WIKILEAKS O telegramă notează o discuție cu Cristi Danileț: Dosarele SIPA “contineau detalii despre relații sexuale ilicite ale unor judecători și procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi”

by “WIKILEAKS O telegrama noteaza o discutie cu Cristi Danilet: Dosarele SIPA “contineau detalii despre relatii sexuale ilicite ale unor judecatori si procurori, chiar dosare medicale potrivit carora unele judecatoare au facut avorturi” “Fondatorul SoJust Danilet (care a facut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici ca SIPA […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“WIKILEAKS O telegrama noteaza o discutie cu Cristi Danilet: Dosarele SIPA “contineau detalii despre relatii sexuale ilicite ale unor judecatori si procurori, chiar dosare medicale potrivit carora unele judecatoare au facut avorturi”

“Fondatorul SoJust Danilet (care a facut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici ca SIPA era in esenta serviciul propriu de informatii al Minsterului de Justitie, care avea scopul de a spiona vietile private ale judecatorilor, procurorilor, oficialilor din instante si chiar a cetatenilor de rand. El le-a vazut dosarele care contineau detalii despre relatii sexuale ilicite ale unor judecatori si procurori, chiar dosare medicale potrivit carora unele judecatoare au facut avorturi (…) Danilet a divulgat ca desi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justitie a pastrat dosarele din 2001-2005, in doua incaperi mici accesibile ministrului de Justitie”, se arata intr-o telegrama trimisa in 2009 la Washington de Ambasada SUA din Romania si consultata de HotNews.ro. Subiectul telegramei: “O furtuna perfecta: coruptia, statul de drept si reforma justitiei se afla in prim-plan in Romania”.


In telegrama apare scris: “Atentia presei s-a concetrat si pe propunerea ministrului de Justitie Predoiu de a reinvia Serviciul Intern de Protectie si Anti-coruptie (SIPA) desfiintat de fostul ministru al Justiei Monica Macovei in 2005. Fondatorul SoJust Danilet (care a facut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici ca SIPA era in esenta serviciul propriu de informatii al Minsterului de Justitie, care avea scopul de a spiona vietile private ale judecatorilor, procurorilor, oficialilor din instante si chiar a cetatenilor de rand. El le-a vazut dosarele care contineau detalii despre relatii sexuale ilicite ale unor judecatori si procurori, chiar dosare medicale despre ce judecatoare au facut avorturi. Era, a notat Danilet, o reintoarcere la epoca Ceausescu si era gresit sa crezi ca poti forta prin santaj judecatorii sa se reformeze. (Nota: Danilet a divulgat ca desi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justitie a pastrat dosarele din 2001-2005, in doua incaperi mici accesibile ministrului de Justitie. Sfarsit de nota). Similar, Vicepresedintele CSM Licu a spus consilierilor politici ca CSM i-a spus categoric ministrului de Justitie Predoiu ca reinvierea SIPA era o idee proasta. Predoiu ceruse ulterior o intrevedere cu liderii CSM pentru mai multe discutii suplimentare, dar CSM refuzase sa participe. Seful ANI Macovei a spus ca problema SIPA a aparut pentru un moment si in timpul Summit-ului Justitiei convocat de Basescu: Geoana ceruse ca Predoiu sa explice logica de a reinvia serviciul; Basescu a intervenit si a spus ca <<acest lucru nu este pe agenda noastra de azi>> si Geoana s-a retras”.

In finalul telegramei, intr-un comentariu propriu al ambasadei, marcat ca atare in text, se spune: “Echipa adunata de noi cu reformisti din sectorul justitie este marcata de neintelegeri, multi pur si simplu nu colaboreaza bine. Este revelator, de exemplu, faptul ca Vicepresedintele CSM Licu a cerut ca intalnirea noastra sa fie <<off the record>> si sa nu fie adusa la cunostinta Presedintelui CSM. Licu a si opinat ca poate ar fi fost mai bine daca CSM-ul ar fi fost desfiintat si ca arhitectura din justitie sa fie redesenata de la zero. In orice caz, el a insistat ca reformistii inca reuseau sa castige unele lupte si ca erau ultimul parapet intre politicieni si judecatori. Licu a catalogat refuzul CSM de a sustine incercarile transparente ale ministrului Justitiei Predoiu de a-l trage pe linie moarta pe seful DNA Morar ca fiind o alta victorie recenta (…). Judecatorii tineri inclusiv grupul SoJust au multumit ambasadei pentru sustinerea unor idei de-ale lor, cum ar fi propunerea lor de a publica toate deciziile judiciare pe internet – o simpla, dar puternica modalitate de a mari transparenta ce a fost acum acceptata si de seniorii din CSM (implementarea completa este promisa pana la sfarsitul anului 2010). In ceea ce priveste alte initiative ale ambasadei, lucram acum foarte aproape cu Societatea Academica Romana (un loc de refugiu pentru multi oficiali ai Ministerului de Justitie din epoca Macovei) sa organizam o conferinta unde magistrati din Romania, Bulgaria si Moldova pot sa intalneasca omologi de-ai lor din SUA, Marea Britanie, Olanda si alte tari pentru a compara date despre cele mai bune practici si sa discute posibile solutii – logica fiind ca putem mobiliza puterea ‘soft’ a discutiilor de la egal la egal pentru a promova reforma intr-o institutie care intr-un mod vigilent isi pazeste independenta”.


Nota redactiei: Textul dintre ghilimele reprezinta traducerea textului asa cum apare el in telegramele Ambasadei SUA”[1]

SURSE

  1. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8460062-wikileaks-telegrama-noteaza-discutie-cristi-danilet-dosarele-sipa-contineau-detalii-despre-relatii-sexuale-ilicite-ale-unor-judecatoril-procurori-chiar-dosare-medicale-potrivit-carora-unele-judecatoar.htm
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

DNA a încălcat Constituția României! Curtea Constituțională a României a motivat decizia cu privire la conflictul Guvern-DNA: „S-a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat”
Binomul, speriat de Legile Justiției
Fostul șef al SRI Alba a spus tot la audierile din Parlament: Interceptări abuzive, dosare judecate de apropiaţi ai şefei DNA
O țară de infractori? Sute de mii de români au fost ascultați de către DNA și SRI
Liviu Pleșoianu: "Iohannis – Președintele #POSEDAT"
Crima organizată stăpânește România – Lazar și Kovesi au obstrucționat Parlamentul. Verdict fulminant al Comisiei de anchetă: "Aflarea adevărului în privința acuzației publice de implicare a SRI și DNA în favorizarea fraudării alegerilor nu s-a putut realiza... Activitatea Comisiei a fost blocată prin refuzul Laurei Kovesi... Refuzul lui Augustin Lazăr este abuziv". Comisia a demascat grupul organizat din politică (Raportul)
Inflație de probe falsificate „Made in DNA”
Dați-o afară pe Kovesi - Șefa DNA refuză să raspundă în fața poporului. Într-un răspuns, pe antet DNA, Kovesi a transmis Parlamentului, în numele instituției, că nu va veni la audieri pentru că există o Hotărâre CSM, potrivit căreia "procurorii nu pot fi obligați să se prezinte în fața comisiilor parlamentare". CSM nu are dreptul să legifereze. Cum își permite șefa DNA, pe banii noștri, să refuze să explice vizita acasă la Oprea? (Documente)
SRI vrea să spargă telefoanele mobile, mailurile și conturile de socializare
MAI dorește să transforme România într-un Stat Polițienesc: Descurajarea protestelor, amendă triplată, pedepse cu închisoarea și atribuții sporite pentru polițiști
Procurorii DNA, mai bogați ca marii corupți
Dezvăluirile unui fost colonel SRI despre Sistemul Represiv din România și acoperiții din presă: "Unii primeau mailuri cu rechizitorii și un ordin clar. SRI făcea rechizitorii și alegea complete"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro