "spionii britanici pot sa controleze smartphone-urile de la distanta!" "Nosey Smurf" ("Strumful Bagacios") le permite spionilor sa porneasca microfonul si camera video a oricarui smartphone, chiar daca telefonul este inchis !
Dosarele istoriei: Ascensiunea lui George Soros
Un fost angajat Google dezvăluie cum sunt manipulați utilizatorii rețelelor sociale: Scopul suprem este să câștige pentru cât mai mult timp atenția utilizatorilor și să le provoace acestora cele mai revoltătoare reacții
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro